Masa de toaletă – un accesoriu indispensabil femeilor

Masa de toaletă – un accesoriu indispensabil femeilor

Nu știu dacă v-am mai povestit despre acest lucru, însă eu apreciez perioada istorică Belle Epoque deoarece abunda în eleganță, grație și feminitate. Întotdeauna m-a atras rafinamentul acelor vremuri și mă regăsesc perfect în acea perioadă din toate punctele de vedere. Unul dintre lucrurile pe care îl apreciez la femeile din acele timpuri este faptul că erau foarte îngrijite. Din dormitorul acestora nu lipsea masa de toaletă elegantă, care se plia perfect pe tot ceea ce exprima acea epocă. Pe atunci aspectul fizic vorbea despre poziția socială a fiecăreia dintre ele, astfel că ritualul de înfrumusețare era la ordinea zilei.

Scurt istoric al meselor de toaletă

Ca dovadă a faptului că aspectul fizic a fost important dintotdeauna stau cutiile pentru machiaj care existau în Egiptul Antic. Acum mii de ani în urmă, erau confecționate din lemn, dispuneau de oglinzi de mână și adăposteau diverse parfumuri, machiaje și creme. Acest obicei al egiptenilor de păstrare a unei cutii pentru înfrumusețare s-a păstrat în timp, doar că a suferit unele modificări. Din nevoia unui spațiu mai mare, a apărut masa de toaletă care avea dublă întrebuințare. Nu doar că era colțul de înfrumusețare al doamnelor din înalta societate franceză, ci servea și pe post de piesă de mobilier.

Exemplu de masă de toaletă din secolul al XVII-lea, sursă foto: rosesandrustblogger.

Masa de toaletă ne spune multe și despre societatea de acum câteva sute de ani în urmă, respectiv La Belle Epoque. Aspectul acesteia pe care îl știm astăzi datează din secolul al XIX-lea. Atunci s-a decis punerea celebrei cutii de înfrumusețare pe o măsuță căreia i s-a adăugat și un scăunel. Existența unei de mese de toaletă în camera doamnelor era un semn de bunăstare, ajungând să fie un simbol al înaltei societăți.

Masa de toaletă în zilele noastre

Dacă inițial masa de toaletă avea un aspect relativ clasic, secole mai târziu aceasta a ”îmbrățișat” diverse alte stiluri. Au apărut mese de toaletă în stil gotic, renascentist sau victorian care se evidențiau prin complexitate și motivele sculptate. Cel mai adesea erau reproduse plantele, florile și vița de vie.

În zilele noastre, masa de toaletă este folosită nu numai pentru realizarea make-up-ului, ci și pentru depozitarea produselor de înfrumusețare. Și dacă inițial aceasta dispunea de un singur sertar, în prezent reprezintă spațiul de depozitare potrivit pentru orice prezență feminină.

Unde găsim mese de toaletă?

Dacă nu aveți de o masă de toaletă, însă intenționați să achiziționați una, să știți că sunt disponibile modele deosebite pe site-ul biano.ro. Fie că vă doriți un model cu linii simple sau în stil vintage, în portofoliul acestora cu siguranță veți găsi una pe gustul vostru. Biano.ro este cel mai mare agregator de mobilier și decorațiuni din țara noastră, oferind inspirație pentru a trăi mai bine, mai frumos și mai elegant.

Eu sunt în căutarea unei mese de toaletă, deoarece deși mi-am improvizat una, nu am suficient spațiu pentru depozitarea produselor de înfrumusețare. A mea dispune de un singur sertar, ceea ce este extrem de puțin pentru mine. Așadar, viitoarea mea masă de toaletă va trebui să fie una încăpătoare, cu o compartimentare generoasă. Și pentru că îmi este foarte greu să iau o decizie, am nevoie să mă ajutați în alegerea uneia. Iată ce mese de toaletă mi-au atras atenția pe site.

Masă de toaletă în stil victorian Rachel Blanche

Dintotdeauna am fost atrasă de mesele de toaletă în stil victorian, tocmai pentru că după părerea mea exprimă cel mai bine eleganța. O astfel de masă de toaletă mă poartă cu gândul înapoi în timp, prin secolul al XVII-lea și mă face să mă simt ca o prințesă. Singurul amănunt de care ar trebui ținut cont înainte de achiziționarea acesteia ar fi restul mobilierului din cameră. Eu consider că aceasta se pretează dormitoarelor decorate cu mobilier în același stil – clasic-victorian.

Masă de toaletă cu linii simple Olympe Gouges

Modelul acesta este unul care poate fi integrat cu ușurință în ambientul încăperilor cu mobilier de actualitate. Acest lucru este posibil datorită faptului că majoritatea mobilierului de pe piață are cam același stil. Vorbesc aici despre stilul scandinav, cu linii simple și tăieturi drepte care se mulează pe personalitatea majorității doamnelor și domnișoarelor. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune alegeri la capitolul compartimentare, dispunând de un spațiu generos de depozitare.

Masă de toaletă minimalistă Marie Tussaud

Foarte ok pentru ceea ce aș avea eu nevoie ar fi și această masă de toaletă minimalistă. Este compactă, cu suficient spațiu de depozitare și o oglindă iluminată, asemănătoare celor din cabinele de machiaj ale make-up-artiștilor. Are un design modern, în stil contemporan, care prin minimalismul său se potrivește perfect în aproape orice dormitor.

Masă de toaletă pliabilă Ragaba

Dacă se urmărește includerea în decor a unei piese de mobilier multifuncțională, atunci o masă de toaletă pliabilă se pretează perfect. La prima vedere pare o masă drăguță de tip consolă. Dar dacă este privită mai atent se constată că sub blatul extensibil se află o oglindă și un spațiu de depozitare.

Masă de toaletă de dimensiuni mici Madame Clothilde

Nu este cazul meu, dar pentru acelea dintre voi care nu dispun de foarte mult spațiu, biano.ro are o soluție. Găsiți la ei și mese de toaletă de dimensiuni mici, dar suficient de încăpătoare cât să vă țineți toate produsele într-un singur loc. Sunt disponibile numeroase astfel de modele, așa că aveți de unde alege.

În încheiere

După cum probabil ați observat, eu m-am orientat către mese de toaletă albe, deoarece așa este și restul mobilierului din cameră. Însă pe site-ul biano.ro, oricare model este disponibil și pe alte nuanțe precum stejar, negru, galben, roz, bleu, sau grafit. De asemenea, este de apreciat și faptul că se oferă livrare gratuită la achiziționarea majorității modelelor de mese de toaletă. Nu știu despre voi, dar pe mine acest tip de facilitate mă câștigă de client. Mai rămâne doar să mă hotărăsc asupra modelului de masă de toaletă.

Așadar, voi ce mă sfătuiți? Ce model de masă de toaletă să îmi achiziționez? Vouă care dintre cele pe care vi le-am arătat în articol vă place cel mai mult?17 thoughts on “Masa de toaletă – un accesoriu indispensabil femeilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.