Florile de săpun – creare și caracteristici

Florile de săpun – creare și caracteristici

Florile de săpun au luat cu asalt piața aranjamentelor florale din ultima perioadă. Acestea au câștigat teren în defavoarea celor criogenate în primul rând datorită faptului că sunt mult mai accesibile. Și pot concura cu succes și la capitolul durabilitate, rezistând la fel de mult ca acestea. Așadar, nu este deloc de mirare de ce tot mai multe persoane își îndreaptă atenția către aranjamentele florale din flori de săpun. Ne plac, le admirăm și ne bucurăm de ele atunci când le primim, dar v-ați întrebat vreodată prin ce tehnică sunt realizate? Vă voi povesti totul despre florile de săpun în cele ce urmează.

Crearea florilor de săpun

Florile de săpun iau naștere printr-o tehnică relativ simplă, fiind o combinație pe bază de săpun și glicerină. Practic, pentru crearea unui trandafir mic de săpun se folosesc 100 gr de bază de săpun și o lingură de glicerină. Culoarea acestuia este dată cu ajutorul unui colorant alimentar. Iar pentru a-i conferi un miros deosebit și persistent, ”rețeta” este completată de un ulei esențial. Desigur că într-un aranjament floral se pot regăsi mai multe culori de trandafiri, precum și felurite miresme ale acestora.

Florile de săpun TopPrint.roBaza pentru săpun se topește și apoi se amestecă cu celelalte ingrediente, până la obținerea unei paste omogene. Acest pas este urmat de turnarea compoziției obținute pe o suprafață plană, unde se lasă puțin la întărit. Când este perfectă pentru a fi modelată, foaia obținută se taie în diverse forme de petale. Cei mai dificili pași sunt, însă, modelarea și ajustarea, care presupun ceva mai multă îndemânare. Acesta este și motivul pentru care eu las crearea florilor din săpun în baza meșterilor cu adevărat pricepuți.

Caracteristicile florilor de săpun

După cum menționam anterior, florile de săpun câștigă tot mai mult teren îndeosebi datorită durabilității acestora. Aranjamentele florale din flori naturale pot ajunge să coste și câteva sute de lei, urmând a se ofili în doar câteva zile. La polul opus, pe acestea confecționate din flori de săpun le putem avea o viață întreagă dacă le îngrijim corespunzător.

Florile de săpun TopPrint.roDin experiență vă pot spune că mirosul acestora durează câteva luni bune și că se simte ori de câte ori intru în cameră. Cât despre curățarea acestora, se face foarte ușor cu ajutorul unui pămătuf pentru praf. Aranjamentul acesta în formă de carte mă încântă zilnic cu ale sale culori tomnatice și reușește să-mi completeze biroul și să-mi însenineze zilele mohorâte.

În încheiere

Dacă și voi iubiți florile, dar vă întristează perisabilitatea celor naturale, cele din săpun sunt perfecte pentru voi! Numeroase tipuri de aranjamente florale din flori de săpun găsiți în portofoliul celor de la Top-Print.ro. Aceștia nu se ocupă doar cu personalizarea diferitelor obiecte, ci și cu realizareaunor astfel de aranjamente. Aici vă puteți face o părere despre forme, dimensiuni și prețuri. Mă gândesc chiar că un astfel de aranjament floral poate reprezenta un cadou potrivit pentru sărbătoritele zilelor de Sf. Andrei și/sau de Sf. Nicolae. Și cu siguranță nu veți da greș dacă veți dărui femeilor dragi din viața voastră un aranjament din flori de săpun cu ocazia sărbătorilor de iarnă!

Mi-ar plăcea să aflu și părerea voastră despre aranjamentele florale. Le îndrăgiți sau le preferați tot pe cele confecționate din flori naturale? Pentru mine genul acesta de flori sunt absolut perfecte!18 thoughts on “Florile de săpun – creare și caracteristici”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.