Absorbante reutilizabile eco-friendly Wrapmama’s Shop

Absorbante reutilizabile eco-friendly Wrapmama’s Shop

Încă din iarna acestui an am început să îmi revizuiesc conduita vis-a-vis de mediul înconjurător. Eram deja conștientă de poluarea pe care o produc și tot ce-mi doream era să găsesc metode de a o reduce. Efectiv, cu pixul în mână, am început să aștern pe hârtie cantitățile de deșeuri self-care related pe care le arunc lunar. Mi-am dat seama atunci că dischetele demachiante și absorbantele de unică folosință sunt două probleme majore. Și dacă pe prima dintre ele am rezolvat-o deja cu ceva timp în urmă, mai rămăsese cea de-a doua. Însă de curând i-am găsit și acesteia o alternativă constând în absorbante reutilizabile eco-friendly de la Wrapmama’s Shop.

Absorbante reutilizabile eco-friendly Wrapmama’s Shop

Absorbantele reutilizabile marca Blümchen sunt confecționate din bumbac organic sherpa, moale și plăcut la atingere. Acestea dispun de un strat impermeabil ascuns din 100% poliester cu PUL, se închid cu capsă și au croială slim fit. Se pretează atât pentru folosire zilnică, cât și la menstruație și sunt disponibile în trei măsuri:

  • S – Small (20x5cm);
  • M – Medium (26x5cm);
  • L – Large (30x5cm).

Absorbante reutilizabile eco-friendly Wrapmama's Shop

Aceste absorbante reutilizabile se comercializează la set de 3 bucăți într-o singură mărime, în fotografie fiind surprins setul măsura S. În cazul în care vă întrebați, nu se observă deloc pe sub îmbrăcăminte, sunt chiar foarte discrete.

Se igienizează foarte ușor, prin spălarea acestora manual sau în mașina de spălat rufe, la 60°C. Din experiență vă pot spune că arată ca noi după destul de multe spălări și că se curăță perfect indiferent de tipul detergentului folosit.

Absorbante refolosibile Wrapmama's Shop

Pro și contra

Deoarece știu că nu toată lumea agreează produsele de genul acesta, simt nevoia să evidențiez câteva aspecte pro și contra. Avantajele folosirii unor astfel de absorbante reutilizabile sunt numeroase. De la reducerea cantității de absorbante folosite și aruncate, care sufocă la propriu planeta, până la beneficiile bumbacului asupra zonei intime.

Singura lor bilă neagră ar putea fi sila pe care unora le-o poate provoca spălarea acestora. Eu am depășit-o de foarte multă vreme, din momentul în care am înțeles că menstruația e un fenomen absolut normal în viața fiecărei femei. Și că secrețiile mele sunt firești, astfel că sunt ok cu refolosirea absorbantelor create cu acest scop.

În încheiere

Văzând astfel de produse, unii ar putea considera că ne întoarcem cumva în timp. Însă, amintiți-vă că pe vremea bunicilor noștri când nu prea existau produse de unică folosință, nu era atâta poluare. Așadar, după părerea mea, nu este deloc o idee rea să începem să conștientizăm cu ce anume poluăm și să-ncepem să diminuăm. Pentru că numai așa putem încetini încălzirea globală și toate consecințele care survin acesteia. Dacă nu aveți astfel de idei preconcepute și sunteți tentate să le achiziționați, o puteți face de pe site-ul Wrapmama’s Shop. Selectați măsura care vi se potrivește și adăugați în coș numărul de seturi dorite aici.

În final, aștept în comentarii părerea voastră sinceră cu privire la aceste absorbante reutilizabile.



14 thoughts on “Absorbante reutilizabile eco-friendly Wrapmama’s Shop”

  • Sunt foarte bune cred eu ,dar mi se pare un preț cam mare pentru bugetul meu ,de altfel sunt ok ! Chiar îmi plac !

  • Sunt de acord cu argumentul eco friendly al acestor absorbante, insa recunosc ca mi se incredibila ciclicitatea cu care se repeta istoria. Îmi amintesc de carpele pe care le spălau femeile pe vremuri… Sigur ca e bumbac și tot tacâmul… Dar tot nu ma vad spălând tampoane.
    Și totuși iubesc natura. Am rămas blocata la acel argument.

  • Un concept interesant, de care nu stiam ! Multumim ca ne-ai spus de aceste produse.

  • Implementez in viata mea de zi cu zi diferite variante eco-friendly pentru diferite lucruri, insa inca nu am trecut si la absorbantele reutilizabile. Planuiesc sa imi achizitionez deoarece stiu cat de multe absorbante normale ar inlocui, insa stiu ca nu as putea trece brusc doar la acestea, ci probabil as alterna

  • Pff…agreez ideea dischetelor demachiante reutilizabile insa sincer…pe cea a tampoanelor nu 🙁 Sunt adepta reciclarii, a reutilizarii si transformarii obiectelor si lucrurilor, insa sincer partea de tampoane, nu.

  • Absorbante reutilizabile nu am încercat până acum, dar o să iau în calcul.
    Eu folosesc cupa de ani de zile și din când în când absorbante din bumbac, 100%biodegradabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.