Mont Blanc Femme Individuelle EDT

Mont Blanc Femme Individuelle EDT

De-a lungul călătoriei mele parfumistice am sesizat un aspect important, acela că nu agreez parfumurile proaspete. Nu am idee de ce, dar se pare că eu nu tolerez deloc ceea ce majoritatea numesc parfum fresh. Nu simt să mă reprezinte și să îmi satisfacă dorința de a mirosi frumos. Însă, după mai multe tentative relativ eșuate de a mă familiariza cu parfumurile de acest gen, se pare că am găsit ceva. Este vorba despre o apă de toaletă care îmbină foarte bine direcția floral-orientală pe care o prefer, cu notele ceva mai acvatice. Ladies and gents, povestim astăzi despre Femme Individuelle de la Mont Blanc – marea mea descoperire de anul acesta.

Despre casa Mont Blanc

Probabil că această casă – Mont Blanc – vă este cunoscută pentru alt gen de produse. Cel mai adesea auzim despre aceasta când vorbim despre ceasuri, portofele din piele naturală sau instrumente de scris. Dar nu știu câți dintre voi știu că aceasta s-a lansat cu succes și în opulenta lume a bijuteriilor cu diamante. Asta după opt ani de cercetare și dezvoltare în care Mont Blanc urmărise să obțină strălucirea maximă a unui diamant. Astfel, a devenit  prima casă din lume care a obținut brevet pentru primul diamant tăiat și derivat din logo-ul său. Așa a luat naștere prima colecție de bijuterii fine adresată sexului frumos.

Mont Blanc

Mont Blanc a urmat apoi un parcurs oarecum firesc, lansându-se și în industria parfumieră, remarcându-se îndeosebi prin design-ul deosebit al sticlelor. Sub bagheta magică a două nume celebre din parfumerie – Pierre Bourdon și Michel Almairac – au luat naștere adevărate capodopere parfumistice. De la design-ul deosebit al sticlelor sculptate în forma siglei, până la mireasma conținută de acestea, totul este la superlativ. De altfel, Femme Individuelle este chiar opera celui din urmă parfumier, care a reușit să creeze apa de toaletă perfectă pentru vară.

Mont Blanc Femme Individuelle EDT

Apa de toaletă Femme Individuelle de la Mont Blanc este considerată a fi foarte feminină, orientală și cu ceva accente fructate și lemnoase. Asta conform notelor de bază ale acesteia, însă cunoscătorii o încadrează mai curând în categoria parfumurilor fresh-soft-spicy.

Deși era o totală enigmă pentru mine, cred că am aflat de ce îmi place atât de mult această apă de toaletă. Cu siguranță este din motivul că reunește majoritatea notelor olfactive pe care eu le prefer într-un parfum. Iată care sunt acelea:

  • note de vârf – piper roz și coacăze;
  • note de mijloc – lotus, trandafir și păducel;
  • note de bază – patchouli, ambră, mosc și vanilie.

Dacă mă urmăriți deja de ceva vreme, probabil știți că eu nu prea agreez trandafirul în parfumuri. Însă în Femme Individuelle este atât de bine camuflat, încât nici n-aș fi zis că se regăsește printre notele acestuia.

Mont Blanc Femme Individuelle EDT

Dintre toate notele listate eu percep inițial destul de pregnant piperul roz, care nu este tocmai preferatul meu. Pe mine notele de piper roz mă ”strâng de gât” puțin și uneori îmi dau o senzație ușoară de greață. Însă îmi trece relativ repede dacă se află printre notele de vârf.

Apoi, resimt o împletire armonioasă și interesantă de lotus cu un strop mic de trandafir, totul așternut pe un pat cremos de vanilie moscată. Combinația care se simte după evaporarea notelor de vârf se menține ca atare, nu se mai transformă pe pielea mea. Și după cum menționam anterior, mie îmi pare că n-are a face cu parfumurile orientale, ci merge într-o direcție ceva mai acvatică. Sinceră să fiu, încă încerc să ghicesc fuziunea notelor care îl duc în această direcție. Dar oricât aș încerca eu să le descopăr, este posibil să fie ceva care n-a fost listat.

Performanțe

În ceea ce privește performanțele, această apă de toaletă este surprinzătoare mai ales din punct de vedere al persistenței. Pe pielea mea, Femme Individuelle se comportă mai curând ca o apă de parfum, rezistă eroic cu aceeași intensitate de la început pentru ~10h. Proiecția și siajul nu sunt foarte mari, nu depășesc 1m. Însă vara nu vrem să omorâm pe nimeni cu mirosul nostru, nu-i așa?

În încheiere

Pentru mine a fost pentru prima dată când am testat/folosit un parfum Mont Blanc și nu prea știam la ce să mă aștept. Mai ales, judecând după prețul relativ modest, m-aș fi așteptat să fie o apă de toaletă okeish. Însă, ce să vedeți, s-a dovedit a fi cu mult peste așteptările mele!

Femme Individuelle este foarte bine făcută, cu simț de răspundere, în stilul caracteristic Mont Blanc. Sunt convinsă că acest titan nu ar fi riscat să-și strice reputația, așa că stă bine și la capitolul parfumuri. Doar nu degeaba a angajat parfumieri de elită pentru acest conceperea acestora.

În cazul în care le-ați remarcat în parfumeriile online și offline, dar le-ați ocolit din cauza prețurilor, eu vă sugerez să le dați o șansă! Atât parfumurile de damă, cât și cele bărbătești sunt de o calitate superioară și nu seamănă nu nimic din ce ați mai folosit. Mont Blanc ne răsfață cu miresme unice, aparte, cu ajutorul cărora să ieșim din anonimat.

Sunt curioasă, dintre cei care ați parcurs acest articol, câți ați folosit cel puțin un parfum Mont Blanc? Ce notă i-ați acorda per total, ținând cont de recipient, miros și performanțe?24 thoughts on “Mont Blanc Femme Individuelle EDT”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.