Vera Green – produse sustenabile, prietenoase cu natura

Vera Green – produse sustenabile, prietenoase cu natura

Pe principiul zicalei „Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” a lui Mahatma Gandhi, la începutul anului mi-am pus în minte un lucru. Acela de a face câteva schimbări în viața mea și implicit în rutina mea de îngrijire, schimbări aparent mici, dar cu o mare însemnătate pentru mediul înconjurător. Pentru început am renunțat la sacoșele din plastic și le-am înlocuit cu cele din material textil. Apoi, am ales tampoanele și absorbantele confecționate din 100% bumbac organic în defavoarea celor din fibre sintetice. Ulterior, pentru alte patru schimbări din rutina mea de îngrijire am avut un aliat de nădejde: pe Vera Green.

Despre Vera Green

Vera Green a luat ființă din dragoste pentru mediul înconjurător și din dorința de a pune la dispoziția noastră produse sustenabile. Astfel, echipa din spatele acestui concept caută în permanență cele mai bune produse, care nu dăunează sănătății și nici mediului înconjurător.

În portofoliul Vera Green se regăsesc deopotrivă cosmetice naturale pentru femei și bărbați, detergenți ecologici pentru rufe și vase, cât și diverse accesorii/obiecte reutilizabile. Acesta ar putea reprezenta un punct de plecare pe drumul sustenabilității și al unei vieți mai responsabile din acest punct de vedere.

Câteva sugestii de produse sustenabile

În cele ce urmează, vă povestesc despre patru sugestii pe care le am pentru voi în materie de produse pentru îngrijirea personală:

  • înlocuirea dischetelor demachiante de unică folosință cu unele refolosibile, confecționate din bumbac 100%;
  • înlocuirea batistelor nazale de unică folosință cu unele refolosibile, confecționate din bumbac 100%;
  • înlocuirea bureților de baie din plastic cu unii din fibre naturale, precum bureții lufa;
  • înlocuirea periuțelor de dinți din plastic cu cele cu mânere din bambus.

Dischete demachiante refolosibile

Dischetele demachiante refolosibile sunt realizate din 100% bumbac. Acestea sunt ideale pentru îngrijirea zilnică a pielii, pentru demachierea și curățarea în profunzime a tenului, ochilor și/sau decolteului.

Au două fețe: una din bumbac imprimat, cealaltă din material frottir, mai absorbant, pentru eliminarea impurităților și aplicarea toneruului. Au o textură moale, dar ușor exfoliantă, nu se scămoșează și nu se deformează în timp.

Curățarea se face prin spălare manuală, cu apă călduță (max. 40 grade) sau în mașina de spălat, în săculeț din pânză. Dimensiunile acestora sunt de 7×10 cm.

Deși inițial nu mă așteptam, aceste dischete demachiante refolosibile îmi plac foarte mult. Rețin bine apa micelară în ele și demachiază foarte bine și foarte repede machiajul. La mașina automată încă nu le-am spălat, dar manual se curăță ușor cu săpun și se usucă în câteva ore la aer. Cu siguranță îmi voi mai achiziționa încă un set, ca să am mai multe de schimb și să le prelungesc durata de viață.

Batiste reutilizabile 

Batistele reutilizabile Vera Green sunt confecționate dintr-un material foarte finuț, care nu irită pielea nasului. Acestea constituie varianta ecologică pentru batistele din hârtie, se poate spăla, călca și igieniza. O astfel de batistă reutilizabilă înlocuiește cu succes 300 de batiste din hârtie. Dimensiunile acestora sunt de 22×22 cm.

Pe site sunt disponibile și pouch-uri pentru aceste batiste, confecționate – de asemenea – din material textil, în diverse nuanțe. Al meu este într-o frumoasă nuanță de portocaliu și îl port peste tot cu mine spre a folosi batistele ori de câte ori mi-e necesar.

Burete Lufa

Buretele din Lufa are o structură fermă densă și rezistentă. Planta cu o denumire neobișnuită, luffa, este cunoscută sub denumirea de burete-castravete. Această denumire reflectă esența și destinația acestei culturi. Buretele din Lufa poate fi folosit ca un simplu burete la baie sau la bucătărie.

Acest burete vegetal se folosește umed, la baie, împreună cu gelul de duș preferat, curăță foarte bine celulele moarte și masează perfect mușchii corpului. Aceste fibre naturale cu efect exfoliant lasă pielea fină și netedă. Nu zgârie pielea și datorită acestui lucru poate fi folosit inclusiv pentru masajul feței.

Spre deosebire de bureții din plastic care poluează și distrug mediul în care ajung, buretele Lufa de origine vegetală este biodegradabil și compostabil 100%. Este un produs vegan, nealbit, crescut în România.

Mie îmi place acest tip de burete chiar mai mult decât cei din plastic, tocmai din motivul că beneficiez deopotrivă de curățare și exfoliere. Este perfect pentru uzul zilnic, face suficientă spumă, fiind după părerea mea una dintre cele mai bune variante naturale de burete. În bucătărie încă nu l-am încercat, dar probabil că o voi face pe viitor.

Periuță de dinți din bambus

Periuțele de dinți ”Natur Bambusz” reprezintă alternativa celor din plastic. Mânerul acestora este 100% biodegradabil, fabricat din bambus și se pot composta după aruncare.

Sunt „Panda-friendly”, adică sunt fabricate din bambus tip ”moso” pe care urșii panda nu îl consumă. Bambusul este în mod natural antibacterian, așadar cultivarea acestuia nu necesită pesticide sau îngrășăminte.

Perii sunt DuPont, de calitate premium fără BPA (fabricate din Nylon-6), la fel de rezistenți ca orice periuță clasică de dinți. Aceștia sunt ondulați, de duritate SOFT, protejează gingie și curăță perfect dantura. Periuțele vin ambalate într-o cutie din carton ecologic tocmai pentru că se acordă o mare atenție detaliilor.

Eu sunt foarte mulțumită de performanțele acestei periuțe de dinți, curăță foarte bine dantura și totodată este foarte blândă cu aceasta. Chiar nu știu de ce nu am început să o folosesc mai devreme, pentru că face o treabă excelentă și mai este și eco-friendly.

În încheiere

Eu mi-am propus să fiu mai prietenoasă cu natura și să fac constant astfel de mici astfel de schimbări în viața mea. Iar dacă măcar 10% dintre voi mi-ar urma exemplul, cu siguranță poluarea mediului înconjurător s-ar diminua semnificativ.

Următorii pe lista mea sunt săculeți textili pentru pâine, deoarece am început să prepar pâine de casă și vreau să o păstrez în condiții optime. În portofoliul Vera Green sunt disponibili pe mai multe culori și pattern-uri, așa că am de unde alege.

Voi ce astfel de schimbări ați făcut sau aveți în plan să faceți în viața voastră cotidiană? Știați despre Vera Green? Aveți vreun produs achiziționat de pe site-ul acestora? Dacă nu, ce anume v-ar tenta în mod special?23 thoughts on “Vera Green – produse sustenabile, prietenoase cu natura”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.