”O fată în amurg” de Serena Burdick | TYM#4

”O fată în amurg” de Serena Burdick | TYM#4

Și pentru că în perioada de izolare care tocmai s-a încheiat am avut timp de toate, îndeosebi de citit, iată! Am revenit în atenția voastră cu o nouă recenzie, în rubrica aceasta pe care știu că o îndrăgiți – Train Your Mind – TYM. De data aceasta vă povestesc pe scurt despre romanul ”O fată în amurg” de Serena Burdick. L-am parcurs cu plăcere îndeosebi pentru că în acesta este prezentat Parisul într-o perioadă foarte dragă mie – La Belle Epoque – undeva la sfârșitul anilor 1800.

Câteva date despre autoare

Serena Burdick a absolvit ”The American Academy of Dramatic” Arts din California. După aceea, aceasta s-a mutat în New York City pentru a-și continua studiile de literatură engleză la ”Brooklyn College”.

Pasiunea ei pentru teatru, literatură, artă vizuală și impresionism au ghidat-o către literatură. Astfel, debutul ei este reprezentat de romanul ”O fată în amurg. Un roman despre Paris”.

Din acțiunea romanului ”O fată în amurg”

Deși de regulă nu sunt fana romanelor, acesta mi-a captivat atenția prin faptul că este unul pasional, cu accente tragice. Este despre victimele secolului al XIX-lea, despre jocuri periculoase, trădare și secrete care pot distruge iubiri adevărate.

Acțiunea romanului ”O fată în amurg” se petrece la sfârșitul anilor 1800. Acesta descrie o poveste de dragoste plină de mister care ne învață că minciuna poate să cauzeze o mare durere. Mai ales atunci când reușește să te despartă de persoana iubită. Subiectul acestui roman urmărește povestea lui Aimee Savary, o fată ce provine dintr-o familie burgheză din Franța secolului XIX. Aceasta are o puternică dorință de afirmare într-o lume a bărbaților, în care femeile erau ținute în umbră.

În viața tinerei Aimee se petrece o tragedie, aceasta pierzându-și cei trei frați, însă lucrurile iau o întorsătură neașteptată. O doamnă din Anglia le aduce în holul casei un băiețel cu doi ani mai mare decât ea. Acesta va avea să schimbe totul. Deși inițial nu păreau să se agreeze, pe măsură ce au înaintat în vârstă cei doi și-au descoperit pasiuni comune, precum pictura. Apoi, amploarea lucrurilor îi face pe cei doi tineri să se îndrăgostească iremediabil unul de celălalt. Însă se dovedește o iubire imposibilă, presărată cu multe minciuni.

Personajul negativ al acestui roman este chiar mama lui Aimee, Colette Savary, o maestră a jocurilor și a manipulărilor. După decesul celor trei fii, aceasta a reușit să se ridice și să orchestreze adevărate jocuri periculoase doar pentru a scăpa de apatie. De altfel, tot Colette a fost în spatele acțiunilor care au dus la separarea fiicei sale de Henri – singurul bărbat pe care l-a putut iubi.

Concluzii

Aimee și Henri au fost victimele unei iubiri prea pasionale pentru perioada aceea, vinovat de trădare fiind chiar cel din urmă. Greșeala comisă de acesta l-a îndepărtat de familia adoptivă și de tânăra care i-a furat inima pentru totdeauna. Și chiar dacă sunt separați, cei doi protagoniști sunt uniți de un joc de domino periculos, al cărui final nu este deloc previzibil.

”O fată în amurg” este despre o poveste de dragoste destinată pierzaniei, în care jocurile periculoase, trădarea și secretele pot distruge iubiri adevărate.

În cazul în care stati ca pe ace ca să aflați și deznodământul acestui roman, de aici o puteți achiziționa.



1 thought on “”O fată în amurg” de Serena Burdick | TYM#4”

  • Îmi plac romanele de dragoste ! Este faină cartea ! Mi-aș dori să o pot citi și eu pe viitor ! Mulțumim pentru recenzie draga mea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.