Despre manichiura semipermanentă cu apex

Despre manichiura semipermanentă cu apex

Mâinile sunt cartea noastră de vizită și modul în care le îngrijim spune multe despre atenția pe care ne-o acordăm nouă însene. În fond, mâinile sunt acele părți ale corpului pe care le folosim pentru întreprinderea oricărei activități cotidiene. Astfel că, măcar cu atât le suntem datoare, cu acordarea atenției de care au atâta nevoie pentru a se menține în bune condiții. Și nu doar pielea trebuie îngrijită și hidratată, ci și unghiile, iar cu ajutorul manichiurii le putem face să arate mai bine. O manichiură bine realizată, de la A la Z include nu numai curățarea unghiilor și a cuticulelor, ci și hidratarea acestora cu produse speciale. Faptul că a fost inventată manichiura cu ojă semipermanentă mie mi se pare o reală binecuvântare în secolul vitezei. Timpul parcă se comprimă din ce în ce mai mult și trece din ce în ce mai repede, dar asta nu mai este o scuză. Apelând la o manichiură semipermanentă cu apex, ne putem bucura de unghii cu aspect plăcut pentru 3-4 săptămâni. Iată, deci, cum putem scăpa de o grijă în plus și acorda și mâinilor un bine-meritat răsfăț la salon.

Ce este apexul și care este rolul lui?

Apexul este cel mai înalt punct al unghiei naturale sau al unei construcții, fiind cel care conferă aspectul natural al acesteia. Grație lui, îndepărtarea produselor de pe unghii cu ajutorul frezei se poate face fără afectarea patului unghial. Apexul construit trebuie să aibă în vedere atât curbura naturală a unghiei, cât și lungimea acesteia. Astfel, cu cât unghia este mai lungă, cu atât apexul trebuie să fie mai aproape de baza ei. În imaginea de mai jos este exemplificată foarte explicit care trebuie să fie poziționarea apexului în funcție de lungimea unghiei.

pozitionare corecta apex unghii
Sursă foto: internet

Apexul se realizează după aplicarea bazei, luându-se o cantitate mai mare de bază rubber și plasându-se la 1.3 din suprafața unghiei naturale. Pentru a-l poziționa corect, manichiuristele se folosesc de forța gravitațională. Întorcând mâna clientei cu palma în sus, materialul de pe unghie urmează apexul natural al acesteia și se așează la locul potrivit. Procedeul poate părea ușor, însă manichiuristele trebuie să se asigure că unghia nu are surplus de material lângă cuticulă, pe laterale și în vârf. De asemenea, grosimea apexului nu trebuie să depășească 2mm.

Experiența mea cu oja semipermanentă cu apex

Obișnuiam să-mi fac singură manichiura cu ojă semipermanentă, acasă, dar după ani de zile mi-am dat seama că ceva lipsea. În ultima perioadă, cu cât eu am devenit mai repezită și mai lipsită de răbdare, cu atât unghiile mele începuseră să pocnească fix în punctul de stres. Dacă vi s-a întâmplat măcar o dată în viață acest lucru, arunci probabil știți că poate deveni și extrem de dureros. Nu de alta, însă unghia se rupe practic din ”carne” și dacă are tendința de a se desprinde de patul unghial, e o problemă. Și tocmai pentru că începuse să mi se întâmple acest lucru la mai multe unghii, nu doar la una singură, mi-am ridicat un semn de întrebare. Eram sigură că fac ceva greșit, însă pe moment nu mi-am dat seama ce anume. Astfel că într-un final am capitulat și am luat hotărârea de a-mi face manichiură semipermanentă la salon.

manochiura semipermanenta cu apexSă mă las pe mâna profesioniștilor a fost una dintre cele mai bune decizii, am descoperit și de ce experimentam acele probleme cu unghiile. Din întreg procesul de efectuare al manichiurii cu ojă semipermanentă lipsea poate cel mai important pas al acesteia – construirea apexului. După cum menționam mai sus, acesta nu doar că are rolul de a conferi unghiilor un aspect natural, dar le face și mai rezistente. Astfel, apexul unghiilor preiau și atenuează șocurile unor eventuale loviri, manichiura arâtând impecabil chiar și la 3-4 săptămâni distanță. La manichiura cu ojă semipermanentă apexul se creează tot din bază, însă e necesară o anumită tehnică pentru construirea acestuia. Eu recunosc, nu am răbdarea necesară nici măcar pentru a-l exersa, motiv pentru care prefer să merc la salonul Beauty DAY să-mi fac manichiura.

manichiura semipermanenta cu apexMi-am făcut programare la manichiură semipermanentă chiar înainte de ziua mea de naștere, pentru că mi-am dorit să fie fresh. La salon am descoperit o doamnă manichiuristă din Ucraina, ocazie cu care salut inițiativa salonului de a ajuta refugiații ucrainieni. Cu toate că nu vorbeam aceeași limbă, a înțeles foarte bine ce îmi doresc și mi-a făcut manichiura în timp record. M-a uimit cu tehnica și cu dexteritatea dumneaei, în doar 1h20m manichiura mea semipermanentă cu apex a fost gata. Tot respectul pentru dânsa, m-aș întoarce aici de 1000 de ori la întreținere, pentru că sunt foarte mulțumită de rezultatul final. Mai mult decât atât, mi-a plăcut mult faptul că mi-a aplicat oja semipermanentă subcuticular și că mi-a sigilat foarte bine vârfurile. Manichiura arată impecabil și acum, cu toate că am făcut numeroase treburi casnice fără să folosesc mănuși.

În încheiere

Nu doar că sunt extrem de încântată și de serviciul de manichiură semipermanentă cu apex, dar și de calitatea produselor folosite de salon. Se cunoaște că sunt premium, spre exemplu, topul are un luciu genial chiar și acum, la aproape două săptămâni distanță. Și, după cum precizam anterior, nici nu am stat cuminte, am folosit diverse substanțe de curățenie fără să folosesc mănuși. Cu toate acestea, unghiile arată exemplar și sunt mai mult decât bucuroasă! A fost una dintre cele mai bune alegeri pe care le-am făcut pentru aspectul meu general, în ultima perioadă!

Așadar, vă recomand și vouă să vă faceți programare la acest salon de lux din București numit Beauty DAY, vă asigur că veți pleca schimbate. Nu doar că salonul arată într-un mare fel, dar și personalul angajat este profesionist și își dă tot interesul pentru ca clientul să plece mulțumit. Nu regret nicio secundă faptul că traversez capitala pentru a ajunge aici, merită din plin și sunt fericită că l-am descoperit. De asemenea, despre schimbarea mea de look prin adoptarea unei inedite nuanțe a părului v-am povestit în acest articol. Și cu siguranță vor mai urma și alte proceduri, întrucât sunt un salon full-service.

În final, mi-ar plăcea să-mi spuneți dacă știați ce este apexul și dacă v-ați făcut o astfel de manichiura semipermanentă.



20 thoughts on “Despre manichiura semipermanentă cu apex”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.