Endea – universul cosmeticelor 100% naturale

Endea – universul cosmeticelor 100% naturale

Urmărindu-mă deja de ceva vreme, probabil că ați remarcat orientarea mea către produse cosmetice naturale, nu-i așa? Ideea este că odată ce le-am descoperit mi-am dat seama că asta este ceea ce vreau să îi ofer pielii mele. Vreau să o îngrijesc și să o hidratez cu tot ce este mai bun, pentru a-i menține tinerețea și suplețea. Acesta este motivul pentru care mă aflu mai mereu în căutarea unor noi brand-uri de produse naturale pentru îngrijirea corporală. Așa am descoperit Endea – universul cosmeticelor 100% naturale, cu ale cărui produse mă răsfăț în prezent.

Despre Endea

Endea există pe piața cosmeticelor naturale din România din anul 2010, când au materializat primele reţete avizate de Ministerul Sănătăţii. Echipa de cosmetologi din spatele acestui brand autohton cuprinde absolvenți ai Facultății de Chimie Organică din cadrul Politehnicii Timişoara. Așadar, toate produsele portofoliului Endea sunt realizate de persoane în cunoștință de cauză.

Endea și-a propus să ofere tot ce este mai bun din natură, la cele mai accesibile prețuri de pe piața de profil din țara noastră. Și dacă la început colecția brand-ului cuprindea 13 rețete de săpunuri și una de șampon solid, lucrurile au evoluat. Astăzi vorbim despre aproape 100 de rețete create de-a lungul timpului, disponibile pe site spre achiziționare.

Experiența mea cu Endea

Eu am avut ocazia de a testa trei produse marca Endea și vă voi povesti despre ele pe rând. Să începem cu cele două produse cosmetice, o cremă de corp extra hidratantă Silk Lady și o apă florală BIO de Neroli.

După cum bine puteți observa, ambele produse dispun de ambalaje minimaliste. Prin folosirea unor astfel de recipiente și etichete brand-ul Endea reușește să mențină decente prețurile produselor. Pentru că, după cum probabil știți deja, de cele mai multe ori noi plătim ambalajul și marca, mai mult decât conținutul propriu zis.

Cremă de corp extra hidratantă Silk Lady

Crema de corp extra hidratantă Silk Lady are în dotare o pompiță care dozează foarte bine produsul. Astfel, nu numai că se evită oxidarea ingredientelor acestuia, dar totodată este eliminată și eventuala risipă. Mie îmi plac mult ambalajele de tip airless și din motivul că nu risipesc niciun gram de produs. Mi se par cele mai ok din toate punctele de vedere și mi-ar plăcea să le întâlnesc mai des, la multe alte produse.

Produsul este mai cu seamă un gel-cremă cu o consistență semi-fluidă, foarte emolientă și cu absorbție rapidă în piele. În urma aplicării acesteia, pielea nu numai că rămâne intensiv hidratată, dar capătă și un luciu de… piele sănătoasă! Totodată, folosirea cremei de corp Silk Lady conferă pielii un miros delicios, perfect pentru vară. Este vorba despre un parfum floral-fructat de ylang-ylang cu portocale, condimentat cu un strop de cuișoare.

Compoziție

După cum menționam încă de pe la început, produsele cosmetice Endea sunt naturale. Spre exemplu, în cazul acestei creme, 65.37% dintre ingrediente sunt BIO, restul fiind exclusiv naturale. Iată care sunt ingredientele care stau la baza cremei de corp Silk Lady:

  • uleiuri – cocos*, struguri, caise*, jojoba*, susan*, argan* și cânepă*;
  • uleiuri esențiale – portocală, ylang-ylang și cuișoare;
  • unturi – mango;
  • ceară – candelilla;
  • vitamine – Vit E.
  • ingrediente ce provin din agricultură organică.

Experiența de testare a acestei creme de corp a fost deopotrivă interesantă și benefică pentru pielea corpului meu. După fiecare aplicare pielea este hrănită în profunzime – senzație care se menține pe tot parcursul zilei. În același timp, aceasta își recapătă elasticitatea și devine vizibil mai fermă, suplă, radiantă și întinerită. Este una dintre cele mai bune variante de creme de corp, care poate fi folosită de către oricine care experimentează disconfortul pielii uscate. Singurele persoane care ar fi bine să o evite sunt femeile însărcinate, cele care alăptează și copiii mici. În rest, aveți libertatea de a vă bucura de ea oriunde și oricând.

