M’Ara – articole croșetate pentru copii

M’Ara – articole croșetate pentru copii

Deși aveam impresia că simțul estetic este înnăscut, odată cu trecerea timpului mi-am dat seama de un lucru. Acela că el poate fi educat încă de la vârste fragede. Practic, tratându-i de mici ca egali și acordând importanță articolelor vestimentare și accesoriilor acestora, îi învățăm ce înseamnă bunul gust. Așa cultivăm puțin câte puțin capacitatea de a face alegeri corecte din punct de vedere vestimentar, aspect ce va da roade mai târziu. Spre exemplu, se poate începe această educație estetică cu accesoriile pentru anotimpurile reci, respectiv seturile de căciulă cu fular. În acest sens aș avea o recomandare pentru voi – M’Ara – un atelier autohton de articole croșetate pentru copii.

Ce reprezintă croșetatul?

Croșetatul este una dintre tehnicile de realizare a materialelor textile cu ajutorul unor unelte specifice, metalice și îndoite la vârf. Acesta a luat naștere odată cu apariția țesăturilor, a împletiturilor din papură și a fibrelor textile a plaselor de pescuit. Există o mare varietate de tehnici de croșetare, această artă oferind posibilitatea utilizării unei game largi de îmbinări de ”lanțuri” din firul de ață.

Croșetatul se folosește încă din cele mai vechi timpuri pentru realizarea de obiecte utile, atractive, estetice sau benefice. De la eșarfe și pălării, până la pături și perdele, aproape orice poate prinde viață prin tehnica croșetării. Unitatea de bază în croșetat este alcătuită din cusături de croșetat, care pot fi de mai multe tipuri. Printre cele mai folosite se numără cusătura în lanț, cusătura de alunecare, cusătura unică de croșetat și cusătura dublă croșetată.

Cele mai frecvent întâlnite tipuri de cusături croșetate sunt cele în V, Shell și cluster. Însă persoanele experimentate au capacitatea de a combina cusăturile de bază astfel încât să obțină noi și noi modele. De asemenea, modelele de cusături pot fi groase sau subțiri, solide sau dantelate, pline de culoare sau monocromatice, modelate sau simple. Totul depinde de preferințele persoanei care le lucrează.

M’Ara – articole croșetate pentru copii

După cum menționam anterior, M’Ara este un atelier de articole pentru copii, care a luat naștere din pasiune pentru croșetat. M’Ara îmbină perfect meșteșugul croșetatului cu utilitatea, transpunându-le în seturi compuse din căciulă și fular pentru cei mici.

M'Ara

Firele folosite la croșetarea/tricorarea acestor seturi sunt naturale, de cea mai bună calitate. Lâna merinos din care sunt confecționate este folosită nu doar din considerente termice, ci și datorită fineții acesteia.

M'Ara

Rezultatele finale sunt absolut delicioase, iar combinațiile de nuanțe – pur și simplu încântătoare. Sunt atât de frumoase și de bine lucrate, încât este imposibil ca persoanele să treacă nepăsătoare pe lângă ele.

M'Ara

Încă un aspect de care sunt încântată este că în portofoliul de produse M’Ara se regăsesc modele noi, de actualitate. Astfel, seturile despre care vă spuneam nu vor fi doar utile, ci și în tendințe, iar cei mici în pas cu moda.

M'Ara - articole croșetate pentru copii

În încheiere

După cum bine ați putut remarca din imaginile de mai sus, atelierul M’Ara are capacitatea de a realiza numeroase modele de seturi. Însă, desigur, dacă v-a atras atenția ceva care nu se regăsește în portofoliul său, îi puteți lansa o provocare. Sunt convinsă că o va ajuta pe M’Ara să-și depășească limitele și că veți fi mulțumite de rezultatul final.

Dacă tocmai v-am dat o idee, scrieți-i mesaj pe pagina de Facebook, deoarece nu mai poate lua decât câteva comenzi până la Crăciun! Nu de alta, dar cred că ar fi păcat ca micuții voștri să nu aibă parte de o așa minunăție de set. Ba chiar, cred că vă puteți face și seturi de tipul mamă-fiică sau tată-fiu! Ce idee genială, nu-i așa!

Vouă, pe o scară de la 1 la 10, cam cât de mult vă plac seturile M’Ara? Eu nu-mi mai pot lua ochii de la ele! 🙂



11 thoughts on “M’Ara – articole croșetate pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.