Atellier Wearable Art – handmade la rang de artă

Atellier Wearable Art – handmade la rang de artă

Sunt foarte pasionată de bijuterii și chiar dacă preferatele mele sunt cele din argint, am o slăbiciune pentru cele handmade. Îmi pare că acestea, în mod particular, poartă cu sine o fărâmă din sufletul persoanei care le creează. Consider că acest aspect le face speciale și în același timp personale. Este o senzație aparte purtarea unor bijuterii despre care știu că au fost create special pentru mine. Este un sentiment unic conștientizarea faptului că o persoană și-a dedicat timpul său prețios creării unor bijuterii pentru mine. Despre asta vom vorbi astăzi, despre Atellier Wearable Art – locul unde lucrul de mână este ridicat la rang de artă.

Despre Atellier Werable Art

Atellier Wearable Art a luat ființă în anul 2014 din pasiunea Elenei – făuritoarea acestuia – pentru artele vizuale, culori, modelaj și lucrul manual în general. Această pasiune pentru lucrul de mână a fost moștenită din familie, atât părinții, cât și bunicii acesteia fiind artizani.

Din nevoia de originalitate, unicitate și fantezie a Elenei s-au născut bijuteriile handmade modelate în lut polimeric – un material incredibil de versatil. Și după experimentarea multiplelor tipuri de modelaj, aceasta a rămas fidelă tehnicii broderiei cu acul.

Fiecare detaliu de pe bijuteriile Atellier Wearable Art este modelat de mână și montat cu delicatețe, la locul potrivit, cu ajutorul unui ac şi a altor unelte fine. Dat fiind faptul că sunt create de mână, fiecare bijuterie este unică, fiind aproape imposibil ca exemplarele aceluiași model să iasă identice. Însă, după părerea mea, tocmai aceasta este particularitatea fascinantei lumi ale lucrului handmade.

În realizarea creațiilor Elena este inspirată de tot ceea ce o înconjoară. Astfel, în bijuteriile sale sunt adesea transpuse natura veșnic fascinantă, frumusețea extraordinarului din ordinar, clipele simple de viață și nu în ultimul rând florile. Creațiile Atellier-ului sunt realizate special pentru cele care-și doresc exprimarea personalității prin intermediul bijuteriilor pe care le poartă.

Despre tehnica realizării bijuteriilor Atellier Wearable Art

Broderia cu acul în lut polimeric este o tehnică ce necesită o perioadă destul de lungă de exercițiu. Pe lângă aceasta, mai sunt necesare de asemenea și multă răbdare, dedicare, migală, atenție la detalii și o mână cât mai sigură. Fiecare petală, frunză sau detaliu de pe bijuterii sunt modelate manual și așezate atent, cu delicatețe, folosind un ac și alte unelte fine.

Realizarea oricărei creații Atellier Wearable Art începe cu pregătirea materialelor, în speță cu frământarea lutului polimeric. Pentru a putea fi modelat, acesta necesită dobândirea unei consistențe asemănătoare plastilinei. După frământarea și modelarea în forma dorită, baza viitoarei bijuterii este așezată într-un suport calitativ (argint, inox sau alamă), după preferințe și/sau în ton cu obiectul dorit.

https://www.facebook.com/atellier.ro/videos/1731757256859263/

Apoi, următorul pas îl reprezintă decorarea bijuteriei, ”broderia” acestuia. Toate petalele și detaliile dorite sunt modelate de mână din bucăți mici de argilă și apoi ajustate cu un bisturiu chirurgical. Mai apoi fiecare element este așezat cu finețe deasupra bazei create inițial, în forma stabilită conform schiței, cu ajutorul unui ac.

Produsul rezultat se coace în cuptor la 130 grade, pentru a oferi materialului durabilitatea cuvenită şi cimentare. După ce produsul a ajuns la starea dorită, este integral rece și uscat, se poate trece la procedeul final – cel de lipire și asamblare. În accesorizarea bijuteriilor Atellier-ului se folosesc şi cristale Swarovski, perle și mărgele din sticlă. Totul este în funcție de scopul final al produsului și de povestea fiecărei colecţii.

Set din argint Spring Blossom

Dintre toate bijuteriile admirate de mine pe site-ul Atellier-ului cel mai tare mi-a atras atenția setul Spring Blossom. Este realizat pe monturi din argint 925, având un contrast uimitor, care nu poate trece neobservat. După părerea mea, numele acestui set nu putea fi ales mai bine de atât. Îmi pare că pur și simplu exprimă și emană primăvara prin toți porii. Contrastul dintre fundal și flori nici că putea fi mai reușit sau cel puțin mie mi se pare foarte bine ales.

Setul este lucrat cu o maximă atenție la detalii, fiecare element fiind simetric așezat unul față de celălalt. Calitatea produsului final poate satisface, fără dar și poate, chiar și cele mai exigente gusturi în materie de bijuterii. Este lucrat ireproșabil, cu multă migală și măiestrie de către două mâini dibace și pasionate.

Așa cum menționam anterior, setul din imagini este realizat pe monturi din argint, modelat în lut polimeric. Pentru a vă putea face o idee despre dimensiunile acestor piese, vă voi spune că pandantivul are diamentrul de 2 cm, iar cerceii de 1,8 cm. Setul include și lănțisor din argint 925, care vine în dimensiunea standard de 40 cm. De asemenea, setul vine însoțit de cutie de bijuterii personalizată, special pentru a putea fi păstrat separat de celelalte bijuterii.

În încheiere

Nu știu vouă cât de mult vă plac seturile de bijuterii de genul acesta, însă eu nu mă mai satur să îl privesc. Mă bucur nespus de mult că l-am putut adăuga în colecția mea și că mă pot bucura de el. Purtarea acestuia îmi înseninează chiar și cele mai posomorâte zile, așadar are un efect benefic asupra stării mele de spirit. Este drept că din pricina vremii destul de schimbătoare nu am avut ocazia de a-l scoate prea mult prin lume. Însă ori de câte ori l-am purtat, a reușit să atragă toate privirile și toată admirația. Este una dintre cele mai bune alegeri pe care le-am făcut în materie de bijuterii.

Acum spuneți-mi, voi știați despre Atellier Wearable Art? Aveți vreo bijuterie realizată de Elena? Vă place setul ales de mine? Ce alte articole de pe site-ul atelierului v-ar plăcea? Eu recunosc că tare mi-aș dori și o oglindă de poșetă cu floricele, mi se pare foarte feminină și simt că mă reprezintă. 🙂

 



16 thoughts on “Atellier Wearable Art – handmade la rang de artă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.