OptiFibre – aliatul împotriva tranzitului intestinal lent

OptiFibre – aliatul împotriva tranzitului intestinal lent

Mi-am propus să vă povestesc astăzi despre un subiect ceva mai delicat, dar care necesită abordare. Este vorba despre tranzitul intestinal lent, cu care sunt convinsă că se confruntă destul de multe persoane. Eu am această problemă dintotdeauna, rareori am avut momente în care totul să funcționeze așa cum este firesc. În rest, în ceea ce mă privește, disconfortul abdominal este la el acasă. Chiar dacă pentru a scăpa de meteorismul abdominal am eliminat destul de multe din alimentația mea, au rămas celelalte probleme. Așa că am început să caut soluții, cea finală venind de unde mă așteptam mai puțin. Așadar, vă voi povesti în cele ce urmează despre cura mea cu OptiFibre și despre rezultatele obținute după trei săptămâni de administrare.

Ce este OptiFibre?

OptiFibre este un supliment alimentar creat pentru scopuri medicale speciale, menit să ajute la reglarea tranzitului intestinal. Acesta are la bază fibre solubile cu efect prebiotic, care reprezintă nutrienți pentru flora intestinală, având rolul de a stimula dezvoltarea bacteriilor ”bune” din aceasta.

Flora intestinală este colonizată de miliarde de bacterii care au rolul de a influența, regla sau susține digestia. Însă, pentru a-și îndeplini sarcinile cu succes, acestea au nevoie, printre altele, de nutrienți și de fibre.

Un rol deosebit de important în metabolizarea mucoasei colonului îl au acizii grași cu catenă scurtă formați de bacteriile bune din intestin. Acizii grași reprezintă o importantă sursă de energie pentru celulele mucoasei intestinale, structura acesteia fiind susținută de către ei. Însă pentru activarea lor, este necesară metabolizarea unor fibre solubile.

Aici intervin OptiFibrele, care activează bacteriile intestinale ”bune” și acizii grași și reduc dezvoltarea bacteriilor ”rele”. Prin reducerea valoarii pH-ului în colon, OptiFibrele contribuie la menținerea unui mediu acid și implicit la funcționarea normală a acestuia.

Cui se recomandă OptiFibre?

Suplimentul alimentar OptiFibre are o adresabilitate destul de vastă, fiind recomandat următoarelor categorii de persoane:

  • copiilor cu vârsta de peste 3 ani;
  • adulților;
  • femeilor însărcinate sau care alăptează;
  • vârstnicilor.

Practic, în contextul unei vieți cotidiene agitate, alimentația sănătoasă, hidratarea adecvată și mișcarea fizică suferă deficiențe. Astfel, pentru evitarea consecințelor precum constipația, balonarea sau flatulența, se recomandă consumul regulat al fibrelor solubile.

Administrare

Specialiștii Nestle Health Science recomandă administrarea suplimentului OptiFibre treptat, începându-se cu 1 măsură pe zi, iar în cazul copiilor sub 11 ani, se va începe cu 1/2 măsură.

Numai în cazul în care simțiți că este necesar, creșteți consumul cu o măsură la fiecare 3 zile, dar fără a depăși cantitatea maximă recomandată de 5 măsuri pe zi. Așadar, indicată ar fi respectarea frecvenței de administrare din tabelul de mai jos.

Nu este recomandată administrarea pe cale parenterală, iar pentru rezultate optime trebuie consumat timp de cel puțin trei săptămâni. De asemenea, acest supliment se poate administra pe termen lung, fără a se înregistra efecte adverse.

OptiFibre are gust neutru și poate fi dizolvat atât în apă, cât și în alimentele moi (precum piureuri, supe-cremă, etc), fără a afecta gustul sau textura acestora.

Valori nutriționale

În cazul în care urmați un regim alimentar strict și vă preocupă valorile nutriționale ale acestui supliment, ele vă sunt detaliate mai jos.

Experiența mea de testare

Nu am idee de ce, însă eu îmi imaginam faptul că acest supliment alimentar ar putea avea un gust ciudat, care nu mi-ar fi pe plac. Nu mică mi-a fost mirarea să descopăr că de fapt nu are niciun gust, administrarea acestuia fiind astfel mult mai ușoară. Nu de alta, dar eu sunt destul de simandicoasă din fire și foarte selectivă cu absolut tot ceea e ingerez.

Recipientul de OptiFibre este intuitiv de folosit, iar în interior dispune și de o măsură pentru dozarea eficientă a produsului. Cantitatea acestuia de 125g ajunge pentru 25 de administrări, dată fiind doza zilnică recomandată de 5g. Eu obișnuiesc să îl prepar într-un pahar brand-uit din care aș spune că beau cu mai mare drag aceste fibre solubile. Per total, m-am acomodat foarte repede cu ele, consumul acestora fiind parte din rutina mea zilnică.

Rezultate

În cazul meu, suplimentul OptiFibre și-a dovedit eficacitatea încă de la prima administrare. A fost o mare surpriză pentru mine să am scaun zilnic, eu care până odinioară aveam doar săptămânal. Învățasem să trăiesc cu asta pentru că așa fusesem ”programată” de mama natură, dar eram conștientă că nu este firesc. Și bineînțeles că din această cauză experimentam balonare, meteorism și flatulență, nu neapărat în această ordine și nu în același timp. Însă, per total, disconfortul abdominal făcea parte din mine de ani de zile.

Acum, la trei săptămâni distanță de la prima administrare, pot spune că dacă aș fi știut că va funcționa așa de bine pentru mine, aș fi început cura mai devreme. Cunoșteam de ceva vreme produsul, citisem mult despre acesta, însă nu eram într-atât de convinsă să mi-l administrez. Acum, însă, voi face tot posibilul ca aceste OptiFibre să nu îmi mai lipsească din casă.

În încheiere

Dacă și voi vă confruntați cu problemele descrise de mine mai sus, atunci poate ar trebui să încercați și voi OptiFibre. Vi-l recomandă o persoană care n-a știut ce înseamnă normalitatea tranzitului intestinal vreme de 30 de ani, dar care a descoperit-o grație acestora.

Sunt curioasă cine a mai încercat aceste fibre solubile și dacă și în cazul vostru au funcționat la fel de bine.



9 thoughts on “OptiFibre – aliatul împotriva tranzitului intestinal lent”

  • Atâtea lucruri bune am citit despre acest produs că neapărat trebuie sa-l incerc.Va

  • Nu le.am incercat inca dar mereu am vazut multe lucruri bune despre acest produs!Ar trebui sa.l incerc si eu ca am nevoie!

  • Am ceva timp de când le folosesc și ceea ce pot spune este că sunt bune ,nu au nici un gust ,dar sunt eficiente .

  • Fibrele sunt foarte importante in alimentatia noastra zilnica! Si eu am folosit o perioada OptiFibre si mi s-a parut ca isi face treaba.

  • Am primit și eu în cutia de la BuzzStore. Încă nu le-am încercat pentru că nu am simțit nevoia, dar le țin pentru momente când o să fie nevoie. Nici eu nu stau perfect la acest capitol, am avut diverse dereglări. Depinde foarte mult de alimentație, cel puțin la mine. Eu beau cel puțin 2 litri de apă pe zi, însă nu consum alimente cât mai diverse. Dacă mănânc câte puțin din toate, nu am probleme. Altfel, sunt dezastru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.