În ultima perioadă am povestit aici pe blog foarte mult despre cosmeticele și dermatocosmetice naturale românești. Motivul ar fi acela că încurajez achiziționarea de la branduri autohtone în vederea susținerii economiei românești. Logica ar fi că dacă găsim produse de calitate superioară la noi în țară, la prețuri decente, de ce să nu profităm de acest lucru? Un astfel de brand spre care vă recomand să vă îndreptați atenția este PellAmar. Ce îl face special pe acesta este faptul că folosește ca ingredient principal extractul din nămol sapropelic.
Despre PellAmar
Probabil că ați mai auzit despre brand-ul PellAmar și ce-i drept, nici mie nu îmi este străin. De-a lungul timpului am avut ocazia de a folosi numeroase produse din portofoliul acestora, experiențele de testare fiind povestite pe blog.
Povestea dermatocosmeticelor Pell Amar începe cu doctorul Ștefan Ionescu-Călinești, creatorul extractului pur de nămol terapeutic din lacul Balta Albă, primul în lume. Extractul din nămol sapropelic este un brevet al PellAmar, ce a fost urmat de formularea și brevetarea unor produse terapeutice care îi puneau în valoare proprietățile curative. Extractul Pell Amar este obținut prin aceeași proces tehnologic în prezent prin metode strict fizice, concentrând toate proprietățile acestuia prin atomizare.
Filosofia unică dezvoltată de prof. Dr. Ionescu Călinești în anii 70 ai secolului trecut are la bază principii active naturale cum ar fi apa și pământul. Aceasta se regăsește în produsele Pell Amar până în prezent.
În 2010 este reluată producția dermatocosmeticelor Pell Amar păstrând formula originală a extractului așa cum a fost brevetată de Prof. Dr. Ionescu-Călinești. Produsele Pell Amar sunt scheme de îngrijire holistică utilizând principiile extractului pur de nămol sapropelic dar și uleiuri, vitamine și alte extracte naturale. Mineralele și sărurile nămolului sapropelic acționează sinergic împreună cu ingrediente active naturale pentru tratamentul și îngrijirea pielii și părului.
În prezent folosesc de la ei două produse, sarea de baie Organic Spa și gelul peeling din gama BioActive S Acne. Ambele au în compoziție extractul din nămol sapropelic.
Sare de baie Organic Spa
Remarcabilă la această sare de baie este modalitatea de ambalare a acesteia. Deși voi vedeți în imagine un borcan cu capac, sarea nu este introdusă direct în recipient, ci este dozată în patru pungulițe din hârtie. Astfel, știu exact ce cantitate de sare trebuie să folosesc la fiecare baie și evit să fac risipă.
Ce o face specială pe aceată sare de baie? Extractul PellAmar, care acționează ca un generator de energie pentru piele. Conținutul său bogat în săruri minerale ajută la refacerea rezervei energetice a pielii stresate și are efect de lungă durată în hidratarea epidermei. Astfel, aceasta își recapătă aspectul sănătos și devine mai luminoasă și mai fermă, concentrând toate proprietățile benefice ale soluției saline din care provine.
După fiecare baie cu această sare mă simt revigorată atât fizic, cât și psihic. Îmi dă o stare generală de bine și energia necesară întreprinderii activităților zilnice. Acum că am avut ocazia de a o testa, pot confirma faptul că aceasta contribuie activ la eliminarea stresului cotidian.
Gel Peeling BioActive S Acne
Gelul peeling nu îmi este străin, l-am mai folosit de două ori până acum și mi-a plăcut foarte mult. Acesta este un produs de specialitate creat pentru îngrjirea zilncă a pielii mixte sau grase, predispusă la acnee.
Gelul conţine o combinaţie de alfa şi beta hidroxiacizi cu acţiune cheratolitică. Este recomandat pentru tratarea tenul acneic, tenului gras, în tratamente antiaging prin reducerea ridurilor fine, estomparea pigmentaţiei, îmbunătăţirea fermităţii şi elasticităţii pielii. Amestecul de alfa şi beta hidroxiacizi dizolvă pielea moartă, impurităţile, punctele negre şi stratul superficial al epidermei, stimulând regenerarea pielii.
Principalele două ingrediente care stau la baza gelului peeling sunt:
- Acidul Glicolic 10% – printre cei mai apreciaţi agenţi activi antiîmbătrânire, penetrează pielea cu uşurinţă şi stimulează activitatea celulară;
- Acidul Salicilic 0.5% – cheratolitic eficient.
Iată cum acționează concret acest gel peeling:
- calmează iritațiile;
- reglează producţia de sebum;
- previne dezvoltarea microorganismelor care cauzează acneea;
- deblochează canalele excretoare ale glandelor sebacee;
- exfoliază stratul cornos al epidermei;
- corectează treptat şi accelerează regenerarea suprafeţei epidermei.
În încheiere
Pentru mine a fost o reală plăcere să descopăr sarea de baie, este mirifică și cu siguranță o voi reachiziționa când o voi consuma pe aceasta. Iar în ceea ce privește gelul peeling, este musai să îl încercați și voi! Folosit de la primele semne de apariție ale unui coș, îi inhibă dezvoltarea, așa că veți scăpa de această grijă majoră. Iar pentru acelea dintre voi care deja vă confruntați cu acnee, folosit conform indicațiior celor de la PellAmar, veți obține rezultate foarte bune.
Voi știați că se folosește extractul de nămol sapropelic în dermatocosmetică? Ce produse PellaAmar ați folosit și ce îmi mai puteți recomanda să încerc?
Eu am noroc cu namolul natural de la Techirhiol. Abia astept sa ma namolesc.
Nu am încercat nici un produs ,dar mi-aș dori să încerc sarea de baie ! Produse minunate !
Stiu de mult timp de produsele cosmetice Pellamar dar inca nu mi s-a lipit nici unul de mana cum se zice. Oricum mi-am trecut gelul pelling pe lista ca am problele cu cosurile.
Sarea de baie am folosit-o prima! Mi-a placut extrem de mult. Si faptul ca fiecare doza era in pungulita sa de hartie.
Intotdeauna am apreciat produsele Pell Amar si imi pare rau ca eu, la mine in oras, nu le-am vazut niciodata la raft!
Imi plac foarte mult produsele lor si chiar le recomand.
Am incercat si eu o masca de fata, mi s-a parut extraordinara!
Mie imi plac tare mult si mastile lor de fata, dar si produsele din gama Biome, cu probiotice.
Si eu folosesc produsele de la Pellamar si mi se par extrem de eficiente. Chiar sunt niste produse bune
Cunosc vechile produse PellAmar si imi placeau mult, dar pe acestea noi nu le-am incercat.