Manichiură semipermanentă cu produse Janet

Manichiură semipermanentă cu produse Janet

În curând se împlinește un an de când am început să-mi fac manichiura cu ojă semipermanentă acasă. În tot acest timp am învățat din mers și mi-am îmbunătățit destul de mult tehnica aplicării produselor. Acest lucru m-a ajutat să scurtez mult timpul de efectuare a întregii manichiuri, poate chiar și la jumătate decât inițial. Ce pot spune după un an de aplicare de ojă semipermanentă este că mi se pare una dintre cele mai faine invenții ever. Chiar am ajuns la nivelul la care mă consider în măsură să dau sfaturi celor aflate la început de drum. Ba chiar, în sensul acesta aș dori să recomand un brand de produse profesionale pentru manichiură pe care l-am descoperit recent. Despre Janet este vorba, o marcă românească de produse de calitate superioară la prețuri foarte accesibile.

Ce găsim pe site-ul Janet.ro?

Pe site-ul Janet.ro se găsește o gamă variată de produse pentru manichiură precum:

 • geluri UV;
 • acryl;
 • hybrid acrygel;
 • nail art;
 • geluri colorate;
 • lacuri de unghii clasice;
 • ojă semipermanentă;
 • diverse ustensile și accesorii pentru manichiură.

După ce am ”răsfoit” temeinic site-ul mi-am ales o serie de produse pentru manichiură semipermanentă, precum bază, oje, top și diverse decorațiuni. Dar haideți să vă povestesc despre ele în amănunt și să vedeți și cum arată o manichiură realizată cu produsele acestora.

Bază pentru ojă semipermanentă Janet

Anterior aplicării ojei semipermanente propriu-zise trebuie efectuată pregătirea unghiei. Aceasta presupune o serie de pași, ultimul fiind aplicarea bazei. Stratul de dispersie al acesteia permite o mai bună aderență și o mai bună rezistență a ojei semipermanente.

Bazele pentru oja semipermanentă sunt de mai multe tipuri, în portofoliul brand-ului Janet regăsindu-se:

 • bază simplăGellago Base & Shine – o bază obișnuită;
 • bază rubber Gellago Rubber Base – o bază ceva mai elastică, ușor gumată, permite crearea unor mici extensii în cazul unghiilor ciobite;
 • bază pentru oja cat eyeGellago Cat Eye – special creată pentru oja de tip cat eye.

Baza rubber este disponibilă în mai multe nuanțe, respectiv Transparent, Camouflage Nude, Milky White, Milky Roze și Baby Boomer Pink. Pe toate le găsiți de cumpărat aici, eu în prezent folosesc baza simplă – Base & Shine și baza rubber – Milky Roze.

Ojă semipermanentă Janet

Oja semipermanentă Janet poartă numele de Gellago și este disponibilă în mai multe game precum: UV Semipermanentă, Femina Collection, ONE STEP, Cat Eye și Macaron. Aici puteți consulta toate aceste game și respectiv toate nuanțele disponibile în stoc.

Eu mi-am ales cinci nuanțe din prima gamă: Black Cherry, Raspberry, Cerisier, Apricot și Splatter Red – cu particule colorate pentru decor. În imaginea de mai jos veți regăsi doar patru dintre ele, deoarece a cincea a ajuns la o prietenă care și-o dorea mult. 🙂

Iată cum arată aceste cinci oje pe paletar, pe primul tips fiind dat acel Splatter Red peste nuanța Apricot – pentru contrast.

Consistența acestor oje semipermanente nu este una foarte groasă, partea bună fiind aceea că se poate aplica în straturi subțiri. Minusul ar fi acela că pentru a obține opacitatea și intensitatea din imaginea de mai sus este necesară aplicarea a trei straturi de ojă. În schimb, rezistența acestora este peste medie, am purtat nuanțele pe unghii și câte 3-4 săptămâni și arătau intact.

Am rămas surprinsă să constat că deși am făcut curățenie și am dezinfectat prin casă fără să port mănuși, după o săptămână manichiura încă arăta impecabil. Acest lucru se poate remarca și în imaginea de mai jos, se observă că sunt puțin crescute. Dar nu sunt mătuite sau zgâriate și au în continuare același luciu de la început.

