Cadouri de Paște pentru copii

Cadouri de Paște pentru copii

Este dovedit faptul că mișcarea fizică ar un rol foarte important în viața noastră, a tuturor, dar în special a copiilor. Aceasta asigură nu numai o dezvoltare armonioasă a corpului, ci și o minte sănătoasă. Implicarea celor mici în activități ce implică mișcare fizică le garantează acestora o mens sana in corpore sano. Din punct de vedere medical, s-a demonstrat că mișcarea fizică întărește sistemul imunitar făcând oganismul mai puternic în fața factorilor externi. Apoi, copiii nu doar că își vor dezvolta un sistem osos puternic (prin fixarea calciului în oase), dar nici nu vor experimenta probleme cu greutatea. Mai mult decât atât, activitățile fizice cresc fluxul sanguin, ceea ce înseamnă că sunt stimulate cu brio toate funcțiile organismului. Nu vor mai exista, astfel, probleme circulatorii sau de digestie, de exemplu. Unde să mai pun și faptul că vor dormi mult mai bine și vor avea un somn odihnitor? Iată de ce, atunci când vine vorba despre cadouri de Paște pentru copii, eu recomand achiziționarea unora de la Decathlon. În cele ce urmează puteți afla care sunt sugestiille mele în acest sens.

Cadouri de Paște pentru copii

Îndemnați-vă micuțul la mișcare spunându-i: Hai afară, hai la sport! Nu de alta, dar ar fi păcat să nu profitați împreună de primăvara asta frumoasă și de timpul petrecut în natură. Nu este genul înnebunit după a-și consuma energia în parc, spre exemplu? Lucrurile se vor schimba dacă va primi unul dintre următoarele cadouri de Paște, ce se găsesc cu ușurință la Decathlon.

1. Bicicletă

Din categoria biciclete copii chiar aveți de unde alege, întrucât sunt disponibile foarte multe modele, culori și mărimi. Precis vei găsi una care îl va atrage, așa încât vor fi de nedespărțit! Mersul pe bicicletă nu doar că este benefic pentru sănătate, dar îl va ajuta foarte mult și în viața de adult. Va simți pe pielea lui că este mult mai ușor să te deplasezi din puncul A în punctul B cu ajutorul bicicletei, decât să rămâi ”prins” în trafic. Eu nu am avut ocazia de a învăța și chiar regret, deoarece mi-ar fi fost mult mai ușor să străbat în lung și-n lat orașele pe care le-am vizitat. Din aceste motive, precum și din multe altele neprecizate, dăruiți-i celui mic o bicicletă de Paște.

cadouri de Paște bicicleta Decathlon

2. Role

Iar dacă micuțul vostru nu este genul căruia să-i placă mersul pe bicicletă, atunci poate se va simți atras de role. Unul dintre avantajele rolelor este acela că au capacitatea de a pune în mișcare toți mușchii, chiar și pe cei pe care nu știau că-i au. Este una dintre cele mai faine modalități de a face mișcare în aer liber, deloc plictisitoare, dimpotrivă. Învățând să meargă pe role de mic, copilul ajuns adolescent va fi capabil să învețe și să execute diverse scheme. Acestea nu doar că îl vor face foarte popular în cercul de prieteni, dar îi pot aduce și premii la diverse competiții de profil. Portofoliul de role copii al celor de la Decathlon e variat, se găsesc pe diverse mărimi și culori și au chiar și patine cu rotile.

cadouri de Paște role Decathlon

3. Trotinetă

Ultima, dar nu cea din urmă recomandare se îndreaptă către categoria de trotinete copii – un alt mijloc de a face mișcare în aer liber. În cazul în care micuțului vostru îi este deocamdată teamă de mersul pe bicicletă și pe role, soluția optimă pentru el ar fi o trotinetă. Este tot un mod de a face mișcare fizică, dar cumva unul care îi poate lăsa impresia că este cumva mai sigur. Ușoară de manevrat, aceasta îi va fi de folos și mai târziu, peste ani, când va vrea să se deplaseze până la școală și înapoi, de exemplu. Unde să mai adaug și faptul că, similar rolelor, se pot învăța și practica diverse scheme cu trotineta, făcându-l cool în viziunea prietenilor?

cadouri de Paște trotineta Decathlon

În Încheiere

Iată că așteptatele cadouri de Paște pentru copii pot consta și în alte lucrui mult mai utile decât deja clasicele dulciuri și jucării. O bicicletă, o pereche de role sau o trotinetă reprezintă în primul rând o investiție în sănătatea acestuia, apoi o reală sursă de distracție. Mișcarea în aer liber, de orice tip ar fi ea și în orice anotimp, are foarte multe beneficii asupra organismului. În opinia mea, cel puțin primăvara și vara, bicicleta, rolele și trotineta ar trebui să fie la ordina zilei. Câteva ore petrecute în natură, zilnic, îi vor face pe cei mici voinici, sănătoși și plini de încredere în ei înșiși și în forțele proprii. Și doar asta ne dorim cu toții pentru copiii noștri, nu-i așa? Ne dorim să-i rupem de bine-cunoscutele ecrane digitale și să-i ancorăm în diverse activități fizice afară. Sunteți de acord cu mine?17 thoughts on “Cadouri de Paște pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.