Ochelarii pentru calculator – ce sunt și de ce să-i folosești

Ochelarii pentru calculator – ce sunt și de ce să-i folosești

În zilele noastre mai există foarte puține joburi care să nu presupună lucrul cu calculatorul. Practic, PC-ul a devenit indispensabil pentru orice industrie. Fie că vorbim despre învățământ sau despre comerț, se lucrează pe calculator la ordinea zilei. Și nu e nimic greșit în faptul că am evoluat ca societate și că ne ajutăm de diverse sisteme de calcul pentru a ne ușura activitatea. Numai că, pe termen lung, statul în fața unui ecran ne poate afecta vederea. Slavă Domnului că au fost inventați ochelarii pentru calculator, special pentru a ne proteja în acest sens.

Ochelarii pentru calculator – ce sunt și de ce să-i folosești

Toate ecranele la care ne expunem zilnic, fie că este vorba despre televizor, PC sau telefon, emit o lumină albastră dăunătoare ochilor. Pe termen lung, aceasta poate avea efecte negative asupra vederii și poate provoca diverse afecțiui oculare. Nu putem evita utilizarea dispozitivelor menționate, însă ne putem proteja folosind ochelari speciali. Se numesc ochelari pentru calculator și au rolul de a bloca lumina albastră emisă de ecrane.

Avantaje:

1. Protejează ochii de lumina albastră

După cum menționam anterior, acești ochelari au fost creați special pentru a proteja vederea de efectele nocive ale luminii albastre. Lumina albastră afectează totodată și ritmul circadian, putând să influențeze activ ciclurile de somn. Acesta este motivul pentru care medicii recomandă să stați departe de ecrane în apropierea orei de culcare. Deci, folosirea ochelarilor pentru calculator care pot bloca lumina albastră nu doar că vă vor feri de diversele afecțiuni oculare. Vă vor îmbunătăți totodată și producția de melatonină, permițându-vă să dormiți mai bine.

2. Reduc oboseala ochilor

Ochelarii pentru calculator au efectul scontat atunci când ecranul este la aproximativ 64 cm distanță de ochi. Aceștia ameliorează tensiunea oculară dar și partea externă a ochilor. Așadar, dacă simțiți o presiune pe exteriorul tâmplelor sau aveți dureri de cap ușoare după ce stați în fața ecranelor, ar putea fi timpul să încercați ochelarii pentru calculator.

Ochelarii pentru calculator Lentiamo

3. Reduc strălucirea și reflexiile

Strălucirea și reflexiile nu doar că vă pot reduce vizibilitatea, dar pot provoca de asemenea oboseală ochilor și dureri de cap. Aici intervin ochelarii pentru calculator, care sunt capabili să vă protejeze de ambele. Din fericire, majoritatea ochelarilor pentru computer au un strat anti-reflex, care poate bloca reflexiile și crește vizibilitatea. Acest lucru reduce considerabil oboseala ochilor și vă ajută să vedeți ecranul mai clar.

4. Îmbunătățesc vederea

Purtând ochelarii pentru calculator cu regularitate, veți putea observa treptat o îmbunătățire a vederii. Acest lucru este posibil datorită lentilelor speciale a acestor ochelari, care prin eliberarea tensiunii oculare vă vor ajuta ca în timp să vedeți totul mai clar. Fiind mai relaxați, ochii nu vor mai trebui să proceseze imaginile cu greutate, vederea îmbunătățindu-se în timp. Deci, dacă petreceți mult timp în fața ecranelor și sunteți îngrijorați că vederea vă va fi degradată, optați pentru ochelarii pentru calculator.

Ochelarii pentru calculator Lentiamo

În ceea ce privește achiziționarea ochelarilor pentru calculator, recomandarea mea ar fi să fie făcută de la specialiști în domeniu. Piața online și offline abundă de așa ziși ochelari pentru calculator care nu sunt decât niște falsuri și care nu vă vor ajuta. Din acest motiv, vă sfătuiesc să vă îndreptați atenția către magazine online specializate, ca de exemplu Lentiamo.ro. Aceștia dispun chiar și de propria linie de ochelari pentru calculator, creată cu simț de răspundere și conform standardelor oftalmologice.

Lentiamo funcționează din anul 2006 și de atunci s-a extins în 17 țări, având în prezent 4500 de puncte de preluare. Este unul dintre cei mai mari retalileri de ochelari de vedere, lentile de contact, ochelari de soare și de calculator din toată Europa. Echipa de profesioniști Lentiamo este dedicată clienților 100%, pentru ca aceștia să aibă parte de o experiență perfectă pe site. Eu am deja două comenzi la activ și sunt foarte mulțumită atât de ochelari, cât și de customer service, am mai povestit pe blog despre ei.

În încheiere

Vă recomand să aruncați o privire peste ochelarii pentru calculator Lentiamo, au o mare varietate de modele. Nu mai amânați achiziționarea unei astfel de perechi de ochelari, îmi veți mulțumi mai târziu. Eu de când îi folosesc am scăpat de durerile de cap care mă deranjau la ordinea zilei. Mă simt mult mai bine de când am început să-i port, motiv pentru care vi-i recomand și vouă cu toată încrederea.

Voi știați despre Lentiamo? Aveți comenzi la activ?

 

 



32 thoughts on “Ochelarii pentru calculator – ce sunt și de ce să-i folosești”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.