Sporturi de iarnă cu articole Decathlon

Sporturi de iarnă cu articole Decathlon

Ce vă pot spune despre mine este că nu am fost niciodată o fire sportivă, dimpotrivă. Obișnuiam să mă eschivez de la participarea la orele de educație fizică, însă – surprinzător – m-au captivat sporturile de iarnă. Am schiat pentru prima dată în 2009 la Vatra Dornei și deși nu aveam habar cum se face, mi-a plăcut la nebunie. Dintre multitudinea de sporturi de iarnă, schiatul este cel mare mă atrage cel mai tare. Îl prefer în primul rând pentru că mi se pare cel mai ușor de practicat și îmi conferă control asupra tuturor manevrelor. De la prima experiență încoace, ori de câte ori ajung iarna la munte îmi doresc să schiez măcar o dată. Însă recent mi-am propus să fac o schimbare, și anume să-mi achiziționez propriul echipament de schi, din portofoliul Decathlon.

Sporturi de iarnă cu articole Decathlon

Schiatul îmi îmbunătățește nu numai mobilitatea, ci și capacitatea de concentrare. Și chiar dacă nu am angajat niciodată un instructor, am învățat singură datorită perseverenței de care am dat dovadă. Singura problemă cu care mă confrunt atunci când merg la schi este aceea a echipamentului. La capitolul combinezoane de schi stau foarte bine, mi-am făcut colecție, pentru a avea de schimb. Însă niciodată nu am investit în echipamentul propriu-zis, mai exact schiuri, clăpari, bețe, cască și ochelari. De fiecare dată le închiriam și desigur că întâmpinam probleme, majoritatea fiind uzate sau uneori chiar defecte.

Schi

Anul acesta soțul meu mi-a propus să-mi achiziționez propriul echipament pentru ca eu să mă pot bucura la maxim de experiența de pe pârtie. Probabil că a simțit și el stresul care mă cuprindea când schiam cu echipamentul închiriat. Nu doar că unii clăpari erau incomozi sau unele schiuri defecte, dar îmi era teamă să nu le stric. De multe ori mă temeam să nu fiu nevoită să plătesc un echipament pe care l-am închiriat uzat la preț de nou. Așadar, următoarea investiție pe care o voi face va fi în propriul meu echipament pentru acest sport de iarnă. Sunteți curioși ce anume mi-am ales din portofoliul Decathlon?

Echipament de schi de la Decathlon

După ce am ”răsfoit” categoria dedicată articolelor pentru schi de pe site-ul Decathlon, mi-am ales clăpari și bețe. Nu cred că miră pe nimeni faptul că le-am ales negre, este în natura mea să îmi îndrept atenția spre nuanțele închise. Le prefer așa deoarece micile accidente nu vor fi la fel de vizibile precum se întâmplă în cazul celor în nuanțe deschise. Am optat pentru clăpari WED’ZE, deoarece soțul meu are și el o pereche de la acest brand și am remarcat că sunt foarte rezistenți.

clapari Decathlon

Și ca să nu experimentez niciun disconfort la purtarea clăparilor, intenționez să-mi cumpăr încă ceva. Este vorba despre șosetele interioare pentru clăpari. Am găsit unele aparținând aceluiași brand, ce dispun de tehnologia patentată EVO-FIT. Acestea conferă deopotrivă susținere și confort termic în timpul practicării acestui sport.

sosete clapari Decathlon

La capitolul schiuri WED’ZE, le prefer pe cele cu care schiază cei de nivel mediu. Acestea din imaginea de mai jos sunt faine deoarece se adaptează oricărui tip de zăpadă. Și totodată, permit controlarea ușoară a traiectoriei.

sporturi de iarna

Mă bucur foarte tare că mi-am găsit o pereche de bețe de schi pe măsura mea, deoarece de regulă erau fie prea scurte, fie prea lungi. Se pare că cele care mi se potrivesc mie sunt unele dintre cele mai frecvent achiziționate. Și chiar fac pereche bună cu clăparii negri WED’ZE, nu-i așa?

sporturi de iarna

În încheiere

În ceea ce privește casca și ochelarii pentru schi, încă mai oscilez, încă mă mai gândesc. Aș putea alege între a mi le cumpăra separat sau a-mi lua o cască cu ochelari de schi încorporați. Va trebui să merg într-un magazin Decathlon ca să probez, să văd cu care mă simt mai bine și-apoi să achiziționez efectiv. Și cam asta ar fi totul, iar apoi pot merge liniștită să schiez fără niciun stres. Și să stau pe pârtie cât doresc, să nu mai fiu condiționată de timp sau de tariful de închiriere al echipamentului.

Voi în ce relație sunteți cu aceste sporturi de iarnă? Care dintre ele vă place în mod special?

 43 thoughts on “Sporturi de iarnă cu articole Decathlon”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.