Costum made to measure by Xavyon Couture

Costum made to measure by Xavyon Couture

Nu îmi amintesc dacă v-am povestit vreodată despre acest lucru, însă am urmat studiile liceale la un Grup Școlar unde uniforma era obligatorie. La început nu am fost foarte încântată de acest lucru, ba chiar uram uniforma, însă cu timpul am început să-i înțeleg rostul. Iar, în fond și la urma urmei, nici nu era odioasă, era compusă din sacou și pantalon sau fustă, negre sau bleumarin. Dar, pur și simplu, faptul că cele 7-8 ore de curs ne răpeau comoditatea blugilor sau a pantalonilor de trening ne frustra. Ei bine, ce s-a întâmplat mai apoi a fost că am continuat să port costume chiar și după absolvirea studiilor liceale. Deja, după 4 ani de purtat zilnic costum, făcea cumva parte din mine, din identitatea mea. Ce s-a schimbat a fost doar culoarea, am început să port costume în nuanțe deschise de gri, bleu și recent chiar roz. Spun recent deoarece nu demult a fost finalizat cel mai nou costum intrat în garderoba mea, un costum made to measure by Xavyon Couture.

Costum made to measure by Xavyon Couture

Despre atelierul de croitorie Xavyon Couture nu este pentru prima dată când vă povestesc. Am mai vorbit despre el atât în social media, cât și pe blog. Vă spuneam atunci cum am rămas fascinată de compleul Coffee cu care am și plecat acasă, de altfel. Și fiind foarte încântată de tot ce ia naștere în cadrul atelierului, mi-am mai dorit și un alt articol vestimentar de la ei. Nu mi-a luat prea mult timp să mă hotărăsc asupra unui costum made to measure. Mai mult mi-a dat de gândit nuanța acestuia, însă – într-un final – am rămas la roz. Tot ce știam era că îmi doream un costum din două piese – sacou și pantalon – într-o nuanță deschisă, pastelată. Asta după ce cred că mai bine de 10 ani am purtat destul de multă îmbrăcăminte de culoare neagră. Astfel că am senzația că este inspirată din realitate zicala conform căreia cu cât înaintăm în vârstă, cu atât ne dorim să experimentăm cu nuanțe deschise.

costum made to measure Xavyon Couture

Revenind la al meu costum made to measure creat de atelierul Xavyon Couture, un alt aspect de avut în vedere a fost materialul. Visam la un nou costum pe care să-l pot purta 3 anotimpuri din 4, astfel că trebuia găsit un material pretabil și pe timp de vară. Ca o concluzie generală, trebuia să fie un material subțire, dar nu transparent și care să nu se șifoneze. Pentru că sunt eu această maniacă a călcării îmbrăcămintei, dar la capitolul costume sunt ușor stângace și nici pantaloni la dungă nu-mi place să calc. Zis și făcut! Cristina mi-a recomandat o stofă foarte bună și ușor elastică, iar pentru a rezolva problema dungii pantalonilor, i-a cusut una. Ce-mi puteam dori mai mult de atât? Până și nasturii s-au nimerit în perfect acord cu metalul prețios pe care-l port cel mai frecvent – argintul. A rezultat un costum made to measure cu sacou stil boyfriend – foarte ușor supradimensionat – și cu pantaloni cu talie înaltă, lungime 7/8.

costum made to measure Xavyon Couture

În încheiere

Ce vreau să menționez este că la Xavyon Couture aveți parte de consultanță premium, nu doar de îmbrăcăminte croită impecabil. Atunci când am fost la măsurători, mi s-a explicat și de ce sacoul trebuie să aibă o anumită lungime, de exemplu. Sau de ce – la conformația mea fizică – nu ar fi în regulă să port sacoou despicat la spate, niște mici amănunte pe care eu nu le vedeam. Când nu lucrezi în domeniu omiți multe astfel de detalii, pe care profesioniștii de la acest atelier le cunosc și știu să le și explice. Tocmai din acest motiv, în momentul în care mergeți la atelier pentru un articol vestimentar made to measure, este bine să fiți ușor flexibili. Asta pentru că nu întotdeauna ceea ce vă doriți voi este și ceea ce vi se potrivește din punct de vedere al conformației fizice, spre exemplu. Până să fie gata costumul am fost la o singură probă și singurul lucru pe care mi-am dorit să-l mai modific a fost lărgimea pantalonului. Ulterior mi-am dorit să vină ușor mai lejer pe coapse, în rest era perfect! Foarte încântată sunt de cum a ieșit costumul meu roz pastel! Și cu siguranță voi mai călca pragul atelierului și pentru alte articole vestimentare made to measure.

În final, mi-ar plăcea să-mi spuneți dacă vă vedeți purtând un astfel de costum și dacă iubiți costumele, în general.



26 thoughts on “Costum made to measure by Xavyon Couture”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.