Pictura pe numere – descriere și caracteristici

Pictura pe numere – descriere și caracteristici

Am realizat despre mine că sunt pasionată de design interior în momentul în care reamenajam în minte orice locuință în care pășeam. Se pare că îmi venea natural acest lucru și fără să-mi dau seama îmi imaginam cum aș putea îmbunătăți sau schimba aspectul locuințelor prietenelor mele, spre exemplu. Și mi-am dat seama că cel mai mult îmi place să decorez în stil minimalist și luminos, cu alte cuvinte, în stil scandinav. Singura mea dilemă rămânea pata de culoare care-i lipsește acestui stil decorativ, însă recent i-am găsit o rezolvare – pictura pe numere.

Despre designul interior scandinav

Designul interior scandinav se remarcă prin armonia dintre podelele deschise la culoare și mobilierul minimalist în nuanțe pastelate. Stilul scandinav este ușor de reprodus și reflectă simplitate și armonie, fiind per total unul destul de aerisit. Deși din punct de vedere estetic este relativ simplu, acesta debordează de rafinament și de bun gust. Totul este într-un perfect echilibru, fiecare decorațiune integrându-se de minune în aspectul general.

decor scandinavian
Sursă foto: www.homedesignlover.com

Locuințele decorate în stil scandinav devin calde și primitoare, fiind o reală plăcere și relaxare petrecerea timpului în acestea. Este un stil ce prezintă o estetică ușoară, aproape intuitivă, simplă, dar în același timp sofisticată. Singurul dezavantaj pe care designul interior de tip scandinav l-ar putea avea ar putea fi lipsa unei pete de culoare. Nicio problemă, însă, aici intervine sugestia mea de astăzi numită pictura pe numere.

Pictura pe numere – descriere și caracteristici

Pictura pe numere a luat naștere în Detroit, în anul 1960, fiind un concept dezvoltat de către inginerul Max S. Klein și artistul comercial Dan Robbins. Aceasta se realizează pe un șablon special, cu spații numerotate ce trebuie respectate. Seturile acestui tip de pictură conțin o pânză împărțită pe numere, culori acrilice cu numerele corespunzătoare celor de pe pânză, pensule de diferite dimensiuni și fotografia de referință.

Pictura pe numere Criando.ro
Sursă foto: www.criando.ro

Pictura pe numere este una dintre cele mai ușoare forme de pictură, deoarece toate elementele compoziției sunt deja pregătite, ele necesitând doar ”asamblare”. Mai mult decât atât, aceasta nu presupune amestecarea culorilor, eliminând astfel stresul obținerii nuanțelor potrivite tabloului. Pictura pe numere este ca un puzzle care nu necesită, însă, prea mare concentrare. Astfel, aceasta poate fi o metodă ideală de relaxare.

Picturi pe numere Criando.ro

Designul interior scandinav este în anumite puncte tangențial cu minimalismul. Filosofia acestuia este cea de a obține mai mult cu mai puțin, motiv pentru care pictura pe numere se poate integra perfect în acesta. Motivul este unul foarte simplu – rezultatele finale ale picturilor pe numere arată genial, iar prețurile acestora sunt mai mult decât accesibile. Eu am remarcat câteva astfel de picturi pe numere în magazinul online Criando.ro care ar merita să ocupe locuri de cinste în casele voastre. Iată care sunt cele care mi-au atras atenția.

Peisaj de primăvară

Mie primăvara îmi dă o stare de bine și mă face să mă adun și să devin mai productivă. Acesta este motivul pentru care eu aș alege să-mi decorez biroul cu un astfel de tablou. În felul acesta, privindu-l, aș avea sorți de izbândă în lupta mea cu procrastinarea și aș deveni mult mai eficientă.

pictura pe numere Criando.ro

Buddha

Buddha este un titlu folosit în budism pentru toți cei care și-au împlinit potențialul de dezvoltare personală, descoperindu-și luminarea. În ultimii ani lecturile mele s-au încadrat majoritar în acest registru, astfel că mi-ar plăcea să am acest tablou în preajma colțului meu de lectură.

Pictura pe numere Criando.ro

Peisaj nocturn

Și pentru că îmi place foarte mult să călătoresc și să vizitez orașe străbătute de ape curgătoare mă simt atrasă de acest tablou. Nimic nu mi se pare mai frumos decât un astfel de peisaj – transpunerea unui colț de oraș oglindit în luciul apei, pe înserat.

Pictura pe numere Criando.ro

În încheiere

Să recunoaștem, cui nu i-ar plăcea să aibă în locuința sa un tablou pictat chiar de către sine? Pe mine mă încântă ideea și deși consider că am două mâini stângi, aș încerca pictura pe numere. Cred că m-ar ajuta enorm să pun pe pauză stresul cotidian și să mă relaxez, focusându-mi atenția în această direcție. Ar fi pentru mine un real motiv de mândrie să reușesc să termin o astfel de pictură și totodată o dovadă a faptului că și eu pot picta. Mi se pare una dintre cele mai bune modalități de petrecere a timpului liber și în același timp de exersare a motricității fine. Așadar, dacă și voi vreți să vă consumați timpul liber într-un mod creativ și benefic, puteți încerca și voi pictura pe numere. Aici găsiți toate seturile disponibile pe site-ul Criando.ro.

Voi în ce relație sunteți cu pictura? Vă tentează să încercați pictura pe numere?25 thoughts on “Pictura pe numere – descriere și caracteristici”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.