Replay True for Her EDP

Replay True for Her EDP

Iubesc parfumurile și asta nu mai este un secret pentru nimeni. Dar probabil un aspect pe care nu-l știați este acela că în ultima perioadă mă simt atrasă de miresme care mă teleportează în trecut. De ceva timp au început să mă atragă din ce în ce mai mult parfumurile gurmande. Înclin spre cele în al căror miros regăsesc reminiscențe din dulciurile copilăriei. Cel despre care îmi doresc să vă povestesc astăzi mă duce cu gândul la crema de zahăr ars pregătită de mama în copilărie. Așadar, lui Replay True for Her EDP îi voi dedica acest articol, mai multe detalii puteți afla parcurgându-l până la final.

Câteva detalii despre brandul Replay

Replay este un brand de blugi ce a luat ființă în anul 1981 în Italia, din inițiativa lui Claudio Buziol. Hilar sau nu, decizia pentru numele acestui brand a fost luată absolut întâmplător. În timpul vizionării unui meci de fotbal al campionatului mondial din 1978, în timpul unei reluări, termenul ”Replay” a apărut pe ecran. Iar Claudio a știut că acela se potrivea cel mai bine ca nume al brandului său. Așa avea să ia naștere Replay Jeans, brand apreciat și în prezent.

Eticheta blugi Replay Jeans
Sursă foto: Pinterest

După cum se întâmplă cu orice brand care se respectă, la un moment dat, portofoliul acestuia se îmbogățește cu ochelari de soare, parfumuri și diverse accesorii. Astfel, în anul 1996 își face apariția pe piața de profil primul parfum Replay. Parfumurile Replay sunt cunoscute ca având unul dintre cele mai bune rapoarte calitate-preț dintre câte există. Iar un foarte bun exemplu este cel care face subiectul articolului de astăzi.

Replay True for Her EDP

În prezent Replay numără peste 35 de parfumuri de damă și de bărbați. Acestea sunt produse în colaborare cu parfumierii Ilias Ermenidis, Richard Herpin, Maurizio Cerizza și Luca Maffei. Replay True for Her este o apă de parfum floral-fructată cu accente pudrate, lansată în vara anului 2015. Este un parfum tineresc în al cărui piramidă olfactivă se împletesc următoarele note:

  • vârf – nectarine, prune, coacăze negre, fructe roșii și mandarină;
  • mijloc – floare de bumbac, trandafir turcesc, heliotrop și piper negru;
  • bază – paciuli, vanilie, cashmeran și lemn de santal.

Mie Replay True for Her mi se pare o apă de parfum destul de liniară, care nu se schimbă prea mult în timp. Totul este să-i dați puțin timp să se așeze pe piele. Deoarece la prima adulmecare este pur și simplu ca o explozie gurmandă de flori și fructe, bine blenduite, dar cumva nedefinite. După aproximativ o jumătate de oră pe pielea mea se așază ca un parfum cu prestanță, fiind o prezență intensă și sigură pe sine. Iar la dry-down mi se pare că devine ușor pudrat, dar și aspru în același timp. Singura chestiune ar fi aceea că eu percep toată această împletire de note ușor diferit. O simt mai mult ca pe un caramel ușor sărat, uitat puțin la soare sau ca pe siropul unei creme de zahăr ars, ușor caramelizat.

Replay True for Her EDP

Performanțe

În ceea ce privește performanțele lui Replay True for Her, pot spune că sunt destul de mind blowing. Spun asta deoarece sub nicio formă nu mă așteptam ca o apă de parfum de acest calibru să se prezinte așa de bine:

  • persistența – este cea care m-a surprins cel mai tare, fiind pe pielea mea undeva la 8h, lejer:
  • siajul – nu este unul foarte mare, aș putea spune că este undeva la 1m-1.5m, dar decent pentru o astfel de apă de parfum;
  • proiecția – nu este una notabilă, dar dacă interacționați cu cineva care este la 1m-1.5m de voi, garantat vă va simți parfumul.

Rezumând totul în câteva cuvinte, pot spune că Replay True for Her mi-a întrecut toate așteptările! De la sticla acesteia deosebit manufacturată și cu aspect scump, luxury, la conținutul său, totul este wow! Obișnuim să trăim cu ideea preconcepută că atunci când plătești o sumă mică pentru un parfum, nu te aștepți la mare lucru. Însă acesta mi-a demonstrat că ar trebui să depășim această gândire învechită, pentru că unele branduri chiar se străduiesc. Iar Replay este unul dintre ele.

În încheiere

Mă bucur tare mult că am mai identificat încă un parfum care se pliază de minune pe preferințele mele parfumistice. Ce aș mai avea de menționat ar fi faptul că deși a fost lansată într-o vară, mie această apă de parfum mi se pare pretabilă toamnei sau iernii. Îmi pare că asprimea temperaturilor reci îl pun și mai bine în valoare, astfel că eu îl folosesc de prin octombrie, până la finele lui februarie.

Știu că vor fi printre voi persoane care-și vor dori să încerce acest parfum. Eu l-am primit cadou, însă înainte de a scrie articolul m-am documentat pentru a vă îndruma de unde să-l achiziționați. Ei bine, cel mai bun preț l-am văzut la cei de la Parfimo, însă este disponibil pe numeroase alte site-uri. Just choose carefully, ok?

În încheiere, mi-ar plăcea să-mi spuneți dacă Replay True for Her EDP vă este cunoscut și dacă l-ați încercat. Îmi mai puteți recomanda și alte parfumuri din portofoliul celor de la Replay?52 thoughts on “Replay True for Her EDP”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.