Ochelari de soare Lentiamo | 5 motive pentru care să-i porți

Ochelari de soare Lentiamo | 5 motive pentru care să-i porți

Îmi amintesc faptul că încă de mic copil m-am simțit atrasă de accesorii și în special de ochelarii de soare. Doar că acum 30 de ani nu erau (prea) multe variante de ochelari de soare pentru copii, iar când am mai crescut, am depins de ochelarii de vedere. Pe atunci nu exista noțiunea montării lentilelor cu dioptrii pe ochelarii de soare. Astfel că nu aveai de ales dacă erai purtător de ochelari de vedere. Îmi aduc aminte că abia așteptam să cresc, să scap de ochelarii de vedere și să pot purta, în sfârșit, ochelari de soare. Chiar și așa, primii ochelari de soare i-am avut abia în pre-adolescență, însă nefiind de calitate, purtarea acestora îmi îngreuna vederea. Atunci am înțeles faptul că ochelarii de soare nu sunt doar ”de fashion”. Și că trebuie să port unii polarizați, pentru a-mi proteja realmente ochii de soare. Mai apoi am descoperit că ochelarii de soare calitativi nu trebuie să coste o avere și am și o recomandare în acest sens. Așadar, iată 5 motive pentru care să porți ochelari de soare Lentiamo.

5 motive pentru care să porți ochelari de soare Lentiamo

Se pare că ochelarii de soare și-au depășit deja de multă vreme stadiul de simple accesorii fashion. Acest lucru s-a petrecut deoarece s-a demonstrat faptul că aceștia pot ajuta foarte mult în prevenirea, respectiv diminuarea problemelor oculare. Și nu, contrar așteptărilor, ochelarii de soare nu se poartă numai vara. Trebuie folosiți în orice anotimp, cât este prezent soarele, iar iarna și în prezența zăpezii, îți voi detalia mai jos de ce.

1. Protejează ochii de razele UV nocive

Deși poate nu ai fi crezut, expunerea prelungită la soare fără a purta ochelari adecvați poate provoca ochilor o întreagă varietate de afecțiuni. Pătrunderea razelor solare direct în globul ocular poate crește șansele de apariție a cataractei și poate, de asemenea, agrava simptomele glaucomului. Ochelarii de soare cu protecție 100% UVA și UVB pot ajuta la reducerea riscului de cataractă sau a oricăror complicații ale glaucomului. Ba chiar, multe tipuri de cancer ocular sunt asociate expunerii la razele UV, în special în cazul ochilor de culoare deschisă precum albaștri, verzi, căprui deschis.

Ochelari de soare Lentiamo

2. Împiedică apariția migrenelor cauzate de soare

Lumina puternică a soarelui nu doar că îți obosește ochii, dar totodată poate declanșa apariția unei migrene. Purtarea ochelarilor de soare poate împiedica apariția durerilor de cap specifice expunerii ochilor la soare în mod direct. De asemenea, contactul ochilor cu albul zăpezii în care s-a ”oglindit” soarele este dăunător ochilor, putând cauza dureroasa oftalmie a zăpezilor. Rezultă, astel, o fotofobie, respectiv o senzaţie neplăcută la contactul cu lumina normală, precum şi o lăcrimare intensă. Iată de ce trebuie să folosești ochelari de soare inclusiv iarna.

3. Ajută la recuperarea ochilor post-operator

După fiecare intervenție chirurgicală la nivel ocular, purtarea ochelarilor de soare este o necesitate. Medicii recomandă acest lucru după procedură, pentru a nu lăsa lumina naturală să pătrundă direct în ochi. Poate părea bizar, dar pot apărea complicații dacă nu se respectă această indicație. Așadar, trebuie să te asiguri că porți ochelari de soare după operație, deoarece ajută la vindecare ochilor și la re-adaptarea vederii.

4. Îți protejează ochii de praf, insecte, etc

În general, petreci destul de mult timp în afara locuinței, fie că mergi la serviciu, te plimbi sau călătorești. Aceste activități cotiene te expun involuntar la praful din atmosferă, insecte, precum și la alte particule aduse de vânt. Toate acestea pot provoca disconfort și iritații la nivelul ochilor. Astfel, ochelarii de soare acționează totodată ca scuturi și împiedică astfel de particule să intre în ochi.

ochelari de soare Lentiamo

5. Adaugă un plus de stil oricărei ținute

Și, de ce să nu recunoaștem, ochelarii de soare au capacitatea de a-ți întregi look-ul. În prezent, aceștia sunt disponibili în diferite stiluri, culori, dimensiuni și forme, astfel că ai de unde alege pe cei care ți se potrivesc. Poți purta și experimenta cu ochelarii de soare oricât de mult dorești și vei fi mereu în trend, deoarece nu se demodează niciodată.

Tips & tricks pentru alegerea ochelarilor de soare Lentiamo

Îți recomand achiziționarea unei perechi de ochelari de soare polarizați, deoarece te vor susține în orice tip de activitate. Fie că șofezi, urci pe munte sau privești spre largul mării, lentilele polarizate sunt cele de care ai nevoie pentru confort ocular și claritate. Apoi, optează pentru ochelari de soare care să îți acopere complet ochii, pentru a te asigura că ești 100% protejat/ă de razele UV nocive. Ba mai mult, ideal ar fi să găsești ochelari de soare cu lentile de tip wrap-around, deoarece blochează lumina atât din față, cât și din lateral. Iar dacă porți ochelari de vedere, în prezent ai posibilitatea de a-ți face ochelari de soare cu dioptrii. Așadar, vizitează Lentiamo pentru a obține cele mai bune sfaturi în acest sens.

În încheiere

Ochelarii de soare reprezintă, astfel, o modalitate cool și totodată eficientă de a-ți proteja vederea. Și, după cum spuneam anterior, Lentiamo dispune de o mare varietate de ochelari de soare de unde poți alege. Unde să mai pun și faptul că au prețuri decente, accesibile oricui?

Însă Lentiamo nu este doar despre ochelari de soare. În portofoliul acestora găsești o gamă largă de rame pentru ochelari de vedere. Iar dacă și tu petreci mult timp în fața calculatorului, poți opta pentru o pereche de ochelari ce blochează lumina albastră a ecranelor. Îi găsești sub denumirea de ochelari pentru calculator. Indiferent care ar fi stilul tău, la ei cu siguranță vei găsi perechea potrivită și garantat nu va costa o avere. Pentru a fi la curent cu toate promoțiile pe care le desfășoară cei de la Lentiamo, îți recomand să apreciezi pagina lor de Facebook.

P.S.: Am și o surpriză pentru voi, două coduri de reducere, după cum urmează:

➡️ -15% dacă folosiți codul IOANA15 pentru brandul propriu de ochelari de soare – Lentiamo;
➡️ -10% reducere prin codul IOANA10 pentru oricare alt brand.
⚠️De reținut faptul că aceste coduri nu se aplică peste reducerile deja existente pe site.

În final, mi-ar plăcea să-mi spuneți dacă știați despre Lentiamo și dacă aveți comenzi la activ.

 



35 thoughts on “Ochelari de soare Lentiamo | 5 motive pentru care să-i porți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.