Balmain Extatic EDP

Balmain Extatic EDP

Îmi amintesc faptul că mai bine de 5 ani de zile am fost consecventă la capitolul parfumuri. Mă identificasem cu unul anume și îl consideram parfumul meu semnătură. Dar iată că anii au trecut, iar eu am devenit din ce în ce mai permisivă cu miresmele. Am început să experimentez din ce în ce mai mult cu ele. Un lucru este sigur, în continuare nu îndrăgesc parfumurile prea fresh sau prea florale. De departe, preferatele mele sunt cele care reprezintă o împletire între notele florale și cele lemnoase. Și, de asemenea, am o afinitate pentru cele floral-orientale. Asta pentru că mă poartă spre o cultură pe care eu o îndrăgesc. Astăzi, însă, vă voi povesti despre o apă de parfum recent descoperită de mine. În portofoliul celor de la Parfimo am găsit Balmain Extatic, căreia îi voi dedica în întregime acest articol.

Câteva detalii despre casa de parfumuri Balmain

Casa de parfumuri Pierre Balmain a fost înființată în anul 1947 de către cel al cărui nume îl poartă. Este o casă veche, cu tradiție, în al cărui portofoliu intră deopotrivă parfumuri bărbătești și de damă. Acestea sunt foarte apreciate chiar și la momentul actual. Sunt considerate parfumuri rafinate, ce dăinuie în timp. La crearea emblematicelor parfumuri precum Eau d’Ivoire, Extatic, Homme, Carbone de Balmain și Miss Balmain  au lucrat parfumieri celebri. Printre ei se numără Jean Jacques, Daniel Hoffmann, Michel Almairac, Jacques Flori și chiar însuși Pierre Balmain.

Balmain Paris

Colecției de parfumuri i se alătură și cea de produse pentru îngrijirea părului. Acestea sunt reunite sub numele de Balmain Paris Hair Couture. Sunt prezente în saloanele de înfrumusețare de lux din întreaga lume, fiind folosite de către hairstiliști celebri. Mulțumită produselor sunt create coafuri impresionante, iconice și atemporale. Iar părul este 100% protejat grație proteinelor de mătase și uleiului de argan din compoziție.

Balmain Extatic EDP 

Am descoperit apa de parfum Balmain Extatic absolut întâmplător, achiziționând o miniatură care m-a atras vizual. Era la un preț mic pe site-ul Parfimo și mi-am spus că e un bun prilej pentru a încerca ceva nou. Admirându-i ambalajul am prevăzut că este luxury, rafinată și că există probabilitatea de a fi pe gustul meu. Lucru care s-a și întâmplat, de altfel. Încă de la primul contact cu aceasta a urcat rapid în topul preferatelor mele.

Extatic EDP este întruchiparea luxului într-un parfum, a eleganței supreme și a stimei de sine. Este parfumul potrivit femeilor de carieră, în care se împletesc note de:

  • osmanthus, pară și trandafir la vârf,
  • orhidee, iris și iasomie la mijloc,
  • piele, lemn de santal, amyris și lemn de cașmir la bază.

Balmain Extatic EDP

De asemenea, stă foarte bine și la capitolul performanțe. Și sincer nici nu mă așteptam să fie altfel:

  • persistența – este de aproximativ 10-12h pe pielea mea, ceea ce mi se pare mai mult decât perfect;
  • siajul – este decent, de aproximativ 2-3m;
  • proiecția – este cam aceeași cu cea a siajului, undeva la 2-3 m.

Extatic pare să fi fost proiectată pentru un nou tip de femeie. Vorbim aici despre una plină de energie, care se descurcă cu grație în orice situație. Este un parfum foarte bine blenduit, simțindu-se un amestec de flori așezat pe un pat lemnos, ușor amărui. Sau cel puțin asta percepe nasul meu ori de câte ori îl miroase.

În încheiere

Mie îmi place tare mult această apă de parfum și pot spune că mă regăsesc în ea 100%. Din acest motiv va rămâne în colecția mea pentru o lungă perioadă de timp de acum înainte. ❤ În cazul în care simțiți că vă regăsiți în cele descrise de mine mai sus, dați-i o șansă! Merită cu prisosință! Mai ales că pe site-ul Parfimo o găsiți la un preț foarte decent pentru cantitatea sa de 90ml.

Totuși, pe final mi-ar plăcea să aflu dacă printre voi se numără persoane care deja l-au încercat. Cum vi s-a părut, ați rezonat cu el? L-ați recumpăra?



19 thoughts on “Balmain Extatic EDP”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.