Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh EDT

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh EDT

Pe zi ce trece mă descopăr tot mai mult și îmi dau seama că parfumurile reprezintă ceva fără de care nu aș putea trăi. Ele reușesc să îmi coloreze chiar și cele mai mohorâte zile, având capacitatea de a-mi schimba percepția asupra acestora. Mi se pare incredibil cât de mult mă pot influența parfumurile, însă recunosc faptul că este o adicție care îmi place. Și am început să fiu mai permisivă în această zonă și chiar să experimentez. Mi-am propus să-mi ofer oportunitatea de a permite accesul în universul meu parfumistic și altor tipuri de parfumuri. Despre unul dintre noutățile colecției mele vă voi povesti în cele ce urmează. Este vorba despre Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh EDT pe care îl puteți descoperi parcurgând articolul în continuare.

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh EDT

Încep prin a vă spune că pentru mine Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh EDT este efectiv o revelație. Spun asta deoarece până la el, nu am mai rezonat cu niciun alt parfum aparținând acestui brand. Însă denumirea celui de față mi-a transmis că există o probabilitate să fie pe gustul meu, așa că i-am dat o șansă. Și bine am făcut, deoarece după părerea mea, este cu adevărat impresionant din punct de vedere olfactiv.

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh EDT

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh este o apă de toaletă lansată în 2011, fiind listată ca floral-fructată. Dacă mă citiți deja de ceva vreme, cu siguranță sunteți surprinse că folosesc un astfel de parfum. Explicația este simplă – eu nu simt nimic fructat în el, dimpotrivă. Mie mi se pare un parfum primăvăratic ce miroase a floricele de sezon peste care s-a așternut roua rece a dimineții. Se simte ca cearceafurile albe uscate de bătaia unui vânt ușor aspru de primăvară timpurie. Miroase a… curățenie.

Piramida olfactivă și performanțe

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh EDT m-a surprins foarte tare cu a sa piramidă oflactivă. Spun asta deoarece îmi este puțin cam dificil să regăsesc notele listate în mirosul acestui parfum. Sunt atât de bine  blenduite încât cu greu reușesc să le identific de sine stătătoare. Iată cum se prezintă:

  • note de vârf – pară, tonuri verzi, grapefruit și zmeură;
  • note de mijloc – iasomie, violetă, flori de măr, litchi chinensis și trandafir;
  • note de bază – prună, cedru de Virginia și mosc.

Inițial, percep un miros ușor floral, curat, cu accente discrete de pară și iarbă proaspăt cosită presărate cu puțină amăreală. Cu siguranță această senzație cumva aspră se datorează grapefruitului. Iar mai apoi, spre dry down, reușesc să simt puțin nota de violetă combinată cu o tușă aproape nesemnificativă de trandafir. Și rămâne cu mine o discretă prună zemoasă din care îmi imaginez că s-a mușcat cu poftă.

Trebuie să vă spun că performanțele acestei ape de parfum nu sunt dintre cele mai bune. Ce vreau să spun cu asta este că eu o văd mai mult ca pe o eau de lingerie din toate punctele de vedere. Pe pielea mea persistă binișor, undeva la 6h, însă proiecția și siajul sunt destul de mici, simțindu-se de la o distanță destul de intimă.

Acesta este motivul pentru care eu o folosesc majoritar după duș, înainte de culcare. Știți voi, este pentru acele momente în care vreau să miros bine, fără a avea o mireasmă exagerat de ”stridentă”. Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh este, așadar, un parfum discret, gingaș, feminin și suav, ca atingerea blândă a unei mame. Este perfect pentru a fi purtat la birou în anotimpurile calde, atunci când nu vrem să deranjăm colegii cu opulența parfumului nostru.

În încheiere

Pentru mine este o bucurie și o plăcere desăvârșită să descopăr noi miresme, noi note. Este o provocare să învăț despre parfumuri și despre parfumerie în general. Iar Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh este un parfum care a reușit să mă uimească. Mi-a schimbat complet percepția despre parfumurile floral-fructate în general și mi-a dat curajul să experimentez în această zonă.

În speranța că am reușit să vă tentez cu Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh, aștept cu nerăbdare părerea voastră despre acesta. Îl puteți achiziționa la prețuri foarte bune din parfumeriile offline sau online precum Notino, Brasty sau Vivantis. Iar dacă îl găsiți pe SOLE, acolo puteți beneficia de o reducere de -5% folosind codul SOLE2626. Rețineți, acest cod este permanent și se aplică la orice comandă, indiferent de valoarea acesteia.

Cu toate acestea, mi-ar plăcea să aflu dacă se numără printre voi persoane care îl folosesc deja. Cum vi se pare? Ce vă inspiră acest parfum?62 thoughts on “Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh EDT”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.