Jonzac Pure – cremă purifiantă matifiantă

Jonzac Pure – cremă purifiantă matifiantă

Cred că și voi ați observat faptul că fiecare anotimp în parte are o anumită rutină de îngrijire a tenului. Spre exemplu, dacă toamna și iarna optăm pentru creme ceva mai grase, intensiv hidratante, în anotimpurile calde ne reorientăm către texturi cât mai light. Și nu este doar atât, din cauza faptului că transpirăm mai mult decât de obicei, urmărim să ne matifiem tenul. Cel mai adesea, pentru a obține acest efect folosim creme special concepute în acest sens. Una dintre cremele de genul acestea cu care eu mă răsfăț în prezent este Jonzac Pure – o cremă purifiantă, matifiantă. Dar înainte de a vă detalia experiența mea de testare a acesteia, vreau să vă reamintesc câteva aspecte despre brand-ul Jonzac.

 

De reținut despre Jonzac

Jonzac nu mai are nevoie de nicio prezentare, este unul dintre titanii dermatocosmeticelor prezenți pe piața de profil din România. Cu toate acestea, este posibil ca o parte dintre voi să nu vă fi familiarizat foarte bine cu acesta, drept pentru care vă reamintesc ce e important de reținut.

Toate produsele acestui brand au la bază bio-afinitatea Jonzac. Aceasta constă în faptul că s-au ales pentru produsele sale formule cât mai compatibile cu toate tipurile de piele. Motivul este acela că pielea acceptă mai ușor ceea ce cunoaște, produsele fiind astfel mult mai eficiente.

Așadar, Jonzac vine în întâmpinarea noastră cu o nouă generație de produse de îngrijire. Și nu numai că promovează eficiența, ci are totodată și cel mai mare respect pentru mecanismele fiziologice ale pielii și ale Naturii.

La baza noii generații de produse stă o formulă biomimetică ce imită organizarea în straturi a pielii, fiind astfel extrem de compatibilă cu aceasta. Biomimetismul provine din formulele activilor și a emulgatorilor lamelari hipoalergenici și certificați BIO.

De ce să cumpărați produse Jonzac?

Ar fi ideal să introduceți în rutina voastră de îngrijire a tenului produse Jonzac, deoarece au liste de ingrediente foarte curate. Iată ce NU conțin produsele acestora:

 • ingrediente cu potențial iritant – precum amoniu sau sodium lauryl sulfat, cereale, alcool etilic, săpun;
 • conservanți periculoși – precum parabeni, fenoxietanol;
 • ingrediente cu potențial periculos petrochimiosintetic – precum parafina, silicon, edta, Glycolethers, ulei mineral, bha, bht, vopseluri sintetice, produse etoxilate, PEG;
 • ingrediente cu parfum cu potențial periculos – precum ftalați, parfumuri sintetice, uleiuri esențiale;
 • GMO.

Despre Patentul FPR Jonzac

Jonzac a patentat un procedeu intitulat FPR care constă în încapsularea apei termale într-un gel lamelar fosolipid. Acesta lasă la suprafața pielii un strat subțire și insesizabil ce asigură o penetrare în profunzime. Și totodată, el păstrează nivelul optim de hidratare al pielii, eliberând treptat apa termală în țesuturile pielii.

Acronimul FPR vine de la:

 • F – formarea unui strat de rezervă la suprafața pielii;
 • P – penetrarea în straturile cutanate și păstrarea calității apei termale;
 • R – redistribuirea graduală a apei termale în țesuturile pielii.

Cremă purifiantă, matifiantă Jonzac Pure

După cum spuneam încă de la începutul articolului, în anotimpurile calde ne îndreptăm atenția către cremele de față matifiante. Cea din gama Jonzac Pure despre care urmează să vă povestesc mai multe dispune de un ambalaj asemănător cremelor acestui brand. Acesta vine sigilat, produsul fiind eliberat printr-o ușoare apăsare pe partea superioară.

