Papuci de casă confortabili

Papuci de casă confortabili

În această perioadă dificilă pe care cu toții o traversăm, comportamentul nostru – al consumatorilor – a suferit unele modificări. Asta mai ales în contextul în care am fost nevoiți să ne petrecem o lungă perioadă de timp în intimitatea căminului nostru. Pentru că restaurantele, mall-urile și cinematografele au fost închise, puțini dintre noi și-au mai achiziționat îmbrăcăminte și încălțăminte ”de stradă”. Studiile de piață au arătat faptul că ne-am îndreptat atenția către așa numitele ”haine de casă”. Iar acest curent se menține tocmai pentru că mulți dintre noi continuă să lucreze de acasă. Și ce ne-ar putea face să devenim mai productivi decât o pijama nouă sau o nouă pereche de papuci de casă? Că tot veni vorba despre papuci, mi-ar plăcea ca în ceea ce urmează să împărtășesc cu voi noua mea descoperire. Este vorba despre cei mai confortabili papuci de casă dintre toți câți există pe piață. Unde îi găsiți veți afla dacă rămâneți cu mine până la final. Dar, înainte de toate, propun să trecem puțin prin istoria papucilor de casă.

Scurtă istorie a papucilor de casă

Papucii de casă își au originea în îndepărtata Asie a secolului al XII-lea, fiind un tip de încălțăminte special creat pentru purtarea în interiorul locuinței. Inițial aceștia erau destinați cadânelor din haremurile sultanului. Ulterior, nobilii orientali au apreciat comoditatea papucilor de casă, astfel că aceștia au devenit un semn al bunăstării sociale. Totuși, apogeul papucilor de casă a fost atins în secolul al XIV-lea, când au fost considerați un simbol al căminului și al fidelității conjugale. Spre sfârșitul secolului al XIX-lea ei au încetat a mai fi considerați un obiect de lux, devenind pur și simplu un obiect utilitar.

Papuci de casă

În zilele noastre, însă, papucii de casă au devenit indispensabili, fiind considerați o necesitate. Scopul acestora este cel de a încălzi și de a relaxa picioarele după o zi de lucru, fiind purtați cel mai adesea cu pijamale. Însă aceasta nu este singura lor sarcină, dimpotrivă. Papucii de casă ajută și la împiedicarea potențialelor accidente domestice cauzate de alunecarea pe gresie sau parchet. În ultimii ani, papucii de casă au suferit numeroase transformări benefice picioarelor. Astfel, în prezent sunt disponibili spre achiziționare papuci ale căror branțuri au spumă cu efect de memorie. Și se găsesc chiar și așa numiții ”papuci-aspirator”, care strâng praful și resturile de pe podea.

Alegerea papucilor de casă 

Ce ar trebui să rețineți când vine vorba despre papucii de casă este că ar fi bine să aveți perechi adecvate fiecărui anotimp în parte. Astfel, primăvara și vara se recomandă purtarea unor papuci de casă cu vârful descoperit. De cealaltă parte, în anotimpurile reci este bine să optați pentru papuci de casă acoperiți, chiar îmblăniți.

De asemenea, pentru că achiziționarea papucilor de casă vizează confortul picioarelor, este important să alegeți măsura potrivită. Pentru că dacă vă sunt mari v-ați putea împedica în ei, iar dacă sunt mici veți experimenta disconfort la nivelul călcâiului. În plus o pereche de papuci aleasă greșit sau strict din considerente estetice poate duce la:

  • deformarea mersului;
  • afectarea mușchilor și articulațiilor picioarelor;
  • monturi și/sau bătături;
  • ciuperca piciorului.

Tocmai de aceea recomandată ar fi cumpărarea unor papuci de casă din fibre și materiale naturale, precum pielea sau lâna. Acestea lasă pielea să respire, evitându-se astfel apariția mirosurilor neplăcute ale picioarelor cauzate de materialele sintetice. Așadar, iată cât de importantă este alegerea corectă a papucilor de casă. În continuare descoperiți câteva sugestii de astfel de papuci de casă, descoperite recent de mine pe site-ul Taby.ro.

