Literalmente Studio – servicii de caligrafie

Literalmente Studio – servicii de caligrafie

Cred că extrem de puține persoane știu despre mine faptul că sunt pasionată de caligrafie. Această pasiune a mea a survenit în urma admirării manuscriselor de altădată prin muzeele de istorie. Scrisul caligrafic îmi inspiră eleganță și mă teleportează în acele vremuri în care femeile purtau rochii cu crinolină și voalete. Totodată, la fel de puține persoane cunosc faptul că sunt îndrăgostită iremediabil de acele vremuri. Așadar, aceste două pasiuni ale mele vin ”mână în mână”, ca să folosesc un limbaj de actualitate. Și tare mi-ar fi plăcut să știu și eu să scriu caligrafic, însă nici prin gând nu îmi trece să învăț deoarece mă știu cu două mâini stângi. Așa că zic mai bine să las această artă a scrisului frumos de mână în grija celor pricepuți la asta, în speță Literalmente Studio – servicii de caligrafie.

Ce este caligrafia?

Etimologia termenului ”caligrafie” vine din grecescul ”kalligraphia”, în care ”kalli” înseamnă ”frumos”, iar ”graphia” – ”scriere”. Ca atare, caligrafia nu reprezintă altceva decât o scriere frumoasă (un scris frumos).

Caligrafia este numită generic ”arta scrisului frumos de mână”, însă în realitate este vorba despre mult mai mult decât atât. La fel ca și pictura sau muzica, spre exemplu, caligrafia este o artă vizuală desprinsă din deprinderea de a scrie frumos de mână. În caligrafie se obișnuiește accentuarea unor litere sau cuvinte cu scopul de a conferi textului integritate și creativitate.

Scrierea caligrafică presupune dobândirea unor abilități și tehnici ce țin seama de un set de reguli geometrice și de design. De asemenea, caligrafia se practică utilizând instrumente speciale de scris, tocmai pentru a da profunzime și expresivitate lucrării.

Caligrafia este de două tipuri, tradițională și modernă, ambele presupunând un set de reguli stricte. Există mai multe tipuri de scris caligrafic, precum italic, copperplate, gotic, roman, etc, diferența dintre ele constând în înclinația, spațiul și înălțimea literelor.

Despre Literalmente Studio

Într-o lume digitalizată nu mică mi-a fost mirarea să descopăr persoane care doresc să ajute la conservarea unor tradiții și obiceiuri aparent demodate. Unul dintre ele este chiar caligrafia, care a apus odată cu evoluția tehnologiei. Însă caligrafia a fost și va fi întotdeauna o abilitate utilă, nu doar pentru relaxare și pentru deprinderea motricității fine. Aceasta poate fi folosită cu succes și pentru a conferi originalitate unor articole personalizate, perfecte pentru a fi oferite în dar. Mai mult decât atât, caligrafia se pretează de minune și pentru a redacta invitațiile la evenimentele speciale din viața noastră.

Acesta este domeniul de activitate al celor despre care mi-am propus să vă povestesc astăzi. Literalmente Studio se axează preponderent pe realizarea de invitații personalizate pentru nunți sau botezuri, oferind totodată și alte servicii de caligrafie. Studioul pune la dispoziția noastră soluții complete de design în ceea ce privește evenimentele importante din viața fiecăruia. Aceștia oferă conceptul și viziunea pentru eveniment, de la producția și asamblarea papetariei și până la experiența unică de a deschide invitația. Viziunea voastră asupra evenimentului va fi transpusă în design-uri unice. Acestea includ de la alegerea hârtiei potrivite și a detaliilor, până la stilul de caligrafie și a paletei de culori.

Experiența mea cu Literalmente Studio

Îndrăgostită fiind de caligrafie, mi-am dorit foarte mult să am răsfirate prin casă câteva citate scurte scrise caligrafic. Probabil că ați văzut că se găseau la un moment dat și în comerț astfel de rame cu citate motivaționale. Însă niciuna dintre ele nu le conținea pe cele dorite de mine, astfel că am apelat la Literalmente Studio pentru a mi le personaliza.

Nihil Sine Deo

Unul dintre citatele mele preferate este ”Nihil Sine Deo” – ”Nimic fără Dumnezeu” și puteți vedea cum a ieșit în imaginea de mai jos. Pentru a-mi aminti mereu de faptul că nu aș fi reușit nimic în viață fără ajutorul divinității, mi-am amplasat acest mesaj în dormitor.

În fiecare dimineață când deschid ochii îl văd și îmi amintesc să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am. Rama se integrează perfect în coloristica aceasta cu accente de galben a dormitorului, culoare care mă binedispune.

Make each day a masterpiece

De-a lungul vieții am învățat să mă bucur de fiecare clipă și să traiesc prezentul, deoarece nu pot ști ce va fi mâine. Un exemplu plauzibil ar fi chiar perioada pe care o traversăm în prezent, pe care nimeni nu a anticipat-o. Exact despre asta este ”Make each day a masterpiece” – ”Fă din fiecare zi o operă de artă”.

Îmi place tare mult cum a ieșit lucrarea, rama albă cu aspect ușor antichizat găsindu-și repede loc în living. Ideea acestui mesaj ar fi aceea de a trăi fiecare frumos și liniștit fiecare zi din viața noastră. Și în același timp de a ne bucura din plin de viață cu resursele pe care le avem.

Rise and Shine

Mie mi se pare că privit/citit zilnic, ”Rise and Shine” – ”Trezește-te și strălucește” instigă la progres. Și totodată indică faptul că fiecare zi este o nouă șansă pentru a ajunge acolo unde ne dorim dpdv personal/profesional. Bine, în cazul acesteia ne-a ”bătut” puțin autocorrect-ul, însă opera este perfectă în imperfecțiunea ei. 🙂

Locul acesteia este pe biroul meu, locul unde zilnic creez divers conținut pentru blog și pentru paginile de social media. Trebuie să vă spun că de când o am, reușește să îmi dea o stare de bine și să îmi stimuleze productivitatea. Ba chiar, parcă stau ceva mai bine cu organizarea de când am amplasat-o aici, lângă mine.

În încheiere

Indiferent ce citate v-ar plăcea, sunt convinsă că pentru echipa Literalmente vor reprezenta o adevărată provocare. Dacă și voi vă aflați în situația în care vă place caligrafia și doriți să înrămați anumite citate, cu ajutorul acestora o puteți face. Totul vine foarte frumos ambalat, iar produsele finite ajung în condiții de maximă siguranță la destinație.

Eu mă declar pe deplin mulțumită de aceste noi decorațiuni care s-au integrat perfect în design-ul general al casei. Este ca și cum am adăugat un strop de clasic unei atmosfere cu aer scandinav, lucru care mie îmi place la nebunie!

Voi în ce relație sunteți cu caligrafia, în general? Vă atrage? Vă place? Aveți înclinație spre a scrie caligrafic? Care dintre cele trei opere prezentate vă inspiră cel mai mult și de ce?24 thoughts on “Literalmente Studio – servicii de caligrafie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.