Nuanțe de păr cu care nu poți da greș

Nuanțe de păr cu care nu poți da greș

Una dintre cele mai la îndemână schimbări din procesul de transformare al unei femei este vopsirea părului. Cel mai adesea, atunci cand își dorește o schimbare, reprezentanta sexului frumos își vopsește părul e într-o nouă culoare. Acest lucru este avantajos deoarece este deopotrivă prietenos cu bugetul, dar și reversibil. Aproape că se poate vopsi într-o altă culoare la fiecare 2-3 luni dacă asta își dorește. Însă ar trebui să aibe în vedere un aspect important. Acela că nu orice nuanță de vopsea de păr o avantajează, întrucât fiecărui subton de piele i se potrivesc anumite nuanțe ale podoabei capilare. Așadar, după ce ți-ai identificat subtonul pielii, vei putea să determini cu ușurință acele nuanțe de păr cu care nu poți da greș. Dar hai să descoperim împreună care sunt acele nuanțe de vopsea potrivite pentru fiecare subton de piele în parte.

Alegerea culorii părului în funcție de subtonul pielii

Acum că ești familiarizată cu vopsirea părului, este timpul să înveți despre nuanțele care se potrivesc fiecărui subton de piele. Secretul unei vopsiri reușite este de a alege nuanțe opuse subtonurilor pielii. De exemplu, persoanele cu subton cald ar putea opta pentru nuanțe mai reci și invers. Însă dacă ai un subton neutru, ești norocoasă, deoarece ți se potrivește orice nuanță de vopsea de păr. Propun să abordăm subiectele pe rând, în cele ce urmează.

Identificarea subtonului pielii

Pentru a descoperi subtonul pielii tale, uită-te la încheieturile mâinilor. Dacă venele tale sunt albastre sau violet, acesta este un indicator al faptului că subtonul pielii tale este rece. De cealaltă parte, dacă venele tale au aspect verzui, pielea ta are subton cald. În cazul în care le percepi deopotrivă albastru-violet și verzui, cel mai probabil ai un subton neutru.

Sursă foto: internet

Dacă încă nu ești sigură de subtonul pielii tale, poți încearca următorul truc. Pune-ți cercei sau un colier sin argint și uită-te în oglindă, apoi procedează la fel cu bijuterii aurii. Care culoare arata mai bine pe pielea ta? Argintiul sau auriul? Subtonurilor reci le stau mai bine cu bijuterii argintii, pe când subtonurilor calde li se potrivesc cele aurii.

Nuanțe de păr cu care nu poți da greș

Acum că ai învățat cum să îți determini subtonul pielii, este momentul să alegi o nuanță de vopsea de păr care îți va evidenția trăsăturile. După cum menționam anterior, când vine vorba despre vopsirea părului, regula generală este selectarea nuanțelor opuse subtonului pielii tale.

  • Nuanțe de vopsea de păr pentru subtonuri reci

Subtonurile reci au, de regulă, o varietate de tente de roz, albastru sau roșu, astfel că se dorește contrabalansarea lor. Acest lucru se poate face foarte simplu prin alegerea unei vopsele de păr într-o nuanță caldă. Pentru pielea deschisă cu subtonuri reci, măgulitoare sunt blondul auriu, nuanțele de roșu sau de șaten neutru.

  • Nuanțe de vopsea de păr pentru subtonuri calde

La polul opus, pentru contrabalansarea subtonurilor calde, cu tente de galben sau portocaliu, trebuie să se opteze pentru nuanțe de vopsea reci. Blondul cenușiu sau cu tonuri roșiatice, cum ar fi blondul miere sau căpșună, cupru sau castaniurile reci sunt perfecte în acest caz.

Experiența mea

De-a lungul timpului am avut o mare dilemă în ceea ce privește subtonul pielii mele. Nu am reușit sub nicio formă să mi-l determin deoarece în nuanța venelor mele regăseam deopotrivă albastru-violet dar și verde. Iar în ceea ce privește metalele prețioase, parcă îmi veneau bine și aurul, dar și argintul. Astfel că am concluzionat că aș avea un subton neutru. Și după mulți ani în care mi-am vopsit părul brunet mi-am dat seama că ceva nu era în regulă. La un moment dat nu mai eram încântată de contrastul dintre piele și păr și am început să studiez din nou problema subtonului. Nu știu în ce moment s-a petrecut schimbarea, dar de ceva timp venele mele sunt de un albastru-violet. Ceea ce înseamnă că acum fac parte din rândul persoanelor cu subton rece, motiv pentru care m-am și vopsit un blond cald. Doar că la ultima colorare am cam greșit nuanța de vopsea și părul meu a rezultat un blond miere – specific subtonurilor calde. Ce e drept, nici nu mă regăsesc foarte mult în această nuanță, motiv pentru care vreau să fac o nouă schimbare. Nu la fel de dramatică precum trecerea de la brunet la blond, e adevărat. Însă de data aceasta voi merge pe o vopsea caramel.

Nuante de păr cu care nu poți da greș

În portofoliul celor de la LONCOLOR am găsit nuanța de vopsea de păr perfectă pentru mine. În cadrul gamei ULTRA, 8.44 – Caramel este fix nuanța pe care mi-o doresc acum în păr. Mi-am îndreptat atenția către acest brand e vopsea de păr deoarece nu m-a dezamăgit niciodată. După cum vârsta își spune cuvântul, firele albe au început să-mi răsară în zona tâmplelor. Însă cu vopseaua de păr LONCOLOR ULTRA nu am nici cea mai mica emoție, deoarece îmi confer 100% acoperire a firelor albe. Această vopsea de păr cu amoniac se fixează foarte bine în firul de păr și nu prea am remarcat să iasă la spălare. Și folosind produsele acestora din gama de îngrijire a părului vopsit, mă bucur pentru mai mult timp de nuanța rezultată. De reținut faptul că vopseaua permanentă de păr LONCOLOR ULTRA cu ulei de migdale și proteină din grâu oferă:

  • colorare perfectă, de lungă durată
  • acoperire a firelor albe, până la 100%
  • aspect sănătos, textură impecabilă și ultra-strălucire

Și indiferent care ar fi subtonul pielii tale, la LONCOLOR vei găsi nuanța potrivită de vopsea de păr.

În încheiere, mărturisesc că abia aștept să fac schimbarea și să arăt rezultatul final! Însă, până atunci, mi-ar plăcea să-mi spui dacă tu folosești vopsea de păr cu amoniac. Și, de asemenea, dacă ai încercat vopsea de păr marca LONCOLOR. Dar produsele pentru întreținerea culorii părului vopsit le-ai folosit? Dacă nu, dă-le o șansă pe viitor, pentru că sunt geniale și la prețuri foarte accesibile.



22 thoughts on “Nuanțe de păr cu care nu poți da greș”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.