Vivanatura – cosmetice naturale românești

Vivanatura  – cosmetice naturale românești

Cosmetica naturală mă preocupă de câțiva ani de zile, iar de la începutul acestui an m-am orientat mai mult asupra brand-urilor românești. Nu de alta, însă consider că după perioada nefastă pe care am traversat-o cu toții, economia țării noastre are nevoie de sprijin. Și chiar se întâmplă să găsim produse calitative la prețuri foarte accesibile, la brand-uri autohtone. Un astfel de brand este Vivanatura, despre care vă voi povesti mai multe în cele ce urmează.

Despre Vivanatura

Vivanatura este un brand românesc ce a luat ființă acum 24 de ani din dragoste pentru natură și pentru cosmetică. Acesta se ghidează după aforismul lui Kahlil Gibran potrivit căruia “munca este dragostea întrupată“, ceea ce înseamnă că muncește pentru oamenii care au nevoie de produsele acestuia. La Vivanatura finanțele vin în plan secund, doar pentru că fără ele compania nu ar mai putea exista.

Brand-ul nu face compromisuri și nici rabat de la calitate. Astfel, produsele acestuia sunt cat mai naturale, eficiente și din materii prime de cea mai buna calitate. Sunt realizate prin aplicarea principiilor din medicina tradițională românească și medicina ayurvedică, prin mijloace și tehnologii noi de prelucrare. Se urmărește, în mod special, păstrarea intactă a proprietăților plantelor și a altor substanțe naturale folosite în manufacturarea produselor. Acesta este și motivul pentru care toate produsele sunt prelucrate exclusiv prin presare la rece.

Produsele Vivanatura sunt constituite în proporţie de 96-100% din ingrediente active, naturale şi de origine naturală. Astfel, brand-ul valorifică cu succes reţete tradiţionale românești care au la bază remedii autohtone: petrol, argilă, produse apicole și plante medicinale. Acesta este și motivul pentru care apare fenomenul de BIOCOMPATIBILITATE – adică nu doar perfecta toleranţă, ci chiar afinitatea strânsă cu constituenţii celulari.

În prezent, sub cupola Vivanatura își au locul 77 de produse cosmetice și dermatocosmetice, reunite sub 3 brand-uri:

  • Vivanatura – produse pentru îngrijirea părului, corpului și tenului;
  • GennaDent – produse pentru întreţinerea şi îmbunătăţirea sănătății dinţilor şi a gingiilor;
  • Bebe Drag – dermatocosmetice naturale, hipoalergenice, concepute pentru nou născuţi şi copiii cu vârsta de până la 3 ani.

Experiența mea de testare a produselor Vivanatura

Ambalajele acestora sunt unele minimaliste, clasice, obișnuite, doar etichetele viu colorate le scot din anonimat. Dar prin folosirea acestora, brand-ul poate asigura costuri reduse pentru produsele finite. În fond și la urma urmei, conținutul este cel mai important, nu-i așa?

Eu am avut ocazia de a încerca cinci produse din gama Vivanatura, pentru corp și ten. Este vorba despre o cremă de corp, o cremă de mâini, o cremă de masaj pentru picioare, o cremă demachiantă ”fără lacrimi” și o loțiune tonică. Dar zic să nu o mai lungesc prea mult și să vă povestesc câte ceva despre fiecare produs în parte.

Cremă de corp cu portocale dulci și unt de shea

Crema de corp cu portocale dulci și unt de shea miroase puternic și foarte plăcut a portocale. Este absolut delicios acest miros și persistă multe ore pe piele. Ori de câte ori o folosesc am senzația că cineva stoarce o portocală lângă mine chiar în acel moment.

De asemenea, și consistența acestei creme de corp este minunată, ușor grasă, intensiv hidratantă, dar cu absorbție rapidă. Îmi place foarte mult faptul că nu îmi rămâne nicio peliculă lipicioasă sau grasă la suprafața pielii. Asta înseamnă că poate fi folosită cu succes pe tot parcursul anului, chiar și în anotimpurile calde.

Cremă de mâini cu gălbenele și cătină

Crema de mâini cu gălbenele și cătină miroase tot a portocale, datorită uleiului de portocale din compoziția acesteia. Acest produs a fost o surpriză majoră pentru mine, dat fiind prețul acestuia, drept pentru care este nelipsit din rutina mea.

Pentru mine a fost incredibil cât de bine și de instantaneu mi-a reparat și hidratat pielea mâinilor încă de la prima folosire. Se absoarbe foarte repede în piele și îi conferă un aspect neted și sănătos,. Aș spune chiar că întinerește mâinile, posibil sp aibă proprietăți antiageing.

Cremă de masaj pentru picioare – Varicastan

Crema de masaj pentru picioare numită Varicastan este adresată îndeosebi persoanelor care se confruntă cu varice. De asemenea, este foarte eficientă pentru relaxarea și detensionarea picioarelor grele, obosite. Ingredientele active care stau la baza acestei creme sunt hamamelisul și castanul.

Produsul are o textură între cremă și gel, este foarte emolient și se absoarbe cu ușurință în piele. Trebuie să vă menționez faptul că este singura cremă de genul acesta pe care o simt efectiv atunci când acționează. După absorbția completă în epidermă, simt niște furnicături pe zonele unde am aplicat-o, apoi o senzație de răcoare.

Cremă demachiantă ”fără lacrimi”

Deși sunt fana declarată a apelor micelare (chestiune de gusturi), am vrut totuși să încerc acest produs deoarece este foarte lăudat. Eram curioasă să văd dacă într-adevăr nu mă vor ustura ochii după demachierea cu aceasta. Nu de alta, dar am mai avut astfel de experiențe neplăcute în trecut cu alte produse.

Ce vă pot spune este că are o textură neașteptat de fină, de delicată și că este extrem de blândă cu tenul și cu ochii. Îndepărtează eficient machiajul și s-a descurcat onorabil chiar și în cazul rujurilor rezistente la transfer. Și da, nu am experimentat niciun disconfort la nivelul ochilor în timpul folosirii acesteia.

Loțiune tonică cu aloe vera și albăstrele

O altă surpriză majoră pentru mine a fost loțiunea tonică cu aloe vera și albăstrele, concepută pentru tenul normal. Nu mai folosisem o loțiune tonică de ceva vreme și, sinceră să fiu, chiar îmi era dor. Numai că aceasta nu este deloc așa cum știam eu că sunt loțiunile tonice.

Și dacă eu folosisem până acum loțiuni tonice destul de apoase, aceasta mi-a demonstrat că se poate și altfel. Loțiunea tonică cu aloe vera și albăstrele are o textură ceva mai groasă, ca un gel ușor ma fluid aș putea spune. Îndepărtează blând ultimele reziduuri de pe ten în timp ce îl hidratează și îl catifelează. După fiecare folosire tenul rămâne hidratat și foarte catifelat la atingere, de parcă aș fi folosit un produs high-end.

Concluzii

Produsele Vivanatura mi-au întrecut toate așteptările și îmi pare sincer rău că nu le-am folosit mai devreme. Raportul calitate-preț al acestora este unul excelent, drept pentru care în mod cert voi continua să achiziționez produse din portofoliul acestora.

Vivanatura este, de departe, unul dintre brand-urile românești ale cărui produse își merită toți banii. Așadar, vi le recomand și vouă cu toată încrederea, veți beneficia de calitate superioară la prețuri mai mult decât decente.

Voi ce produse Vivanatura ați folosit și ce mi-ați mai putea recomanda să încerc?7 thoughts on “Vivanatura – cosmetice naturale românești”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.