Mondelez – my kind of bouquet (2) | MPV #3

Mondelez – my kind of bouquet (2) | MPV #3

Am revenit în fața voastră cu un nou articol în care îmi dezvălui slăbiciunile culinare, la capitolul dulciuri-gustări. Astfel, printre Micile Plăceri Vinovate – MVP se numără de această dată produsele celor de la Mondelez International. Așadar, când mi se face poftă de ceva dulce sau de o gustare, cel mai adesea întind mâna spre produsele acestora.

Știindu-mă destul de strictă cu alimentația, probabil că vă întrebați cum de consum eu dulciuri, nu-i așa? Ei bine, acum câțiva ani când am pornit pe drumul unui stil de viață sănătos și echilibrat am avut tendința de a elimina de tot din alimentație zahărul și carbohidrații. În mare parte am reușit, consum majoritar carbohidrați sănătoși, doar că se mai întâmplă să tânjesc după dulciuri. Este absolut normal să am slăbiciuni, este în natura umană acest lucru. Pot spune că am evitat destul de mult dulciurile. Asta până ce mi-a căzut în mână una dintre cărțile nutriționistului meu preferat – Mihaela Bilic.

Dna dr nutriționist Mihaela Bilic spune într-una dintre cărțile sale – ”Sănătatea are gust” – un lucru foarte important. Acela că nu este în regulă să excludem definitiv anumite alimente din alimentația noastră. Aceasta sugerează să ne păcălim creierul prin servirea a 2-3 înghițituri din ceea ce ne place, din ceea ce poftim. Astfel, creierul se va simți satisfăcut, va elibera serotonina, iar noi ne vom păstra în continuare silueta.

Ce dulciuri/snack-uri Mondelez prefer

Dacă tot mai consum din când în când dulciuri/snack-uri, mi-am propus ca acestea să fie cât de cât mai calitative. Acesta este motivul pentru care mă regăsesc de multe ori achiziționând cam aceleași produse din portofoliul celor de la Mondelez. Iată ce obișnuiesc să-mi iau cel mai des de la ei:

  • ciocolata Milka – este una dintre preferatele mele, îmi place deoarece este foarte fină (se cunoaște conținutul ridicat de lapte);
  • biscuiții Belvita – am avut o lungă perioadă de timp când îi consumam zilnic și efectiv nu îmi lipseau din geantă;
  • prăjitura Barni – o mai consum din când în când deoarece este asemănătoare croissantelor cu ciocolată pe care le iubesc;
  • biscuiții TUC – sunt primii spre care întind mâna când am poftă de ceva sărat și crocant, îi ador de ani de zile.

În încheiere

Acestea ar fi produsele Mondelez pe care le consum atunci când mai ”trișez” de la alimentația mea de bază. Dar, așa cum afirmă și dna dr Mihaela Bilic, pentru a experimenta starea de bine, măcar din când este bine să-i dăm creierului alimentele la care poftește.

În fond și la urma urmei, alimentația și viața în general nu trebuie să fie numai despre restricții și abțineri, nu-i așa?Consumând de toate cu măsură vom reuși să ne menținem silueta, chiar dacă mai trișăm pe ici-pe colo cu câte ceva.

Voi ce produse alimentare din portofoliul celor de la Mondelez preferați?9 thoughts on “Mondelez – my kind of bouquet (2) | MPV #3”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.