Produse de îngrijire sustenabile | Eubio.ro

Produse de îngrijire sustenabile | Eubio.ro

Cumva, toată perioada aceasta în care noi am stat izolați, iar natura a putut renaște mi-a dat mult de gândit. Pe-semne că această pauză i-a fost extrem de benefică și s-a putut observa cu ochiul liber. Admirând câmpurile înflorite și limpezimea apelor mi s-a întărit ideea conform căreia poluăm prea mult. Și mai grav este că uneori o facem chiar fără să ne dăm seama. Cum? Prin folosirea și apoi aruncarea unor obiecte care nu se degradează în sute de ani și care sufocă pământul la propriu. Tocmai de aceea, cu ceva timp în urmă am luat inițiativa dobândirii unui stil de viață eco-friendly. Și mi-aș dori să vă îndemn și să vă îndrum și pe voi spre acesta. Așadar, vorbim astăzi despre produse de îngrijire sustenabile, despre cum putem înlocui plasticul cu materiale prietenoase cu mediul înconjurător.

Produse de îngrijire sustenabile | Eubio.ro

Probabil știți că nu este pentru prima dată când vă vorbesc despre acest tip de produse. Însă abordez subiectul ori de câte ori găsesc alternative sau noutăți care v-ar putea ajuta în dobândirea unui stil de viață sustenabil. Asta pentru că ar fi benefic pentru planeta pe care o populăm să reducem poluarea fiecare în dreptul său. Și știu că poate părea dificil, însă trecerea aceasta se poate face treptat, cu pași mici dar siguri. Astfel, identificând constant domenii în care se pot face mici schimbări, dobândim într-un final un stil de viață eco-friendly.

Produse de îngrijire sustenabile
Sursă foto: internet

Toate propunerile pe care vi le voi face în continuare sunt la îndemâna oricui și pot fi achiziționate de pe Eubio.ro. Pentru că portofoliul acestui site nu cuprinde numai produse BIO pentru îngrijirea corporală și a casei. Accesându-i categoriile, veți găsi și o gamă variată de produse de îngrijire sustenabile. Însă, propun să vă arăt concret ce mi-am luat eu de la ei, pentru că precis deja v-am făcut curioase. Iar dacă reușesc să vă tentez cu ele, știți de unde să le comandați.

Periuță de dinți și suport din bambus | I Love Eco

Din momentul în care am folosit pentru prima dată o periuță de dinți din bambus am știut că asta este ceea ce-mi doresc pentru dantura mea. După primul periaj mi-am dat seama că nu voi mai reveni niciodată la una obișnuită. Tocmai de aceea, când am remarcat periuțele I Love Eco, am adăugat un set în coș, una pentru mine și una pentru partenerul meu. Spre deosebire de celelalte periuțe de dinți din bambus folosite de mine, aceasta are peri negri Dupont. Culoarea se datorează faptului că sunt impregnați în cărbune activ, ceea ce ajută la albirea dinților. Și nu este doar un mit, dinții mei chiar sunt mai albi și reflectă lumina de când am introdus-o în rutina mea. Și îmi place foarte mult pentru că este incredibil de blândă atât cu dinții, cât și cu gingiile.

Produse de îngrijire sustenabile | Eubio.ro

Mânerul acestor periuțe de dinți din bambus este ușor și ergonomic, astfel încât să ajute la poziționarea acestora în unghiul corect. Datorită design-ului compact, periuțele reușesc să ajungă chiar și în locurile mai greu accesibile ale danturii. Perii fini elimină posibilitatea sângerării gingiilor și îndepărtează eficient chiar și reziduurile interdentare. Bambusul din care sunt realizate este tratat termic, are proprietăți antibacteriene și este rezistent la apă. La fel se întâmplă și cu suporții din bambus ”QUEEN” și ”KING” pentru aceste periuțe de dinți. Pe lângă inscripția și design-ul minimalist, acestea dispun și de un orificiu de evacuare a apei care se poate acumula de pe periuțe. Atât înălțimea, cât și diametrul acestora este de 4 cm și fac set perfect cu periuțele de dinți din bambus. Astfel, spălarea pe dinți a devenit o activitate de-a dreptul plăcută și nu o corvoadă ca odinioară.

