Sugaring sau epilarea cu pastă de zahăr

Sugaring sau epilarea cu pastă de zahăr

Nu cred că am întâlnit vreodată o persoană care să fie încântată de părul de pe corp, indiferent de sexul acesteia. Deopotrivă, femeile și bărbații caută metode cât mai facile și mai puțin dureroase de îndepărtare a acestuia. Și, slavă Domnului, metode sunt destule, de la bine-cunoscutul aparat de ras, la epilarea cu cremă depilatoare sau cu ceară. Până și eu am experimentat multe de-a lungul timpului, încât pot spune că am trecut cu brio prin toate. Am testat atât metode non-dureroase, cât și unele care mă făceau la propriu să plâng (cum ar fi epilarea cu epilatorul electric sau folosirea cerii). Asta până când am descoperit o metodă de epilare inovatoare numită sugaring sau epilarea cu pastă de zahăr. Auzisem deja de câțiva ani despre ea, dar nu până acum câteva luni nu o încercasem. Și pentru că am rămas fascinată de aceasta, mi-am propus să vă povestesc mai multe despre ea în cele ce urmează.

Epilare prin metoda sugaring

Metoda sugaring este cea mai nouă tendință în materie de epilare, fiind mai exact epilarea cu pastă de zahăr. Este o metodă de epilare veche, ce datează încă din antichitate și are la bază folosirea unei paste obținute din topirea zahărului. Această pastă rezultată are capacitatea de a îndepărta părul nedorit cu tot cu rădăcină, fără a folosi benzi precum în cazul epilării cu ceară. De asemenea, pasta de zahăr diferă de ceara tradițională și prin direcția aplicării acesteia. La sugaring se face invers, contra direcției de creștere a firelor de păr.

sugaring bucuresti

Epilarea cu pastă de zahăr este superioară tuturor celorlalte metode de epilare din mai multe motive. În primul rând, este mult mai puțin dureroasă decât epilarea cu ceară tradițională. Asta deoarece firul de păr se smulge în direcția lui de creștere, nu în sens opus. Apoi, după sugaring, părul va crește mult mai greu, chiar mai greu decât după epilarea cu ceară. Cum este posibil? Din motivul că acest tip de epilare slăbește în timp foliculul pilos. Astfel, firele de păr nu doar că vor crește mult mai greu, dar treptat se vor și subția. Și pe a-locuri chiar vor dispărea. Ca idee, în cazul epilării cu pastă de zahăr, perioada dintre epilări poate fi de 4-6 săptămâni lejer.

sugaring bucuresti

De asemenea, încă un motiv pentru care este recomandată metoda sugaring este acela că nu poate provoca arsuri pielii. Mai mult decât atât, pasta de zahăr nu se lipește de celulele vii ale pielii și – ca atare – nu va smulge decât părul și celulele moarte. Un alt avantaj al sugaring-ului este acela că are capacitatea de a extrage chiar și firele de sub piele. Deci, această metodă de epilare poate preveni apariția foliculitei. Și încă ceva, epilarea cu pastă de zahăr smulge firele de păr întregi, sub nicio formă acestea nu se vor rupe.

Pregătirea pielii înainte de epilare

Pentru ca metoda sugaring să fie un real succes, este bine ca părul să fie lăsat să crească aproximativ 10-14 zile. În ziua epilării se recomandă spălarea doar cu apă. Orice produs cosmetic poate îngreuna procesul de sugaring. Înainte de începerea procedurii, vi se va aplica pudră de talc pe zonele ce urmează a fi epilate. Aceasta va conferi, o aderență maximă pastei de zahăr.

epilare pasta de zahar bucuresti

Pe lângă toate cele menționate anterior, trebuie avut în vedere că pasta de zahăr folosită pentru epilare este 100% naturală. Astfel, acest tip de îndepărtare a părului nedorit nu vă va afecta în niciun fel, ci vă va aduce numai beneficii. În plus, este și foarte igienică, deoarece este de unică folosință, nu se refolosește la mai mulți clienți precum să proceda pe vremuri cu ceara.

Experiența mea cu metoda sugaring

Prima dată m-am epilat cu pastă de zahăr la salonul unde profesează cosmeticiana Anca Diana Moisă, un om cald și profesionist, în adevăratul sens al cuvântului. Anca profesează în București, în incinta Salonului The Artisans, Strada Stolnicului, nr 2. Atmosfera este una caldă, liniștită și primitoare, e practic locul perfect unde ai parte de relaxare pe parcursul epilării. Am început să mă epilez prin metoda sugaring dintr-o pură întâmplare, dar mă bucur mult că am avut ocazia. Așa, am putut vedea pe pielea mea exact cum stau lucrurile cu această metodă de epilare, care – apropo – n-a durut deloc. Eu m-am epilat pe picioare și primele fire de păr au început să răsară după 4 săptămâni. Erau așa subțiri, blonde și firave, cum nu le-am mai avut niciodată în viața mea. Abia după 6 săptămâni am simțit nevoia să intervin asupra lor cu o nouă epilare, ceea ce m-a bucurat foarte tare. Vara, mai ales, e mare lucru să nu mai duci grija părului de pe picioare, în special. După ce am văzut rezultatele, m-am gândit să încerc sugaring-ul și pe alte zone, cum ar fi axila sau brațele. Încă nu am făcut-o, dar am în plan în viitorul apropiat, pentru că epilarea cu pastă de zahăr economisește atât timp, cât și bani.

sugaring Anca Diana Moisă

În încheiere

Închei acest articol spunându-vă că vă puteți epila cu pastă de zahăr pe orice zonă a corpului, Anca Moisă practicând inclusiv îndepărtarea pufului de pe față. Dacă vreți să vă lăsați pe mâna Ancăi, o găsiți la Salonul The Artisant din zona Arcului de Triumf. Eu o recomand din tot sufletul și garantez că nu veți fi nicio secundă dezamăgite dacă veți merge la ea. În plus, pe lângă sugaring, în portofoliul de servicii al Ancăi Moisă găsiți și alte proceduri. Câteva exemple ar fi Derma Pen-ul, stilizarea sprâncenelor prin pensare, vopsire și/sau micropigmentare (powder sau fir cu fir), ș.a.m.d.

Și nu, acest articol nu a fost sponsorizat, l-am scris din proprie inițiativă deoarece m-a convins această metodă de epilare.

În final, mi-ar plăcea să-mi spuneți dacă voi ați încercat sugaring-ul. Ce impresie v-a lăsat această modalitate de epilare cu pastă de zahăr?

 14 thoughts on “Sugaring sau epilarea cu pastă de zahăr”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.