Apă florală BIO de Neroli

Apa florală BIO de Neroli a fost o surpriză colosală pentru mine, din motivul că nu am mai văzut așa ceva pe nicăieri. Folosisem apă florală de trandafiri și de albăstrele, dar niciodată apă de Neroli. Și știți deja că sunt fana mirosului acestei flori, așa că era imperios necesar să o introduc în rutina mea de îngrijire. Ceea ce s-a și întâmplat și vă voi povesti în cele ce urmează și despre cele două moduri în care o folosesc.

Ea a fost gândită ca un toner, însă pentru că îmi place foarte mult cum miroase, i-am găsit și o altă întrebuințare. Așadar, m-am gândit că ar fi o idee tare bună să o folosesc și pe post de spray pentru păr. Doar că sticla dispune de o pompiță care ajută la o mai bună îmbibare a cotonetelor cu aceasta, în vederea aplicării pe față. Nicio problemă însă, eu am un pulverizator pe care i-l atașez ori de câte ori vreau să îmi învălui părul în această mirifică mireasmă.

Motivul pentru care se folosește apa florală de Neroli în cosmetică este pentru că este recunoscută pentru proprietățile sale de tonifiere şi regenerare. Prin folosirea acesteia, tenul își recapătă hidratarea, vitalitatea și frumusețea, fiind ideal pentru tenul obosit sau expus la poluare.

Poate fi folosită fără grijă de către persoanele cu orice tip de ten, mai cu seamă de cele cu tenul uscat sau matur. Produsul este 100% vegan, 100% BIO și nu conține altceva în afară de apă florală de Neroli (portocală amară). Un mic amănunt – evitați contactul acesteia cu ochii, iar în caz de se întâmplă, clătiți cu apă din abundență.

Dischete demachiante reutilizabile

Cred că sunteți la curent cu pornirea mea către sustenabilitate, la cât de mult v-am vorbit în ultima perioadă despre acest subiect. Am avut, așa, o revelație precum că noi – femeile – poluăm mediul destul de mult cu dischetele noastre demachiante. La cele de unică folosință fac referire, din care folosim aprox 1.4k pe an.

Noroc că persoane dornice de a schimba ceva în această privință s-au gândit să creeze unele reutilizabile, din 100% bumbac. Acestea sunt prietenoase nu numai cu Mama Natură, ci și cu bugetul nostru de cheltuieli. Așadar, aduc din nou în atenția voastră un set de astfel de dischete demachiante reutilizabile, confecționate integral din bumbac.

Bumbacul utilizat pentru producerea acestor dischete demachiante reutilizabile este de cea mai bună calitate. Acestea sunt chiar mai moi și mai blânde cu pielea decât alte modele încercate de mine până în prezent. Din acest  motiv au devenit preferatele mele în momentul de față.

Fiind confecționate din 100% fibre naturale de bumbac, acestea nu eliberează aditivi toxici în momentul utilizării și reutilizării. Sunt rezistente, recomandate pentru multiple utilizări, reciclabile și biodegradabile la finalul ciclului de viață. Dimensiunile acestora sunt de 6cm x 7cm și vin însoțite de un săculeț pentru depozitare/spălare, confecționat de asemenea tot din fibre naturale.

În încheiere

Sunt extrem de bucuroasă că am putut aduce în atenția voastră încă un brand românesc de produse cosmetice naturale. Știți că susțin antreprenoriatul autohton și că dau sfoară în țară ori de câte ori aflu despre câte un nou brand.

Așadar, alegeți Endea dacă și voi căutați produse naturale ori dacă doriți să faceți o schimbare în rutina de îngrijire. Sunt de calitate superioară, așa că merită din plin să le dați o șansă pe viitor. Portofoliul Endea este unul foarte vast, asfel încât aveți de unde alege.

Acum spuneți-mi, voi ce produse ale acestui brand ați folosit? Iar dacă nu le-ați încercat încă, care anume v-ar tenta în mod special? Cu care ați dori să începeți?12 thoughts on “Endea – universul cosmeticelor 100% naturale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.