Pensiunea Ohana – oază de liniște și relaxare în natură

Pensiunea Ohana – oază de liniște și relaxare în natură

Cred că nu mai este un secret pentru nimeni faptul că îmi place la nebunie să călătoresc și să descopăr locuri noi. Fac asta împreună cu soțul meu de câțiva ani buni și a devenit modalitatea noastră de a ne relaxa și de a ne rupe de cotidian. Ne place să cutreierăm țara în lung și în lat și să descoperim locații amplasate în zone de vis, despre care nici nu știam că există pe hartă. Este și cazul celei mai recente escapade ale noastre, unde în Viștișoara am descoperit o adevărată oază de liniște și relaxare în natură. Pensiunea Ohana este amplasată direct în inima naturii, în vecinătatea Munților Făgăraș, departe de agitația urbană, fiind locul perfect pentru relaxarea trupului și a minții.

Despre Pensiunea Ohana

Pensiunea Ohana împletește perfect tradiționalul cu contemporanul într-o locație confortabilă, de lux, ce dispune de 5 camere. Pe lângă faptul că fiecare dintre ele poartă un nume, acestea vin la pachet și cu o priveliște care îți taie respirația:

  • camera 1 – cameră dublă cu pat matrimonial și baie cu cadă, cu vedere în curtea interioară;
  • camera 2 – Iguazu – cameră dublă, baie cu cadă, cu ieșire la ciubăr și vedere la munte;
  • camera 3 – Buenos Aires – cameră triplă cu balcon și baie mansardată cu cadă;
  • camera 4 – Ushuaia – cameră dublă cu balcon, mansardată și îmbrăcată în lemn cu miros de brad;
  • camera 5 – Patagonia – cameră triplă cu terasă și vedere la munte.

Pe lângă spațiile de cazare, la Pensiunea Ohana vă mai puteți bucura și de un living spațios și confortabil cu șemineu și plasmă. De asemenea, foarte bine delimitate sunt și zona de servire a mesei, precum și cea de lounge. Cea din urmă este dotată cu smart tv 4k și proiector 4k, unde se pot desfășura diverse activități. Iar cei 2500 mp de teren disponibili sunt perfecți pentru contemplarea naturii în liniște, departe de agitația urbană.

Pensiunea are un potențial vast, aici putându-se întreprinde o multitudine de evenimente de tipul team-building-urilor sau retreat-urilor. De asemenea, locația permite desfășurarea unor cursuri sau a unor evenimente de promovare, atât în interior, cât și în exterior. În special în anotimpurile calde se poate exploata pe deplin colțul de natură ce împrejmuiește pensiunea. Și, de asemenea, se poate profita la maximum de piscina din dotare.

Eu văd locația perfectă și pentru a petrece timp de calitate alături de cei dragi. Aceasta mai ales în contextul în care pune la dispoziție numeroase forme de distracție. De la karaoke,  la ping-pong, sau de la un campionat de poker sau de jocuri de societate, pensiunea chiar este promițătoare. Partea și mai bună este că se poate ajunge cu ușurință din oricare parte a țării. Este o locație ușor accesibilă cu mașina, chiar și cu una electrică, așa cum a fost și cazul nostru. Infrastructura este – de altfel – în curs de dezvoltare, urmând să apară 3 noi stații de încărcare a mașinilor electrice în vecinătate, în orașul Victoria.

Obiective turistice apropiate de Pensiunea Ohana

1. Mănăstirea Brâncoveanu

Un alt motiv pentru care merită să vă faceți o rezervare la Pensiunea Ohana este vecinătatea sa cu numeroase obiective turistice. Minunat mi s-a părul faptul că de la locație se poate vedea în zare drumul de pe firul văii Sâmbăta care duce la Chilia Părintelui Arsenie Boca. Iar la doar 5 km de pensiune se află Mănăstirea Sâmbăta de Sus/Brâncoveanu, unde acesta a fost călugar. Și că tot veni vorba despre Părintele Arsenie Boca, undeva în pădurea mănăstirii se află și izvorul acestuia. Acolo se adunau credincioșii în număr mare pentru a fi spovediți și sfătuiți de cel despre care se spunea că este Sfântul Ardealului.

2. Herghelia Sâmbăta

Dacă iubiți caii și vă place echitația, atunci nu trebuie să ratați Herghelia Sâmbăta. Înfiinţată în anul 1874, pe vremea contelui Johannes de Brukenthal, herghelia găzduiește în prezent peste 300 de capete cabaline. Aici nu au loc doar cursuri de echitație, ci și spectacole și concursuri sportive ecvestre, precum și agrement și turism ecvestru.

3. Aventura Parc și pârtia Drăguș

Amatorii de senzații tari nu se vor plictisi în zonă, deoarece special pentru ei se află în zonă Aventura Parc Drăguș. Ce vor găsi acolo? Șapte trasee aventură, un panou pentru escaladă, numeoase tiroliene, tir cu arcul, precum și arme și pistol pentru airsoft. Iar dacă vor veni pe parcursul iernii, pârtia Drăguș le stă la dispoziție pentru sesiuni de ski sau snowboard.

