Recomandare de bocanci pentru drumeții pe munte

Recomandare de bocanci pentru drumeții pe munte

Stresul cotidian a devenit parte din noi și oricine trece prin viață face cunoștință cu acesta. Fie că este vorba despre stresul din plan personal sau profesional, are capacitatea de a ne afecta calitatea vieții. Este un factor inevitabil, dar pe care îl putem pune pe pauză din când în când. Putem face acest lucru prin diverse metode de destindere, fiecare după bunul plac. În ceea ce mă privește, am observat de-a lungul timpului faptul că cel mai bine îmi reîncarcă bateriile o drumeție pe munte. Însă nu oricum, ci în alianță cu o pereche de bocanci pentru drumeții pe munte. Iată ce anume vă pot recomanda din experiență.

Cum am început drumețiile pe munte

Eu și cu soțul meu suntem mare amatori de drumeții pe munte. Practic, în 85% dintre zilele noastre libere le petrecem parcurgând diverse trasee montane, indiferent de anotimp. Recunosc faptul că am început acest parcurs destul de anevoios, deoarece nu aveam încălțăminte adecvată. Am început să urcăm pe  munte cumva la risc, folosindu-ne fiecare de ce bocanci dispunea. Erau bocanci de trekking, nu cine știe ce, dar nu aveam de unde să știm acest lucru. Ne-am dat seama despre acest aspect efectiv testând ”pe pielea noastră”.

Studiind problema, am realizat că ar trebui să facem un upgrade. Ne-am dat seama că trebuie să ne reorientăm către bocanci special creați pentru astfel de activități. Și unde ne-am oprit? La #DecathlonRomânia, deoarece la ei am găsit cea mai mare varietate de astfel de bocanci. De altfel, magazinul se concentrează pe oferirea de echipament sportiv la cel mai bun raport calitate – preț pentru minim 80 de sporturi. Și pentru a ne convinge de asta, toate produsele lor au o garanție de doi ani de zile, ca noi să fim foarte mulțumiți sau foarte mulțumiți.

Recomandare de bocanci pentru drumeții pe munte

Ei bine, amândoi ne-am reorientat către brandul Salomon, din motive evidente. Este adevărat că acest brand de bocanci pentru drumeții pe munte pot fi ușor mai scumpi. Însă își merită fiecare leu. Acum pot spune asta din experiență, fiecare traseu montan fiind parcurs cu o mai mare siguranță și cu mult mai multă ușurință. Dar haideți să vă și arăt pentru ce modele am optat.

Bocanci damă Salomon XUltra

Bocancii mei sunt Salomon XULTRA și i-am ales deoarece au fost concepuți pentru drumeţii pe munte, pe orice vreme, pe trasee tehnice (practicare intensivă). Modelul XUltra Mid are faţa întărită, pentru a conferi o protecție optimă. Iar membrană Gore Tex asigură atât impermeabilitate, cât şi confort termic.bocanci pentru drumeții Salomon Decathlon

Mai mult decât atât, bocancii dispun și de sistemul Advanced Chassis, plasat între talpă şi talpa secundară. Acesta ameliorează controlul mişcărilor şi contactul cu solul, asigurând propulsie maximă, protecție și stabilitate optimă.

Bocanci bărbătești GORE TEX QUEST 4 GTX

Acești bocanci GORE TEX QUEST 5 GTX sunt impermeabili, concepuți să asigure susținere optimă pe trasee relativ dificile. Adică, cu o diferență de nivel moderată. Datorită modelului asigură o susținere optimă, confort și aderență, de la cele mai accesibile trasee până la cele mai tehnice.

bocanci pentru drumeții Salomon Decathlon

La fel ca și în cazul bocancilor mei, și aceștia dispun de talpă CONTAGRIP, ce asigură aderența pe sol dur și umed. Membrana Gore-Tex este impermeabilă şi respirantă. Cele două cârlige înalte + un element de blocare + sistem 4D, raport ideal mișcare-precizie, asigură un maxim de susținere. Iar talpa intermediară din EVA pe toată lungimea piciorului garantează buna amortizare a pașilor.

Recomandări în alegerea unor bocanci pentru drumeții

Poate cel mai important lucru în alegerea unor bocanci pentru drumeții este probarea acestora. Acest lucru trebuie făcut cu șosete de drumeție și trebuie avute în vedere două puncte de confort:

  • călcâiul – dacă rămâne lipit de talpă sau dacă se înalță foarte puțin;
  • vârful – în timpul coborârii, degetele de la picioare nu ating vârful.

Cu alte cuvinte, evitaţi orice punct de compresie în momentul probării. Cu alte cuvinte, pentru a beneficia de confort maxim, trebuie să țineți cont de un aspect. Bocancii pentru drumeții trebuie aleși cu o măsură mai mare față de cât purtați în mod normal.

În încheiere

Mi-ar plăcea să aflu câți dintre voi iubiți drumețiile. Și dacă ați luat în calcul achiziționarea unei perechi adecvate de boncanci sau dacă folosiți o pereche obișnuită.

Eu vă sugerez să vă îndreptați antenția către cei special concepuți în acest sens. Pentru că, din experiență vă spun, purtând încălțăminte potrivită veți avea o mai mare #poftădesport.

De asemenea, sunt curioasă dacă și pe voi o #drumeție de weekend vă ajută să vă încărcați bateriile. Ce alte tipuri de activități în natură mai desfășurați atunci când vă permite timpul?

 10 thoughts on “Recomandare de bocanci pentru drumeții pe munte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.