Papuci confortabili EcoBio 201129

Așa cum menționam anterior, cea mai bună variantă de papuci de casă pentru anotimpurile calde este cea cu vârful descoperit. Și dacă mai dispune și de talpă cu spumă de memorie, chiar puteți spune că ați făcut alegerea perfectă pentru picioarele voastre. Un astfel de exemplu este cel din imaginea de mai jos.

Papuci de casa taby.ro

Acest model este confecționat din piele naturală stretch, iar branțul – de asemenea din piele – are spumă de memorie. Este vorba despre un strat de spumă cu extract de aloe vera. Acesta oferă o acțiune antibacteriană și totodată, ia forma piciorului, asigurând un confort sporit. Înălțimea tălpii ortopedice este de 4 cm, se curăță ușor și se usucă repede.

Papuci de casă din lână PAN-1-201

Pentru acelea dintre voi care vă știți cu picioarele reci în aproape orice anotimp, dar mai cu seamă toamna și iarna, am o soluție. Despre papucii de casă din lână este vorba și nu doar că vă vor oferi confortul termic dorit, dar sunt și foarte frumoși. Designul acestora este unul foarte fain, sunt niște adevărate pufoșenii.

Papuci de casă taby.ro

Lâna din care sunt confecționați acești papuci este de oaie și este 100% BIO. Avantajul unei astfel de perechi de papuci este acela că iarna conferă picioarelor căldura necesară, iar vara nu permite încălzirea lor. Aceste proprietăți fac ca lâna de oaie să fie cel mai bun material pentru reglarea termică.

Papuci de casă îmblăniți D577

Desigur că am o sugestie și pentru persoanele care preferă încălțămintea de casă sub formă de cizmuliță! Ba chiar una foarte cochetă, îmblănită, viu colorată, cu motive de iarnă și cu cănăfiori decorativi!

Papuci de casă taby.ro

Talpa interioară este, de asemenea, îmblănită pentru a oferi picioarelor tot confortul termic așteptat. Mai mult decât atât, talpa exterioară este anti-derapantă, pentru a evita potențialele accidentări cauzate de alunecarea pe gresie sau parchet.

În încheiere

Pentru că sunt convinsă că v-am stârnit interesul, poate ar fi un bun prilej de a vă îndrepta atenția către categoria papucilor de casă de pe site. Nu de alta, dar toamna pare să-și intre serios în drepturi și cu siguranță aveți nevoie de o nouă pereche. Sunt disponibile numeroase modele pe diverse materiale și culori, astfel că aveți de unde alege. În plus, majoritatea perechilor sunt unisex, astfel că le puteți comanda unii și celor dragi din viața voastră.

Eu recomand cu toată încrederea acest magazin dintr-un motiv foarte plauzibil. Taby.ro a luat naștere pornind de la o nevoie. Echipa din spatele acestuia a înțeles importanța calitatea vieții și faptul că este dureros să facem compromisuri la capitolul confort și sănătate. Tocmai de aceea, scopul Taby.ro este acela de a oferi produse care aduc beneficii și îmbunătățesc calitatea vieții.

În ceea ce mă privește, am pus ochii pe pufoșeniile de mai sus, din 100% lână BIO, așa că voi verifica dacă au mărimea mea. Presimt că voi purta această pereche în fiecare zi, până la primăvară când voi opta pentru varianta cu vârful decupat. Așa cum spuneam mai sus, consider că alegerea perechii de papuci de casă potrivite este foarte importantă. Nu de alta, dar în ei ne petrecem majoritatea timpului, așa că trebuie să fie confortabili.

Acum spuneți-mi, voi ce tip de papuci de casă preferați? Cum vi se par modelele sugerate de mine? Știați despre papucii de casă cu spumă de memorie pe talpă?30 thoughts on “Papuci de casă confortabili”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.