Trei romane pentru copii de la Corint Junior | TYM#6

Trei romane pentru copii de la Corint Junior | TYM#6

Încă o dată încurajez cititul, deoarece antrenează creierul și nu îi permite bolii Alzheimer să se instaleze timpuriu. Și dacă până acum în seria TYM v-am scris numai despre romane pentru adulți, iată că astăzi schimb puțin macazul. Mă orientez către câteva lecturi pentru cei mici. Așadar, despre trei romane pentru copii de la Corint Junior vă povestesc astăzi, mai exact:

  • Inimă cu cheiță” de Peter Bunzl;
  • Diamantul lunii sângerii” de Peter Bunzl;
  • Povestea norocoasei Ruth” de Ruth Behar.

Nu voi dezvălui întreaga acțiune ale acestor trei romane, tocmai pentru a le răpi celor mici misterul ascuns de acestea. Voi povesti, însă, despre subiectul acestora, pentru a vă face idee dacă ar fi sau nu pe gustul copiilor voștri. Să începem, deci.

”Inimă cu cheiță” de Peter Bunzl

Inimă cu cheiță” de Peter Bunzl este primul volum din Seria Cogheart, fiind un roman încadrat la ”aventură și mister”. Acesta se diferențiază de altele îndeosebi prin faptul că acțiunea lui este plasată pe la 1870, și nu în viitor. ”Inimă cu cheiță” este o lecție despre curaj și prietenie, răzbunare și ambiții. Așadar, în mod cert va fi atât pe gustul băieților, cât și al fetelor.

În centrul acțiunii romanului se află domnul John Hartman, un profesor recunoscut pentru invențiile sale. Acesta era recunoscut și foarte apreciat pentru atenția la detalii și pentru dedicarea sa în construirea unor noi elemente. Câteva dintre creațiile sale erau mecanimalul – un animal mecanic care necesita să fie întors cu cheița pentru a funcționa și slujitorii mecanizați – care puteau susține un dialog cu oamenii. Însă invenția sa măreață pentru care ajunsese să fie vânat era un perpetuum mobile – care funcționa fără oprire, fără să aibă o sursă externă de energie. De aici acțiunea devine foarte palpitantă, iar deznodământul unul complet neașteptat, dar nu îl voi dezvălui.

”Diamantul lunii sângerii” de Peter Bunzl

Cel de-al doilea volum din seria Cogheart se intitulează ”Diamantul lunii sângerii” și concentrează pericolul și curajul într-o uluitoare aventură. Romanul vine în continuarea primului și aduce ”la pachet” și mai multe mistere, mai multă acțiune și o lume originală cu elemente steampunk. Din acest volum cei mici vor învăța câteva lecții valoroase despre viață. În acest volum joacă un rol important familia, prietenia și onestitatea, oferind serioase teme de gândire pentru copii.

După o jumătate de an de la evenimentele desfășurate în primul volum, protagoniștii acestei serii pornesc din nou într-o aventură periculoasă. De această dată, aceștia își intersectează drumul cu un hoț de diamante periculor. Jack poreclit Ușă a evadat din închisoare și vrea să regăsească Diamantul lunii sângerii pe care îl furase în trecut. Doar că hoțul nu este interesat numai de diamant, ci și de unul dintre protagoniști, prilej cu care cel din urmă descoperă niște secrete din trecutul mamei sale și trebuie să ia o decizie dificilă.

”Povestea norocoasei Ruth” de Ruth Behar

Romanul ”Povestea norocoasei Ruth” de Ruth Behar este de fapt o lecție de viață. Aceea a unei fetițe pe nume Ruthie Mizrahi, care este nevoită să se adapteze repede noilor condiții și situații apărute în viața ei. Este, de asemenea, o lecție de viață și pentru cititori, fiind o poveste care are puterea de a schimba percepția asupra vieții. Din experiența de viață a personajului principal cititorii vor învăța să se bucure de lucrurile simple și de tot ceea ce-i înconjoară. Acțiunea romanului trece prin toate cele patru stări, fericirea, iubirea, tristețea sau durerea și ne învață cum să depășim problemele sau cum să vedem partea plină a paharului.

Ruthie Mizrahi este supranumită Domnișoara Șotron, Regina din Queens – atât de bună este la acest joc pentru fete. Familia sa e refugiată de puțin timp din Cuba, iar Ruthie are de învățat multe despre limba, obiceiurile și cultura noii sale patrii, America. Un accident de automobile schimbă totul. Prizonieră într-un corset de ghips, Ruthie învață mai întâi să se cunoască și să facă față neputinței. Din fericire, ajutată de familie și de prieteni, Ruth se simte mai puțin singură și mai puțin abandonată. Astfel își găsește forța de a-și vindeca trupul și sufletul, redevenind astfel Domnișoara Șotron, Regina din Queens.

În încheiere

După cum ați putut observa din scurtele rezumate ale acestor trei romane, au menirea de a-i pune pe copii pe gânduri. Subiectele acestora nu numai că le îmbogățesc imaginația și vocabularul, dar le exersează și capacitatea de a discerne între bine și rău. De asemenea, toate romanele sunt despre valori umane, care pot fi exersate prin parcurgerea acestora de către cei mici.

Aceste trei romane pentru copiii de 10+ ani se găsesc în portofoliul celor de la Corint Junior. Merită comandate, mai ales că în această perioadă se desfășoară promoții generoase pe site.

Micuții voștri ce cărți mai citesc sau ce cărți preferă?



6 thoughts on “Trei romane pentru copii de la Corint Junior | TYM#6”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.