Crema purifiantă, matifiantă Jonzac Pure reglează fenomenele prezente în cazul tenului mixt și gras. Poate fi folosită atât de către adolescenți, cât și de către adulți, este hipoalergenică și non-comedogenică. Efectul de ten mat se obține grație ingredientelor sale active:

 • Apa termală Jonzac – regenerează, calmează și are acțiune antiinflamatoare;
 • Acidul Hialuronic – menţine hidratarea pielii, protejeazã, consolidează şi conferă elasticitate;
 • Apă florală de Hamamelis – astringentă, purifiantă, calmantă și tonifiantă;
 • Săruri de Zinc – purifică pielea și ajută la controlul excesului de sebum, calmează și regenerează;
 • Pulbere de siciliu – absoarbe sebumul și conferă aspect mat tenului.
Experiența mea de testare

După folosirea serumului Jonzac Peau Parfait mi-am dorit să mai încerc și alte produse din portofoliul acestora. Și pentru că nu mai aveam nicio cremă cu efect matifiant, mi-am spus că este momentul potrivit pentru a o încerca pe aceasta. Eu am un ten mixt-sensibil care are tendință de îngrășare în zona T, iar pudră nu prea folosesc decât rar, deoarece am senzația că-mi încărcă tenul. De aceea, încerc să țin sebumul sub control cu ajutorul unei creme. Desigur că nici acest produs nu m-a dezamăgit, dimpotrivă, din nou mi-a întrecut toate așteptările!

Are o textură semi-fluidă, foarte fină și o consistență foarte plăcută, emolientă și cu un grad ridicat de absorbție. După aplicare pielea rămâne profund hidratată, matifiată și extrem de catifelată, ca de bebeluș. Eu de regulă o aplic dimineața, pe sub fondul de ten, fără să mai folosesc un primer, deoarece nu mai simt nevoia aplicării unuia. Practic, aceasta este și o excelentă bază de machiaj, efectul său menținându-se lejer cel puțin 8h – cel puțin în cazul meu. De-a lungul utilizării acesteia nu mi-a provocat absolut nicio alergie și niciun disconfort la nivelul tenului. Drept pentru care o recomand cu încredere tuturor celor care sunt în căutarea unui astfel de produs.

Apă termală Jonzac

Despre apa termală Jonzac nu este pentru prima dată când vă povestesc, am mai scris pe blog un articol despre aceasta. În prezent o folosesc din nou și trebuie să precizez că are aceeași formulă genială pe care o cunoșteam.

Această apă termală este extrasă direct din mediul său, din localitatea Jonzac, de la o adâncime mai mare de 1850m. Este o apă izotonică în perfectă afinitate cu celulele pielii, datorită încărcăturii minerale apropiate de cea a acestora. Izotonicitatea reprezintă capacitatea de a avea aceeași presiune osmotică pe ambele părți ale unei membrane. Rolul acesteia este de a permite continuitatea funcționării normale și fiziologice a celulelor pielii.

Experiența mea de testare

Vă povesteam despre apa termală Jonzac faptul că este diferită față de ce ape termale am mai folosit de-a lungul timpului. Ce îmi place la aceasta este în primul rând faptul că aplicatorul dispune de o pulverizare circulară a microsferelor de apă termală. Apoi, senzația resimțită la nivelul pielii este unică și aș putea-o asemăna cu una de de sațietate a tenului. Ori de câte ori îmi aplic această apă termală pe față mă simt exact ca după ce îmi potolesc setea cu un pahar cu apă.

Chiar dacă am folosit numeroase ape termale, senzația aceasta nu am resimțit-o cu niciuna dintre celelalte. Aș putea spune că tenul se simte în armonie cu sine însuși după folosirea acestui produs. Este tare plăcută și interesantă această rapidă senzație de reechilibrare a tenului. Mai mult decât atât, apa termală Jonzac este capabilă să calmeze roșeața tenului, desigur dacă este folosită cu regularitate.

În încheiere

Un alt mare avantaj al produselor Jonzac este acela că se consumă destul de greu, așadar, cu atât mai mult merită să investiți în ele. Consistența cremelor acestora este una atât de bună, încât este necesară o cantitate foarte mică de produs la fiecare aplicare.

Apoi, calitatea acestora este una superioară, astfel încât după părerea mea trebue neapărat încercate. Plus că în portofoliul acestora găsiți game special create pentru toate problemele cu care tenul vostru s-ar putea confrunta.

Voi ce produse Jonzac ați folosit și ce îmi mai puteți recomanda pentru tenul meu mixt cu tendință sensibilă?5 thoughts on “Jonzac Pure – cremă purifiantă matifiantă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.