Flori din hârtie pentru primul an de căsătorie

Flori din hârtie pentru primul an de căsătorie

Până să mă căsătoresc nu știam că fiecare an al aniversării căsătoriei are o anumită semnificație. Cunoșteam câteva detalii numai despre nunta de argint și despre cea de aur. Nu aveam nici cea mai mică idee, spre exemplu, că aniversarea de un an de la căsătorie poartă numele de Nunta de hârtie. Și că se sărbătorește dăruind partenerului un obiect confecționat din hârtie. Am aflat cu puțin timp înaintea aniversării noastre și am planificat repede o ședință foto. Pentru aceasta mi-am dorit recuzită întocmai: flori din hârtie și… papion! Cum altfel, dacă nu tot din hârtie? 🙂

Câteva detalii despre nunta de hârtie

Se pare că denumirile conferite fiecărui an de la căsătorie reflectă întocmai evoluția relației de cuplu. Astfel, primul an de căsnicie poartă numele de Nunta de hârtie. Cu siguranță vă întrebați de ce, nu-i așa? Ei bine, se consideră că relația dintre cei doi soți este încă fragilă și necesită grijă pentru a nu se rupe. Proaspăt-însurățeii trebuie să se comporte cu relația lor întocmai ca cu o foaie de hârtie. Se cunoaște fragilitatea acestui material, motiv pentru care e necesar un comportament corespunzător.

Pentru aceia care țin la cadorisirea partenerului de viață cu ocazia aniversării primului an de căsnicie, există multe alternative. Numai că toate ar trebui să fie confecționate din hârtie. Poate fi vorba, de exemplu, despre un bilețel de dragoste, un voucher de cumpărături sau niște bilete de avion spre o destinație faină. Eu am ales altceva pentru aniversarea nunții de hârtie – o ședință foto pe plaja din Vama Veche, locul unde ne-am cununat religios. Iar pentru aceasta am optat pentru flori din hârtie pentru mine și papion din hârtie pentru soț.

Flori din hârtie pentru primul an de căsătorie

Mi s-a părut inedită această idee de a reveni în locul unde ne-am cununat, la un an distanță. Și am avut norocul ca soțului meu să îi surâdă acest lucru. Nu mai rămăsese decât să găsim pe cineva care lucrează flori din hârtie și – de ce nu – papion. Nu a fost necesar să caut prea mult, deoarece mi-a ieșit în cale Alina cu ale sale minunății.

flori din hârtie

Nu mică mi-a fost mirarea să descopăr în portofoliul Alinei florile mele preferate – crinii imperiali – din hârtie! Sunt atât de bine realizați, încât oricine ar putea jura că sunt reali! Am fost foarte încântată de rezultatul final, încât am păstrat buchetul într-o vază din dormitorul matrimonial. Iar soțul meu a păstrat papionul, care nu a suferit nici un accident și nici o modificare.

Cum sunt realizate florile din hârtie

Alina folosește o hârtie specială pentru confecționarea florilor – hârtie de orez. Se numește hârtie floristică, iar crinii sunt realizați cu hârtie de tip doublette. Este o hârtie creponată, soft, dar destul de rezistentă, ce permite modelarea și apoi păstrează forma.

flori din hârtie

Hârtia floristică este disponibilă în numeroase culori, incluzând atât variante monocrome, cât și în degrade. Acolo unde este necesar, hârtia poate fi pictată pentru a semăna cât mai mult cu floarea reală. Iar pentru realizarea pistilului, tulpinii și frunzelor se folosește sârmă pentru grădinărit de diferite grosimi.

În încheiere

În cazul în care tocmai v-am dat o idee, portofoliul de flori fin hârtie al Alinei îl puteți vedea aici. Este foarte talentată și îndemânatică și reușește să creeze adevărate opere de artă din hârtie. Îmi plac absolut toate buchetele create de ea și nu-mi vine să cred cât de reale par.

Părerea mea este că astfel de buchete de flori din hârtie pot fi folosite cu succes și pentru mirese și nașe. Sunt deosebite și fiind confecționate din hârtie, reprezintă o amintire durabilă în timp. Și folosind florile de genul acesta protejăm și mediul înconjurător, cruțăm viața florilor și avem o conduită eco-friendly.

Mi-ar plăcea să știu dacă voi sunteți adeptele florilor din hârtie. Ați avut sau v-ar plăcea să aveți un astfel de buchet de flori?8 thoughts on “Flori din hârtie pentru primul an de căsătorie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.