4. Lacul Viștișoara

Iar în cazul în care condiția fizică vă permite, puteți face traseul montan până la Lacul Viștișoara. Aflat la o altitudine de 2200m, pe versantul nordic al Munților Făgăraș, sub Șaua Viștișoarei, în căldarea superioară a Văii Viștișoarei, lacul este înconjurat de o priveliște superbă.

5. Victoria, Făgăraș și Castelul de lut din Valea Zânelor

De asemenea, nu ar trebui ratate nici orașul Victoria, Făgărașul cu Cetatea Făgărașului și nici Castelul de lut din Valea Zânelor. Cel din urmă este un important punct de reper al acestei zone, ce merită vizitat măcar o dată în viață.

Experiența noastră cu Pensiunea Ohana

Fiecare cameră este unică în felul său, însă noi ne-am bucurat pentru un weekend de cea mai râvnită dintre ele – camera Iguazu. Este denumită după cascada cu același nume din Argentina (loc unde proprietara și-a petrecut o bună parte din viață). Iguazu este specială prin ieșirea direct la ciubărul cu hidromasaj. Această cameră dublă are, astfel, toate premisele pentru a oferi o experiență intimă perfectă, prin împletirea confortului oferit de ciubăr cu peisajul montan superb.

Ne doream de multă să avem parte de o astfel de experiență și iată că – în sfârșit – s-a întâmplat. Am avut ciubărul doar pentru noi timp de două zile și a fost minunat să putem contempla natura ce ne înconjura, din interiorul acestuia. Afară întâmplarea a făcut să fie puține grade. Însă noi ne-am bucurat de tot confortul generat de un astfel de ciubăr cu hidromasaj,precum și de priveliștea minunată. Am depănat povești la un pahar de șampanie până târziu în noapte și ne-am reîncărcat bateriile pentru o nouă săptămână.

Un alt lucru care ne-a plăcut aici este faptul că am scăpat de grija meselor. La această pensiune se poate servi și masa, meniul fiind pegătit de Chef Liviu Notar. Tot ce am servit aici a fost foarte pe gustul meu și știți bine că eu sunt o persoană destul de pretențioasă la mâncare. Așadar, dacă și vouă vă este dor de mâncare gătită la ceaun sau de deserturi rumenite în cuptorul tradițional de lut, aici le găsiți. Iată încă un motiv pentru a veni aici.

În încheiere

Ne bucurăm tare mult pentru că am descoperit Pensiunea Ohana – această oază de liniște și relaxare! Deși am stat numai un weekend, putem spune cu mâna pe inimă că am reușit să ne relaxăm și ne deconectăm de agitația din București. Ne-au prins tare bine aceste zile, ne-am odihnit și-am cunoscut un om frumos – pe Oana Merdariu, proprietara acestui loc de poveste.

Entuziasmul Oanei se vede atât în felul în care povestește despre acest loc, cât și în toate lucrurile de care ne-am putut bucura aici. Este adevărat că vremea pe care am prins-o noi nu a fost perfectă. Dar cu siguranță vom mai reveni când se va mai încălzi. Nu de alta, dar ne dorim să profităm din plin de tot ceea ce oferă locația, în special în sezonul cald.

Din punctul meu de vedere, această pensiune este locul ideal pentru a vă deconecta de stresul cotidian alături de familie sau prieteni. Nu vă va lipsi absolut nimic și după cum menționam anterior, scăpați și de grija meselor. Singura voastră preocupare aici este să profitați din plin de aerul curat de munte și de tot ceea ce pensiunea vă pune la dispoziție.

Aici, în mijlocul naturii, la poalele Munților Făgăraș, vă puteți desfășura în voie, până târziu în noapte. Puteți depăna amintiri în jurul unui foc de tabără, în compania celor dragi vouă și a unui pahar cu vin, chiar și fără o ocazie anume. Ori de câte ori simțiți nevoia de o escapadă în natură și de un sentiment de reală libertate, apelați Pensiunea Ohana.

Surpriză pentru voi

Adresa Pensiunii Ohana este str. Valea Viștei Mari, Viștișoara, cod poștal 507257, iar rezervările se pot face la nr. 0758932580. Șiii, SURPRIZA mea pentru voi constă într-o reducere de minim 20% (în funcție de nr camerelor rezervate, tipul pachetului, etc.). Trebuie doar să folosiți/menționați codul IOANASPAVEL atunci când faceți rezervarea.

În încheiere, mi-ar plăcea să-mi spuneți dacă vă este cunoscută această pensiune și dacă ați fost cazați aici.

 7 thoughts on “Pensiunea Ohana – oază de liniște și relaxare în natură”

  • Iubesc pensiunile cu ciubar. Imi place mult cum arata pensiunea si ma atrage si faptul ca sunt ceva obiective turistice in zona. Merita vizitata

  • Am reușit să te însoțesc în călătorie ș să trăiesc clipe minunate în această pensiune pe care ei descoperit-o și despre care ai povestit. Iar la final, mi-a rămas o mare dorință de a ajunge la Pensiunea Ohana. Mi-a plăcut totul și sunt convinsă că ar corespunde exact gusturilor și cerințelor noaste. Mari amatori de călătorii, de relaxare și noi descoperiri de locuri și oameni ca acestea. Mulțumesc!

  • A trecut prea repede vacanta asta de Paste. Chiar imi doresc sa ies si eu sa ma relaxez. Mi-as dori sa ajung la Pensiunea asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.