SECALIA – inamicul pielii uscate

SECALIA – inamicul pielii uscate

Poate că unora dintre voi li se pare ciudat faptul că vorbesc despre produse intensiv hidratante în acest moment. Însă persoanele care au fost înzestrate de mama natură cu o piele uscată sunt, cel mai probabil, în asentimentul meu. Știu, este de-a dreptul ciudat să ai pielea corpului uscată și în alte anotimpuri decât cele reci. Dar în cazul unora dintre noi se întâmplă și ne aflăm într-o continuă căutare a unor produse de îngrijire corporală care să ne amelioreze problema. Căutările mele s-au oprit în momentul în care am făcut cunoștință cu gama SECALIA de la ISISPHARMA, care s-a pliat perfect pe nevoile mele.

Câteva date despre ISISPHARMA și gama SECALIA

Am sesizat că ori de câte ori vă povestesc despre produse aparținând brand-ului Isispharma, spun că deja nu mai are nevoie de nicio prezentare. Asta în sensul în care, la cât de celebri sunt, îmi imaginez că îl cunoașteți deja foarte bine. Numai eu de câte ori v-am scris despre el atât pe blog, cât și în social media… Însă pentru acelea dintre voi cărora nu vă este cunoscut, voi face o scurtă recapitulare, după care voi reveni la gama Secalia.

ISISPHARMA este un brand franțuzesc de dermatocosmetice ale cărui laboratoare au fost înființate de un chimist vizionar, condus de dorința de a pune expertiza companiei în serviciul pacienților. Colaborarea cu societăți științifice confirmă faptul că produsele au beneficiat de cele mai recente cercetări științifice în homeostazia pielii. În cadrul laboratoarelor se lucrează la asocierea exclusivă a ingredientelor capabile să acționeze în dublu sens. Pe de o parte, în prevenirea și pe de altă parte în corectarea dezechilibrelor cutanate în multiple patologii dermatologice.

SECALIA este o gamă care a fost concepută special pentru calma și trata uscăciunea cutanată. Astfel, produsele acesteia conțin o combinație de emolienți și ingrediente hrănitoare care ajută pielea să își refacă echilibrul natural.

Produsele acestei game sunt unisex și pot fi folosite cu succes pentru întreaga familie, de la bebeluși, la adulți. Sunt testate dermatologic, hipoalergenice, cu toleranță ridicată, fără parfum și cu 0% parabeni.

SECALIA Balm

SECALIA Balm este un balsam hidrolipidic ce calmează instantaneu pielea uscată cu tendințe atopice. Este concentrat în agenți emolienți care ajută la refacerea lipidelor și la repararea barierii pielii, menținând hidratarea epidermei până la 8 ore. Folosindu-l cu regularitate, pielea va fi protejată de agresiunile externe și își va recăpăta confortul și suplețea.

Ingredientele care stau la baza acestui balsam hidrolipidic sunt următoarele:

  • unt de Shea (10%) – îmbunătățește elasticitatea pielii, îi redă finețea și suplețea, o calmează și o hrănește;
  • ulei de Inca Inchi – hidratează și reface funcția de barieră cutanată și are proprietăți antioxidante;
  • glicerină – hidratează, reface stratul hidrolipidic și bariera pielii.
Experiența de testare

Este disponibil în două variante, de 200 ml și de 400 ml. Recipientul de 400 ml dispune de pompiță pentru dozarea produsului, lucru pe care eu îl ador la produsele de îngrijire. Are o consistență foarte groasă, dar foarte cremoasă, se absoarbe instantaneu în piele și nu lasă peliculă grasă sau lipicioasă la suprafața acesteia.

O particularitate a acestui produs rareori întâlnită la altele de tipul acesta este faptul că poate fi folosit atât pe față cât și pe corp. Nu știu despre voi, dar eu sunt mare fană a produselor de tipul 2 în 1, pentru că mă ajută să economisesc bani.

Pentru mine este o reală plăcere să folosesc acest balsam, deoarece după fiecare aplicare pielea mea se simte reconfortată. Este incredibil de faină atât senzația de după, cât și aspectul general al pielii, drept pentru care voi continua să îl folosesc.

