Rutina de îngrijire a tenului gras | Bioderma Sebium

Rutina de îngrijire a tenului gras | Bioderma Sebium

Deși am fost înzestrată de mama natură cu un ten mixt, atunci când m-am confruntat cu acneea a trebuit să-mi schimb produsele de skincare. Și pentru că știu că multe dintre voi vă confruntați cu această problemă, zic să vă povestesc mai multe despre rutina de îngrijire a tenului gras. Mai exact, cea pe care a folosit-o eu și care a dat roade, compusă numai din produse Bioderma Sebium. Această gamă conține numeroase produse, însă eu mi-am calmat tenul folosind patru dintre acestea. Despre două dintre ele v-am povestit în acest articol, iar despre celelalte două puteți citi în cele ce urmează. Este vorba despre Sebium Gel spumant și Sebium Night Peel.

Bioderma Sebium Gel spumant

Spălarea tenului este esențială pentru toate tipurile de ten, nu doar pentru cel gras cu tendință acneică. Iar pentru a vă asigura că vă îndepărtați foarte bine toate reziduurile de pe ten, trebuie să folosiți un produs adecvat. Special pentru persoanele cu tenul gras, Bioderma a creat gelul spumant Sebium care curăţă delicat şi previne apariţia imperfecţiunilor.

Gelul spumant Bioderma Sebium are o acțiune biologică datorită agenţilor de purificare, sulfatului de zinc și sulfatului de cupru din compoziție. Acesta nu numai că purifică pielea în timp ce o curăță, ci limitează și secreţia glandelor sebacee din piele.

Produsul este foarte ușor de folosit, pur și simplu se umezește fața, se spumează cu gelul Sebium, după care se clătește. Se recomandă uscarea delicată a tenului după folosire, spre exemplu prin tapotarea cu un șervețel cosmetic. Ca și frecvență de folosire, gelul spumant se folosește dimineața și seara, 7 zile din 7.

Bioderma Sebium Night Peel

Cel mai adesea, tenul gras cu tentință acneică dispune și de cicatrici lăsate de coșuri, mai mult sau mai puțin vizibile. Este important să nu vă panicați și să știți că acestea pot fi diminuate până la dispariția completă dacă folosiți produse adecvate. Un astfel de exemplu ar fi serul Bioderma Sebium Night Peel, care dă rezultate dacă este folosit cu regularitate.

Produsul este un ser purifiant cu efect de peeling, care minimizează imperfecțiunile și eliberează tenul. Acțiunea sa este posibilă datorită Acidului glicolic din compoziție, în concentrație de 15%. Acidul glicolic este un acid de tip AHA care se găsește în mod natural în fructe. Acesta este utilizat în mod frecvent de către medicii dermatologi pentru peeling în cabinete, datorită eficacității și toleranței acestuia.

Cum acționează concret? Practic, reduce imperfecțiunile existente și cicatricile post-acnee, redând pielii strălucirea naturală prin stimularea reînnoirii celulare. Cu alte cuvinte, Acidul glicolic uniformizează pielea cu imperfecţiuni, redefinindu-i textura.

Sunt recomandate cure de o lună de zile, perioadă în care îl aplicați în fiecare seară, pe pielea curată și uscată. Poate fi utilizat în schemele de tratament ale procedurilor estetice, înainte și după, pentru a le prelungi eficiența.

Experiența mea de testare

Eu am urmat cura de o lună de zile cu aceste două produse și chiar mă declar mulțumită de rezultatele obținute. Pielea mi-a fost exfoliată blând și uniformizată, per total arată mult mai bine. Gelul spumant mi-a plăcut atât de mult încât continui să îl folosesc, îl am în uz și în prezent. Face multă spumă, curăță bine tenul și îl lasă fin la atingere. Serul este, de asemenea, delicat cu pielea, are o textură plăcută și se absoarbe instantaneu în piele, fără să rămână lipicios.

În încheiere

Folosirea produselor din gamaBioderma Sebium a fost unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat în materie de skincare. De aceea, ori de câte ori am ocazia, le recomand cu toată încrederea celor care se confruntă cu un ten gras. Trebuie să le dați o șansă, cu siguranță veți fi la fel de mulțumite de ele ca și mine.

Voi ați folosit produse din gama Bioderma Sebium? Cum arată rutina de îngrijire a tenului gras în cazul vostru?14 thoughts on “Rutina de îngrijire a tenului gras | Bioderma Sebium”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.