Cerealele Nestle Cheerios ovăz – mic dejun echilibrat

Cerealele Nestle Cheerios ovăz – mic dejun echilibrat

Cunoscându-mi problema cu tranzitul intestinal lent, am început să o studiez în amănunt pentru a afla cum îl pot îmbunătăți. Așa am aflat că alimentația bogată în fibre joacă un rol important în normalizarea acestuia. Am identificat alimentele cu un conținut ridicat de fibre și am început să le consum aproape zilnic. Iar rezultatele nu au întârziat să apară, dimpotrivă. Însă am constatat că pentru a mă bucura de ele pe termen lung, este necesar să mă ”țin” de acestea. Astfel, în prezent, când nu am dispoziția de a consuma fibre solubile, mă delectez cu cerealele Nestle Cheerios ovăz.

De ce să consumați fibre

Dacă vă întrebați de ce tot ”bat moneda” pe consumul de fibre, vă voi detalia în cele ce urmează, scurt și la obiect. O spune și numele acestora: cerealele integrale sunt cele complete și se diferențiază de cerealele rafinate prin faptul că nimic nu a fost înlăturat. Cerealele integrale conțin toate cele trei părți comestibile și hrănitoare ale bobului de cereale, cu toate substanțele lor nutritive. Iată care sunt cele trei părți ale cerealei integrale și ce beneficii are fiecare dintre ele:

  • învelișul – adică stratul exterior – este bogat în fibre ce conține proteine, vitamina B și antioxidanți;
  • endosperm – adică partea din mijloc – este bogată în amidon ce conține proteine și carbohidrați pentru energie, precum și câteva vitamine;
  • germene – partea interioară a bobului – este bogată în substanțe nutritive și conține vitaminele B și E, minerale precum magneziu și acizi grasi omega-6.

Aceste cereale integrale au un conținut ridicat de fibre, cele despre care vă pomeneam mai sus. Fibrele sunt nutrienţi importanţi ce oferă organismului numeroase beneficii. Ele sunt nedigerabile şi nu se absorb, așadar nu se modifică la trecerea prin tubul digestiv. Însă, pentru funcţionarea normală a tractului digestiv sunt neapărat necesare.

Acestea nu doar că normalizează tranzitul intestinal, dar oferă o mulțime de alte beneficii precum:

  • menținerea unui nivel normal al colesterolului;
  • reducerea incidenței diabetului și a bolilor cardio-vasculare;
  • previn formarea hemoroizilor;
  • menținerea unei greutăți corporale optime;

Rețineți, fibrele se găsesc doar în produse de origine vegetală ca legumele, seminţele, nucile, plantele cu boabe și cerealele integrale. Conținutul de fibre diferă de la un aliment la altul. Însă trebuie să țineți cont de un aspect: cu cât este mai puțin rafinat, cu atât este mai bogat în fibre.

Cantitatea zilnică recomandată de fibre

Pentru susținerea funcției digestive, se recomandă consumul cantității zilnice recomandate de fibre. Dacă exagerați cu consumul de fibre, vă veți confrunta cu stări de balonare și flatulență, iar dacă veți consuma insuficiente fibre veți suferi de constipație. Așadar, încercați să mențineți un echilibru la acest capitol și totul va fi cu happy end.

Iată care ar fi aportul optim de fibre alimentare, zilnic:

  • femei mai tinere de 50 de ani – 25g/zi;
  • femei de peste 50 de ani – 21g/zi;
  • bărbați mai tineri de 50 de ani – 38g/zi;
  • bărbați peste 50 de ani – 30g/zi.

Cele mai la îndemână fibre ar fi cele conținute de cerealele Nestle Cheerios ovăz, cu care m-am delectat recent.

Despre cerealele Nestle Cheerios ovăz

Am avut ocazia de a consuma cele două noi sortimente de cereale Nestle Cheerios ovăz, varianta simplă și pe cea cu măr și scorțișoară. Special la ele este faptul că sunt formule îmbunătățite, cele simple având cereale integrale în proporție de 91%, iar celelalte – 85%. Ambelor variante li s-au adăugat calciu, fier, Vit D și un complex de B-uri (riboflavina, niacina, B6, acid folic, acid pantotenic). Așadar, consumând o porție de cereale Nestle Cheerios ovăz ne suplimentăm nu doar porția de fibre, ci și o bună parte din necesarul zilnic de vitamine și minerale.

Echipa Nestle este receptivă la dorințele noastre. Așa că au lansat aceste două noi sortimente cu mai multe cereale integrale și cu un conținut redus de zahăr. Rețetele au fost îmbunătățite inclusiv prin faptul ca cerealele integrale sunt acum ingredientul de baza în tot portofoliul de cereale Nestle pentru micul dejun.

Transparență

O particularitate a cerealelor Nestle este aceea a transparenței informațiilor de pe ambalaj, multe dintre ele fiind expuse pe partea din față a acestuia. Ele sunt clare și concise, totul pentru ca noi să știm exact ce conține produsul pe care urmează să îl achiziționăm. Pe fiecare pungă de cereale este disponibil și un tabel care prezintă toate vitaminele și mineralele adăugate în produs.

Experiența de consum

Mie mi-au plăcut foarte mult ambele variante și mi s-au părut delicioase. Totuși, este adevărat că varianta cu măr și scorțișoară este ceva mai aromată. Dar dacă aș fi pusă să aleg între cele două, clar nu m-aș putea decide.

Eu le-am consumat în trei moduri, cu lapte, cu lapte și fructe și simple. Mi-au servit cu succes pe post de snack, doar că de data aceasta a fost vorba despre unul sănătos.

În încheiere

Pentru o viață sănătoasă, cu cât mai puține afecțiuni medicale, recomandarea mea ar fi să adoptați o alimentație echilibrată. Secretul este să consumați câte puțin din toate, inclusiv cerealele Nestle ovăz. Nu îl considerați un clișeu, ci luați-l ca pe un sfat de la o persoană care a sesizat o reală diferență înainte și după. Nu aveți de unde să știți cât de bine vă poate face consumul acestora, până nu încercați. Eu m-am convins de beneficiile lor, de aceea sunt nelipsite din alimentația și din recomandările mele.

Sunt curioasă, cine a mai consumat ? Care variantă v-a plăcut mai mult?

 



15 thoughts on “Cerealele Nestle Cheerios ovăz – mic dejun echilibrat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.