Rochas Byzance (2019) EDP

Rochas Byzance (2019) EDP

Dacă mi s-ar da să aleg un singur lucru care are capacitatea de a-mi schimba ziua, în mod sigur acela ar fi parfumul! Nu știu despre voi, dar mie parfumurile reușesc să-mi umble la psihic și să-mi modifice starea de spirit. Îndeosebi în zilele pline, stresante și obositoare, o scurtă pauză de adulmecare a unui parfum este rai! Pur și simplu, mirosurile care-mi plac reușesc să-mi dea o stare de bine și să-mi aducă zâmbetul pe buze. Iar cel care m-a uimit de curând a fost varianta din 2019 al lui Rochas Byzance EDP.  Dar înainte de a vă povesti în detaliu despre ea, haideți să descoperim împreună casa Rochas.

Despre casa Rochas

Rochas a luat ființă în anul 1925 ca o casă de modă în spatele căreia se afla însuși designerul Marcel Rochas. Acesta rămâne emblematic în industria modei pentru crearea paltoanelor, a fustelor 3/4 cu buzunare și a rochiilor sirenă. Nouăsprezece ani mai târziu, în 1944, casa Rochas lansează primul său parfum intitulat simplu Femme. Acesta reprezintă un omagiu adus soției creatorului de modă – Helene – și s-a bucurat de un succes fulminant.

ROCHAS-PARISFemme a fost premisa creării unor alte parfumuri de damă și bărbătești care se vând și în zilele noastre. În anul 1953 divizia haute-couture Rochas și-a închis porțile, dar a continuat să ”îmbrace” publicul în miresme deosebite. Numeroase parfumuri mitice au trecut testul timpului, chiar dacă o parte dintre ele au fost reinterpretate. Este și cazul celui despre care vă povestesc astăzi – Rochas Byzance (2019) EDP.

Experiența mea cu Rochas Byzance (2019) EDP

Rochas Byzance (2019) EDP este descrisă de creatorii săi ca fiind un parfum floral-oriental, ale cărui note provoacă dependență. Acesta deschide ușa unui basm modern, al unei lumi în care magia și seducția se întâlnesc. Eu nu percep nimic oriental în el, ci îl consider a fi un parfum opulent, atrăgător.

Încă de la primul contact cu acesta, Byzance 2019 mi-a lăsat senzația unui parfum senzual și elegant. Este misterios și luxuriant, întocmai ca recipientul care găzduiește această licoare. Îl văd ca pe poțiune magică, deopotrivă feminină și vibrantă, ce induce o doză ridicată de mister.

Piramida olfactivă a acestei ape de parfum împletește note destul de des folosite în parfumerie. Cu toate acestea, este posibil ca un strop de praf magic să o facă atât de intrigantă:

  • note de vârf – bergamotă, pară, neroli;
  • note de mijloc – trandafir, heliotrop, frezie;
  • note de bază – vanilie, mosc, lemn alb.

Rochas Byzance (2019) EDP

În deschiderea acestui parfum am rămas fascinată de cum se simte bergamota împletită cu neroli. Acestea sunt două dintre notele mele olfactive preferate. Dar, sinceră să fiu, nu mi le-am imaginat niciodată împreună. De fel, neroli este o notă in your face, însă gingășia bergamotei și dulceața perei o temperează. Spre dry-down eu percep o frezie pudrată, cu un hint de vanilie cremoasă ușor moscată. Per total, îl pot cataloga ca fiind un parfum voluptos, impresionant și greu de uitat.

Byzance 2019 surprinde plăcut și la capitolul performanțe, fiind greu de îndepărtat de pe piele:

  • persistența – trece lejer de 10-12h, simțindu-se deosebit de intens în primele 8h;
  • siajul – este incredibil, undeva la 5-6m;
  • proiecția – este undeva la 4m, mult peste alte ape de parfum.

Apa de parfum Byzance 2019 este extrem de bine realizată din toate punctele de vedere. După părerea mea, se adresează femeilor cu personalitate, cu atitudine stăpâne pe sine și care știu ce vor. Mireasma Byzance 2019 contribuie la adâncirea misterului din ochii lor și la creșterea sex-appeal-ului. Și deși poate părea potrivit anotimpurilor reci, aplicat cu măsură poate fi folosit tot timpul anului. Eu în prezent folosesc o singură pulverizare și miros efectiv toată ziua. Am senzația că temperaturile ridicate îi sporesc intensitatea, dar cu siguranță asprimea temperaturilor reci o evidențiază frumos.

În încheiere

Eu nu am avut ocazia de a mirosi varianta din 1987, însă aceasta m-a cucerit iremediabil. Este un parfum aparte, unic, cu personalitate și care nu seamănă cu nimic. Este inconfundabil și cine l-a mirosit o dată, nu îl va mai uita și îl va recunoaște întotdeauna. Byzance este pur și simplu hipnotizant și atrage în ”capcana” lui cu blendul său extrem de reușit de note olfactive.

Recipientul acestui parfum face parte din categoria celor care îți iau ochii! Este inspirat din varianta veche a acestuia, însă transpus într-o manieră contemporană, modernă. Vorbim despre o sticlă de un albastru superb, cu detalii aurii, luxuriante. Capacul este metalic, greu, întreaga sticlă fiind o capodoperă, o bijuterie.

Dacă nu îl știați și doriți să-l adăugați colecției voastre, vă spun și unde îl găsiți. Cel mai frecvent este cumpărat de pe Notino, însă îl găsiți și pe Vivantis sau Sole. Pentru Sole am și un cod de 5% reducere, SOLE2626, poate fi folosit nelimitat, la orice comandă.

Sunt curioasă dacă voi ați avut ocazia de a testa acest parfum, așa că scrieți-mi în comentarii.12 thoughts on “Rochas Byzance (2019) EDP”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.