Mănușă demachiantă Avril

În ceea ce privește demachiarea, aceasta se poate efectua în numeroase moduri și cu nenumărate produse. Însă pentru a evita poluarea cu sutele de dischete demachiante pe care le aruncăm anual, putem apela la alte două variante. Una ar fi folosirea dischetelor demachiante reutilizabile, iar a doua – mănușa demachiantă (de asemeni, reutilizabilă). Eu le folosesc pe ambele, dar recunosc că apelez la mănușă când sunt obosită și-mi doresc să termin mai repede. În trecut am mai avut o tentativă eșuată de a mă demachia astfel, mai exact acum patru ani de zile. Dar am renunțat din motivul că nu rezonam cu materialul din care era confecționată mănușa respectivă. Cu aceasta, în schimb, se modifică datele problemei. Plus că totul este mult mai economic, deoarece demachierea se realizează numai cu apă.

Produse de îngrijire sustenabile

Deși a fost gândită ca o mănușă de masaj, inul și bumbacul BIO extrem de fine din care este realizată permit demachierea feței cu aceasta. Reține bine apa, iar prin presarea ușoară pe ten efectiv dizolvă machiajul și îl ”prinde” în țesătura sa. Această mănușă are și un blând efect exfoliant, îmbunătățind totodată și circulația sanguină de la nivelul feței. Datorită dimensiunilor sale generoase, procesul de demachiere se scurtează considerabil, totul efectuându-se mult mai repede. Pentru a vă face o idee, vă voi spune că are 21 cm x 11,5 cm. Și nu vă faceți griji, mănușa se curăță foarte ușor, atât cu apă curată, cât și prin spălarea acesteia în mașina de spălat rufe.

Bețișoare de urechi din bumbac organic Macdonald & Taylor

Încă de la începutul călătoriei mele către un stil de viață eco-friendly m-am întrebat cu ce voi înlocui bețișoarele de urechi obinșuite. Nu de alta, dar baza pe care este înfășurat bumbacul este din plastic, un material foarte poluant. Însă, ”răsfoind” printre categoriile magazinului online Eubio.ro, am descoperit bețișoarele de urechi din bumbac organic Macdonald & Taylor. Acestea se deosebesc de restul prin faptul că în cazul lor vorbim despre tije confecținate din carton certificat FSC.

produse de îngrijire sustenabile

În cazul în care vă întrebați, per total aceste bețișoare de urechi sunt cel puțin la fel de rezistente ca cele cu tijele din plastic. Mai mult decât atât, bumbacul organic de cea mai bună calitate cu care sunt confecționate absorb mult mai bine apa. Acestea se recomandă nu numai pentru curățarea canalului auricular extern, ci și pentru igienizarea zonelor greu accesibile ale bebelușilor. Așadar, absorbirea umezelii dintre degetele acestora ori din jurul nasului sau a ochilor devine joacă de copil.

În încheiere

Eubio.ro ne pune la dispoziție o impresionantă selecție de produse realizate la cea mai înaltă calitate și din cele mai pure materiale. Produsele sunt certificate de către cele mai recunoscute organizații, ca dovadă a faptului că sunt unele dintre cele mai blânde și sigure.

Toate produsele despre care v-am povestit astăzi sunt biodegradabile și dispun de ambalaje din carton reciclat și reciclabil. Așadar, iată cât de simplu este ca în timp ce ne bucurăm de cele mai bune produse, să protejăm și mediul înconjurător. Eu sunt convinsă că, aceste mici schimbări în rutina noastră vor face o mare diferență în viitor. Totul este să facem lucrurile să se întâmple în mod concret, nu doar să aspirăm la ele.

Acestea fiind spuse, sunt curioasă dacă voi ați încercat vreunul dintre aceste produse. Iar dacă nu, care anume v-ar tenta în mod special?



15 thoughts on “Produse de îngrijire sustenabile | Eubio.ro”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.