Fleurance Nature – expertiză BIO de peste 40 de ani

Fleurance Nature – expertiză BIO de peste 40 de ani

Dacă mă urmăriți deja de ceva vreme, probabil că știți deja că în ultima perioadă focusul meu a fost pe cosmetica BIO. Îmi doresc să folosesc pe cât posibil produse a căror listă de ingrediente este cât mai curată, pentru că-mi doresc tot ce e mai bun pentru tenul meu. Recent am descoperit o nouă gamă de produse de cosmetice și suplimente alimentare certificate BIO. Și pentru că are o expertiză de peste 40 de ani, mi-am propus să vă povestesc și vouă despre ea. Este vorba despre Fleurance Nature – un brand franțuzesc lansat în 1972 de către Michel Descamp.

Cum a luat ființă Fleurance Nature

Michel Descamp era fermier în zona Gers, într-o mică localitate numită Fleurance, și a fost practic pionierul agriculturii organice. Intr-o perioadă în care agricultura cunoștea deja presiunea progresului, Michel Descamp a hotărât să renunțe la pesticide și la diversi aditivi chimici. Aceasta pentru că observa că vacile din ferma lui se îmbolnăveau destul de des.

Fleurance este o localitate atestată încă din 1272 în regiunea Gers. Gers este și locul unde s-a născut renumitul personaj d’Artagnan, pe numele lui adevărat Charles de Batz. Toata zona este renumită pentru agricultura biologică, pentru specialitățile gastronomice, pentru cognacul Armagnac și pentru felul în care oamenii celebrează fiecare masă. Aici se spune că fiecare masă este un motiv de sărbătoare. În această zonă există un mare grad de longevitate al locuitorilor. Să fie doar un paradox?

Fleurance Nature

Fabrica și sediul Fleurance Nature își au locul într-o zonă privilegiată, înconjurate de o grădină cu peste 200 de specii de plante. Acolo sunt privilegiate insectele, în special albinele și păsările, într-o armonie perfectă. Fleurance Nature a dezvoltat un parteneriat cu Les Jardins de Coursiana, complex de grădini extraordinare ce adăpostesc plante și vegetație de excepție. Aceasta reprezintă o sursă de inspirație și producție pentru Fleurance Nature.

Îmbinarea ingredientelor de natură vegetală, precum și a celor de origine apicolă, reprezintă și astazi cheia eficienței acestor produse. În laboratoarele Fleurance Nature lucrează pe lângă chimiști deopotrivă ingineri agronomi ce se asigură de calitatea materiilor prime provenite din plante. Echipa este condusă de Michel de Sarrieu, doctor în farmacie. 99% dintre produse se fabrică în Franța, 1% în Spania, însă tot controlul ingredientelor se realizează în Franța. Valorile Fleurance Nature sunt: origine naturală, proximitate și accesibilitate. Misiunea este să aducă aproape de consumator și la preț accesibil un produs garantat BIO și verificat de experți.

Garanția BIO

Toate produsele cosmetice Fleurance Nature sunt certificate bio în raport cu cerințele Cosmebio și nu au fost niciodată testate pe animale. Fleurance Nature acordă o mare atenție acestui aspect și se asigură că fiecare ingredient ce ajunge în produsele sale cosmetice nu a fost testat pe animale și vine din surse etice.

Logo-ul Cosmebio garantează că 95% din compoziția cosmeticelor este naturală și ca 95% din ingredientele vegetale au proveniență agricultura ecologică. Cosmeticele Fleurance Nature nu conțin parabeni, ftalați, fenoxietanol, PEG, PPG, silicon, parfumuri de sinteză. Fleurance Nature garantează că în ingredientele de natură vegetală nu există molecule de pesticide, ierbicide, antibiotice, hormoni de creștere sau OGM.

Game-Bardane

Cosmeticele Fleurance Nature au cateva game destinate îngrijrii tenului, precum și îngrijirii corporale și se organizează în raport cu ingredientele de bază:

 • gama cu aloe vera – destinată calmării și hidrătarii pielii;
 • gama cu brusture – destinată tenului gras;
 • gama cu argan – destinată regenerării pielii;
 • gama cu lăptișor de matcă – cu un puternic atribut antiaging;
 • gama cu extract de trandafir – cu efect de hidratare și calmare.

Începând cu luna mai 2021, cosmeticele Fleurance Nature se găsesc pe site-ul ViaNaturalia.ro precum și la alți parteneri. Prețurile produselor încep de la 19.8 lei. Iată și câteva dintre produsele aflate deja în topul preferințelor clienților:

Cremă de mâini cu lavandă Fleurance Nature

Crema de mâini cu lavandă hidratează pielea fără a o lăsa grasă sau lipicioasă, dar plăcut parfumată. Ușor de transportat în geantă oriunde, inclusiv în călătorii. Ingredientele cheie ale acesteia: apa florală lavandă, untul de shea și aloe vera.

Apă florală de albăstrele Fleurance Nature

Apa florală organică ideală pentru calmarea pielii și estomparea urmelor de oboseală. Recunoscută pentru proprietățile sale decongestionante și liniștitoare, apă florală de albăstrele este ideală pentru reducerea semnelor de oboseală și ameliorarea ochilor sensibili. Picăturile pulverizate de apă florală reîmprospatează zona ochilor și iluminează ușor privirea, lăsând un miros agreabil pe piele. Utilizată în comprese îmbibate, apa florală de albăstrele este aliatul ideal pentru a descongestiona ochii umflați. Acest produs este potrivit pentru vegani.

Fleurance Nature Game-Eau-Florale

Cremă antirid regenerantă cu lăptișor de matcă Fleurance Nature

Pentru a întârzia apariția semnelor de îmbătrânire și a stimula regenerarea pielii, acest tratament bio hidratant, antirid și regenerant, combină proprietățile revitalizante ale lăptișorului de matcă cu ingrediente active cu proprietăți antioxidante, redensifiante și nutritive:

 • Lăptișorul de matcă – una dintre cele mai bogate substanțe din natura în elemente nutritive esențiale, ajută la regenerarea și revitalizarea pielii, menținând în același timp elasticitatea și promovând reînnoirea celulară;
 • Uleiul de trandafir moscat virgin – este un atu excelent în lupta împotriva efectelor îmbătrânirii asupra pielii, deoarece conține acizi grași polinesaturați care favorizează regenerarea celulară;
 • Extractul de flori de liliac de vară (Buddleja davidii) – ajută pielea să lupte mai bine cu radicalii liberi datorită proprietăților sale antioxidante;
 • Aloe Vera – conține polizaharide cunoscute pentru puterea lor de hidratare și proprietățile lor reparatoare pe epidermă;
 • Untul de Shea – favorizează hidratarea pielii și întărește bariera sa de protecție.

Eu am identificat în portofoliul acestora numeroase produse care mă tentează și care mi s-ar potrivi. Rămâne să mă decid la care dintre ele mă voi opri, dar cu siguranță nu va fi vorba despre o singură comandă. 🙂

În final, mi-ar plăcea să aflu dacă voi cunoșteați acest brand și dacă i-ați încercat produsele.6 thoughts on “Fleurance Nature – expertiză BIO de peste 40 de ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.