Rockha – agende cu hârtie din piatră

Rockha – agende cu hârtie din piatră

Vă povesteam că de la începutul acestui an am început să am un comportament mai responsabil cu mediul înconjurător. Am schimbat numeroase produse din rutina mea zilnică cu unele eco-friendly, dar mă frământa totuși ceva. În tot acest timp m-am întrebat cu ce pot înlocui hârtia, deoarece iubesc agendele și consum multe șervețele. Îmi doream să mă pot bucura de ele în continuare, însă aveam remușcări în ceea ce privește tăierea copacilor. A trecut ceva timp până am găsit rezolvarea acestei probleme, dar mă bucur că într-un final s-a întâmplat. Așadar, se pare că voi putea folosi în continuare agende, pentru că le-am descoperit pe cele cu hârtie din piatră ale celor de la Rockha. Și cu siguranță vă întrebați cum este posibil să se producă hârtie din piatră, așa că vă voi detalia procedeul în cele ce urmează.

Cum se fabrică hârtia din piatră?

Este o întrebare pe care și eu mi-am adresat-o când am descoperit acest tip de hârtie, drept pentru care m-am documentat. Putem spune, fără dar și poate, că hârtia din piatră este una dintre cele mai recente inovații. Numită limex, hârtia din piatră se obține din calcar (așa-numita piatră de var) pisat într-o pulbere fină și amestecat cu un anumit polimer. Materialul rezultat se trage în foi subțiri, întocmai ca hârtia obișnuită, fiind mult mai rezistentă și mult mai economă.

Hârtie din piatră
Sursă foto: www.wsj.com

Motivul pentru care se dorește înlocuirea hârtiei din celuloză cu cea din piatră ține atât de considerente morale cât și de rezistență. Producția hârtiei din piatră este mult mai accesibilă, calcarul găsindu-se din abundență în natură. Însă acest tip de hârtie este apreciat și pentru rezistența la rupere și impermeabilitatea sa. Astfel, datorită proprietăților sale avansate, manuscrisele noastre vor arăta intacte chiar și după îndelungi perioade de timp.

Hârtie din piatră
Sursă foto: www.vietnamnet.vn

Așadar, pentru obținerea hârtiei din piatră nu se folosesc copaci și nici apă, procesul de producție presupunând cu 60% mai puține emisii de carbon. Practic, înlocuirea unei tone de hârtie din celuloză cu una din piatră ar putea salva lemnul a 20 de copaci și aproximativ 100 de tone de apă. Emisiile de dioxid de carbon ar fi de asemenea reduse, produsul final fiind deopotrivă reciclabil și eco-friendly. Iată cum hârtia din piatră ajută la reducerea ratei de defrișare.

Rockha – agende cu hârtie din piatră

Rockha este o companie care a luat naștere în 2018 din dorința de a crea alternative ale hârtiei din celuloză. Astfel, în portofoliul acesteia se regăsesc agende și caiete realizate din hârtie 100% ecologică, obținută din piatră. Procesul de fabricare a acestora nu dăunează mediului înconjurător, Rockha fiind alternativa orientată către oameni și spre viitor.

Rockha logoRockha a ales utilizarea exclusivă a hârtiei din piatră din dorința de a păstra pădurile la fel de bogate și de a descuraja defrișarea. Mai mult decât atât, prin campania Plantează un copac se implică în plantarea arborilor pentru a reface ceea ce alții iau fără drept. Așadar, Rockha îndeamnă la păstrarea moștenirii primite de la Mama Natură, pentru generațiile viitoare.

Agendă Rockha Cream

Agenda Rockha Cream este deosebită, are un design unic și luxuriant, care nu trece neobservat. Coperta acesteia este realizată din piele ecologică de cea mai bună calitate, provenită de la producătorul numărul 1 în Europa. Aspectul său mat de culoare crem cucerește și intră repede chiar și în grațiile celor mai selective persoane.

Agendă Rockha Cream

Dimensiunile agendei Rockha Cream sunt de 24.6 cm lungime și 17.6 cm lățime, astfel că poate fi purtată în gențile de dimensiuni medii și mari. Este foarte flexibilă și se poate îndoi cu ușurință în situațiile în care suntem nevoiți să scriem în condiții dificile, cum ar fi pe genunchi.

Agendă Rockha Cream

Filele agendei Rockha Cream sunt foarte fine la atingere, instrumentele de scris alunecând cu ușurință pe acestea. Aș putea spune că această hârtie din piatră, precum și distanța de 4mm dintre rânduri ușurează/favorizează întregul proces al scrierii de mână.

Agendă Rockha Cream

Realizându-se cu atâta ușurință, scrierea pe o astfel de agendă devine o reală plăcere, o experiență unică. Și pentru un plus de utilitate, copertei din spate i s-a atașat un buzunar XXL în care pot fi depozitate cu succes diverse documente.

Agendă Rockha Cream

Despre campania ”Plantează un copac”

Pentru a duce inițiativa conservării mediului înconjurător și mai departe, echipa Rockha a creat campania ”Plantează un copac”. Astfel, pentru fiecare achiziție de minim 99 lei, aceasta plantează un arbore cu numele clientului pe el. Și nu angajează diverse organizații pentru a face acest lucru, ci își suflecă mânecile și plantează cu mâinile lor fiecare arbore în parte.

Rockha Planteaza un copac

Acțiunile de plantare au loc fie primăvara, fie la începutul toamnei, fiecare client primind o fotografie cu copacul plantat pentru acesta. Așadar, prin fiecare achiziție făcută, echipa Rockha este încurajată să-și continue demersul de reîmpădurire a meleagurilor românești. Fiecare acțiune de genul acesta este transparentă, numărul copacilor plantați fiind publicat și reactualizat pe site.

În încheiere

Datorită aspectului lor minimalist, dar în același timp luxuriant, agendele din piatră Rockha se pot integra cu ușurință în viața noastră. Realizate de către cei mai iscusiți tipografi români, agendele și caietele Rockha sunt finisate cu mare atenție la detalii.

Astfel, ele pot reprezenta atât cadouri cu stil acordate celor dragi, cât și o inițiere într-un stil de viață eco-friendly. Cu siguranță toți cei care vor primi agendele din piatră Rockha vor fi uimiți de albul impecabil al filelor și de cât de ușor se scrie pe acestea.

Propun să scoatem hârtia din piatră din zona abstractului și să dăm sfoară-n țară despre existența ei. Îmi doresc să facă parte din viața noastră cotidiană și să nu mai așteptăm ocazii speciale pentru a o folosi. Această inițiere nu poate începe altfel decât cu agendele Rockha.

Sper că tocmai v-am dat o idee de cadou pentru sărbătorile care se apropie cu pași repezi. Aici puteți consulta întreaga gamă de agende care s-a diversificat chiar ieri! De asemenea, sunt disponibile și două variante de pocket notebook-uri, așa că aveți de unde alege.

În final, mi-ar plăcea să-mi spuneți dacă știați despre hârtia din piatră. Ați fi tentate să o încercați?

 33 thoughts on “Rockha – agende cu hârtie din piatră”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.