Romade – mici plăceri vinovate, dar sănătoase

Romade – mici plăceri vinovate, dar sănătoase

Perioada pe care o traversăm cu toții cumva m-a ajutat să îmi pun ordine în viață și să fac câteva schimbări benefice. Deși știam asta, mi-am întărit ideea conform căreia eu sunt direct responsabilă de modul în care îmi trăiesc viața, nimeni altcineva. Am simțit nevoia să fac mici schimbări în rutina mea și astfel am dobândit noi obiceiuri sănătoase. Aș putea să le numesc mici plăceri vinovate, deoarece îmi place să mă bucur de ele cât mai des. Am căpătat aceste obiceiuri descoperindu-i pe cei de la Romade, despre care vă voi povesti mai multe în cele ce urmează.

Cine este Romade?

Romade este un atelier de lumânări parfumate din ceară de soia, turnate manual. Acesta a luat naștere din inițiativa celor doi soți, Lidia și Mihail, care și-au dorit să ofere consumatorilor mai mult decât un produs. Obiectivul principal al acestora este acela de a oferi tihna – o stare pe care multe persoane au uitat-o de ceva vreme.

Romade Royally Made

Prin ceaiurile și lumânările sale parfumate, Romade urmărește făurirea unui moment de tihnă și relaxare în casele noastre. Savurarea unei cești de ceai la lumina boemă a unei lumânări parfumate încântă simțurile și aduce cu sine bucuria de a trăi. Aceasta este, poate, cea mai plăcută desprindere de stresul cotidian.

Despre lumânările Romade

Portofoliul atelierului Romade cuprinde produse de calitate, artizanale, perfecte pentru a fi folosite sau dăruite. Lumânările sunt realizate din materie primă de cea mai înaltă calitate, din ceară naturală din boabe de soia eco, pure și uleiuri botanice atent selecționate. Iată care sunt beneficiile cearei de soia:

  • este biodegradabilă;
  • provine dintr-o sursă regenerabilă;
  • se poate folosi  în orice încăpere;
  • arde mai curat;
  • nu emite fum toxic;
  • arde mai lent, uneori dublu față de ceara din parafină;
  • captează mirosul uleiurilor parfumate foarte bine;
  • are punct de ardere mai scăzut;
  • permite o topire mai uniformă;
  • oferă o eliberare intensă a aromei.

Fitilurile folosite pentru lumânările Romade sunt din lemn de arțar – o alternativă inovativă la tradiționalele fitile din bumbac. Acestea nu sunt apreciate numai pentru că ard mai curat și dispersează mirosul excelent. Ci și pentru că au capacitatea de a crea un ambient deosebit prin faptul că trosnesc subtil imitând arderea lemnelor în șemineu.

Lumânare Snug as a Bug

Am ales lumânarea Snug as a Bug în primul rând datorită recipientului în care este turnată. Cupa aceasta care imită cristalul are un aspect luxuriant și conferă un plus de eleganță încăperii în care este amplasată. Însă nu a fost numai asta. Aruncând o privire peste combinația de miresme a acesteia, am realizat că se pliază perfect pe preferințele mele parfumistice.

Romade Royally Made

Snug as a Bug reprezintă o împletire de floare de magnolie încapsulată în păstăi de vanilie, infuzate cu mosc zdrobit și echilibrat cu lemn de santal. Rezultatul final este unul cald și senzual, perfect pentru transpunerea într-un cadru confortabil, departe de agitația urbană. Este indispensabilă momentelor de răsfăț diurne sau nocturne, acompaniate de o ceașcă cu ceai sau un pahar cu vin.

Lumânare Sweet Berry Bake

De cum am remarcat lumânarea Sweet Berry Bake am știut exact în care colț al casei o voi amplasa. Aceasta se integrează de minune în decorul tomnatic pe care l-am creat în living, astfel că acolo îi este locul. Culoarea cearei și nuanțele de pe etichetă o fac să fie cromatic perfectă în special pentru acest anotimp.

Mirosul pe care îl generează această lumânare mă face să devin melancolică și mă transpune undeva în copilărie. Este destul de similar miresmelor care se regăseau toamna și iarna în bucătărie, când mama ne prepara dulciuri de casă. Așadar, este perfectă și pentru a călători înapoi în timp.

Ceai Sencha Elfentau

Deși până odinioară nu eram o așa mare consumatoare de ceaiuri, iată că lucrurile s-au mai schimbat. Acum am o colecție măricică de arome, cu care mă delectez ori de câte ori îmi doresc un moment numai pentru mine. Pentru că da, așa văd eu servirea unei cești cu ceai, ca pe o pauză binemeritată.

Romade Royally Made

Ceaiul Sencha Elfentau este o infuzie japoneză deosebită cu aromă fină floral-fructată. Are un gust echilibrat de petale de floarea-soarelui, albăstrele, petale de trandafir, mango și bergamotă. Savurarea acestui ceai îmi încântă simțurile, mă revigorează și îmi dă o stare generală de bine.

Borcan de limonadă cu capac

Iar dacă servirea ceaiului din ceșcuță de porțelan nu este ceva care să vă reprezinte, la Romade aveți alternative. Una dintre ele este reprezentată de acest borcan cu capac în formă de bec. Deși a fost inițial gândit pentru limonadă, se pretează foarte bine și pentru ceai rece sau cald.

Romade Royally Made

Închiderea acestuia se realizează etanș, iar băutura din interior este foarte bine sigilată chiar și de către pai. Astfel, puteți transporta borcanul oriunde și atrage toate privirile cu ajutorul acestuia. De asemenea, în ceea ce privește paiul, aveți de ales dintre mai multe culori.

În încheiere

Lumânările Romade sunt unice și au capacitatea de a transforma o zi banală sau stresantă într-o oază de liniște, recreere și inspirație. Iar ceaiul Sencha Elfentau este un adevărat deliciu, curcubeu pe cerul gurii, care poate fi servit atât cald, cât și rece, în orice moment al zilei.

Mă bucur tare mult că am descoperit acest brand românesc și voi continua să îi fiu fidelă. Doar știți că sunt o mare susținătoare ale afacerilor autohtone și vă încurajez și pe voi să o faceți.

În final, mi-ar plăcea să aflu dacă știați de Romade și dacă ați avut ocazia de a folosi produse din portofoliul acestora. Care dintre cele patru produse alese de mine vă tentează în mod deosebit?

 12 thoughts on “Romade – mici plăceri vinovate, dar sănătoase”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.