SECALIA Ultra

SECALIA Ultra este un lapte ultra-emolient special creat pentru hidratarea intensivă a pielii foarte uscata și atopice, până la 24h. Are o formulă bogată în agenți emolienți, reparând și calmând epiderma. Datorita efectului de barieră de protecție a pielii, aceasta este protejată împotriva agresiunilor externe, redobândindu-și confortul și suplețea.

Iată ce ingrediente ajută acest produs în demersul său:

  • glicerină (15%) – hidratează, reface filmul hidrolipidic și bariera de protecție a pielii;
  • vaselină – menține apa în epidermă și protejează pielea împotriva iritațiilor de orice fel;
  • unt de Shea – îmbunătățește elasticitatea, finețea și suplețea pielii uscate, o calmeaza și o hidratează;
  • ulei de Inca Inchi – hidratează, reface funcția de barieră cutanată și are proprietăți anti-oxidante.
Experiența de testare

Este, de asemenea, disponibil în două variante, de 200 ml și de 400 ml. recipientul de 200 ml este unul clasic, cu eliberarea produsului prin apăsarea pe partea superioară a acestuia. Spre deosebire de Balm, acesta are o consistență ceva mai fluidă, mai subțire – doar nu degeaba se numește lapte și nu balsam.

Absorbția acestuia la contactul cu pielea este foarte rapidă, specifică produselor de genul acesta și nu lasă niciun film neplăcut. Dimpotrivă, este foarte plăcută senzația de după folosire, pielea rămânând foarte hidratată și fină ca de bebeluș.

La fel ca balsamul, și acest lapte emolient poate fi folosit atât pe față cât și pe corp. Pentru mine este atât de liniștitor să am un singur produs pentru toate părțile corpului, de nici nu vă închipuiți.

SECALIA DS

SECALIA DS este o cremă nutritivă destinată îngrijirii pielii uscate. Rolul ei este acela de a o repara și a o hidrata, calmându-i senzația de disconfort. Astfel, pielea își recapătă suplețea și catifelarea de odinioară.

Proprietățile principalele ingrediente ale acestei creme hrănitoare sunt următoarele:

  • unt de Shea – îmbunătățește elasticitatea, finețea și suplețea pielii uscate, calmează și hrănește pielea;
  • ulei de Inca Inchi – hidratează, reface funcția de barieră cutanată și are proprietăți antioxidante.
Experiența de testare

Această cremă este disponibilă în recipient de 40 ml, destul de similar recipientelor de cremă de mâini ca și aspect. De altfel, fiind vorba despre o cantitate mai mică, se recomandă folosirea acesteia pe față și pe zone localizate.

Îmi place mult textura acesteia extrem de fină, precum și consistența perfect echilibrată, cumva între balsam și lapte emolient. Așa cum mă așteptam, se absoarbe repede și bine în piele, fără să-mi provoace vreun disconfort ”uleios”.

Este necesară o cantitate destul de mică de produs pentru a-mi hidrata tenul sau anumite zone uscate ale corpului precum coatele. De aici reiese faptul că se consumă destul de greu și că este spornică.

În încheiere

Așa cum vă spuneam încă de la început, căutările mele s-au oprit odată ce am făcut cunoștință cu această gamă de la Isispharma. Asta pentru că aceste trei produse folosite de mine au satisfăcut cu succes toate necesitățile pielii mele uscate.

Mă bucur mult că le-am descoperit și continui să le folosesc, deoarece mă ajută din mai multe puncte de vedere. Nu numai că îmi sunt de un real folos în lupta cu uscăciunea cutanată, dar hidratându-mi foarte bine pielea voi avea parte și de un bronz minunat.

Apropo de bronz, testez în prezent gama UVEBLOCK de la Isispharma și curând vă voi povesti și vouă despre aceasta. Nu de alta, dar să vă găsească vara pregătite pentru plajă, să dobândiți și voi un bronz frumos și sănătos! 🙂

Dar până atunci, spuneți-mi, voi ați folosit vreun produs din gama SECALIA? Cum vi s-a părut? Ce notă i-ați acorda?20 thoughts on “SECALIA – inamicul pielii uscate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.