Decorațiuni pentru unghii

Din experiența mea, pe oja semipermanentă nu țin benzile și stickerele, după câteva zile își iau zborul de pe unghii. În schimb, pe tipul acesta de manichiură rezistă cu brio gelul spider, foița de aluminiu și ”tatuajele” făcute cu ștampila.

Foița de aluminiu

La magazinele fizice din localitate nu găsisem decât foiță aurie și argintie. Dar iată că pe site-ul Janet am găsit și niște combinații interesante de culori, așa că mi-am luat din fiecare câte una.

Foița de aluminiu se poate aplica fie direct pe stratul de dispersie al ojei, fie peste top coat. În primul caz se va dispersa și va arăta ca un sclipici foarte fin, iar în cel de-al doilea va fi ceva mai intensă. Eu pentru manichiura din imaginea de mai jos am optat pentru aplicarea acesteia peste top coat, pentru a fi mai vizibilă.

Nu există o regulă de aplicare a foiței de aluminiu, secretul fiind doar să o presați foarte bine pe unghie și cam atât. De reținut este faptul că nu cred că veți reuși să o aplicați uniform pe toate unghiile deoarece se rupe în bucăți de diferite forme. Dar, după părerea mea, acest aspect nu este deranjant, tocmai acest lucru conferă unicitate manichiurii. După aplicarea foiței polimerizați, apoi aplicați un nou strat de top coat, polimerizați din nou și asta este tot.

Ojă pentru ștampilă

Pentru realizarea acelor ”tatuaje” cu ajutorul ștampilei este necesar să vă folosiți de o ojă special creată în acest sens. Din câte am putut observa, oja pentru ștampilă are o consistență diferită de cea a ojelor obișnuite.

Eu am o ștampilă achiziționată din comerț de care sunt foarte mulțumită și o folosesc în combinație cu aceste două oje Janet.

Top Coat Mat Janet

Așa cum bine ați intuit, ultimul pas în manichiura cu ojă semipermanentă este aplicarea top coat-ului. Ca și în cazul bazei, și topul este de două tipuri, respectiv lucios și mat. Top coat lucios mai am și de la alte brand-uri, însă eram tare curioasă cum arată acesta mat de la Janet. Din nefericire, încă nu m-am obișnuit cu el, nu am învățat să-l aplic așa încât să arate decent pe unghii. Dar vă las totuși imaginea acestuia în eventualitatea în care voi vă descurcați cu el mai bine decât mine.

Ulei pentru cuticule Janet

În final, pentru ca manichiura să arate profi, este MUSAI aplicarea unui ulei pentru cuticule. Acesta are rolul de a le hidrata și de a menține aspectul îngrijit al mâinilor și al unghiilor.

Eu folosesc uleiul pentru cuticule de la Janet, varianta albastră cu miros de cocos și sunt foarte încântată de el. Recipientul dispune de pensulică de aplicare, pur și simplu se urmează conturul superior al unghiei cu aceasta și apoi se masează până la absorbție.

Încheiere

Experiența de testare a produselor pentru manichiura semipermanentă de la Janet a fost una pe cinste! Toate sunt de calitate superioară, rezistența acestora fiind impresionantă. Atât aplicarea cât și îndepărtarea acestora se face cu ușurință, fără agresarea sau subțierea patului unghial. Așadar, nu văd niciun motiv pentru care să nu le încercați și voi.

Este atât de fain să scapați de grija manichiurii pentru 3-4 săptămâni! Practic, vă rămâne mai mult timp pentru voi și cei dragi vouă! Manichiura cu ojă semipermanentă este unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat până acum. Și știu că sună clișeic, însă așa de încântată sunt încât mi-am făcut și pedichiura tot cu ojă semi. Este, de departe, una dintre cele mai bune decizii luate de mine în ultima perioadă și cu siguranță nu o voi regreta niciodată!

Acum spuneți-mi, voi ați încercat acest tip de manichiură? Cât de încântate sunteți de el? Dar produse Janet ați folosit? Sunteți la fel de mulțumite de ele ca și mine?

 28 thoughts on “Manichiură semipermanentă cu produse Janet”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.