Eladerm – brand românesc de dermatocosmetice

Eladerm – brand românesc de dermatocosmetice

Una dintre principalele mele preocupări ca femeie și ca beauty blogger o reprezintă domeniul skincare. Mă preocupă îngrijirea pielii încă din preadolescență de când am reușit să-mi identific cu succes tipul de piele. Mai apoi, ce a urmat a fost încercarea mea de a folosi produse special create cu scopul îngrijirii acesteia. Doar că, mânată de curiozitate, nu prea am rămas fidelă unui singur brand, ci mi-a placut să testez tot ce apare nou. Desigur, având grijă la lista de ingrediente, am selectat de pe piața de profil tot ce am considerat că mi s-ar potrivi. Asta practic și în pezent, ba chiar am descoperit recent un brand numit Eladerm, din portofoliul căruia am testat trei produse. Dar mai multe despre experiența mea de testare, dar și despre brand-ul în sine aflați în cele ce urmează.

Despre Eladerm

Eladerm este un brand românesc de dermatocosmetice dezvoltat în Alba-Iulia. Acesta a luat naștere din pasiunea pentru cosmetologie a antreprenorului Emanuel Lazăr. De-a lungul carierei sale ca farmacist, acesta a constatat o cerere mare pentru cremele cu efect emolient. Și în momentul în care cel mai cumpărat compus a fost retras de pe piață, acestuia i-a venit ideea de a crea unul.

Astfel, acesta a început cercetările, au urmat generarea și stabilizarea rețetelor, succedate de punerea pe piață a produselor, cu analizele și documentația necesară. Și așa a luat ființă ceea ce astăzi se numește Eladerm – acronim de la numele antreprenorului + pasiunea acestuia.

Ideea care a stat la baza înființării acestui brand a fost aceea ca fiecare român să găsească în portofoliul acestuia un produs potrivit. Totodată, fiecare produs Eladerm reprezintă cel mai bun raport-calitate preț. Astfel, se urmărește oferirea unui produs dermatocosmetic foarte bun, la un preț corect. Toate acestea, bineînțeles, în concentrațiile optime permise de către Organizația Mondială a Sănătății.

La capitolul creme, Eladerm dispune de nouă tipuri împărțite în două categorii: cinci dintre ele acționează în interiorul pielii, iar celelalte patru în exterior. Așadar, cremele care au un emulgator ce acționează în interiorul pielii se numesc RidStop,  HidraDerm, AntiSebum, Cuperix și AfterShave. La polul opus, cremele care acționează în exterior sunt pe bază de Uree, conținând o concentrație de 2, 10, 20 și 30%. Recent acestora li s-au mai adăugat cu succes loțiunea micelară Micelium, cremele hidratante pentru corp, crema de mâini și loțiunea hidro-alcoolică BHA cu acid salicilic 2%.

Cremă hidratantă HidraDerm

HidraDerm este mai cu seamă un tratament pentru pielea uscată și deshidratată, ce asigură o hidratare intensă și de lungă durată. Datorită ingredientelor sale active prezintă importante proprietăți emiloente, împiedicând pierderea apei transepidermice.

Emolid CC este un principiu activ de ultimă generație, 100% natural, capabil să îmbunătățească funcția de barieră a pielii prin reducerea pierderii de apă transepidermică. Garantează o hidratare intensă, cu efect imediat și de lungă durată, datorită capacității de a împiedica evaporarea apei de la nivelul epidermului. Este bio-compatibil cu organismul uman și are o capacitate ridicată de penetrare, promovând astfel funcția de reparare a pielii. Este testat dermatologic prin studiu clinic și eco-certificat.

Untul de Shea (Karité)

Este de origine vegetală, având un conținut bogat în acizi grași și steroli (acid oleic, palmitic, linoleic și stearic), vitamine (A, E, D și F), antioxidanți naturali (catechine) și esteri ai acidului cinamic. Stimulează regenerarea celulară și producția de colagen, prezintă importante proprietăți hidratante, nutritive și emoliente. Accelerează procesul de reparare al pielii și favorizează cicatrizarea, hrănește pielea în profunzime și o protejează de factorii de mediu și de razele UV. Are acțiune antioxidantă datorată catechinelor șiproprietăți antiinflamatoare și calmante grație acidului cinamic.

Untul de Cacao (Ulei de Theobroma)

De asemenea de natură vegetală, este bogat în acizi grași (acid oleic, linoleic, stearic, palmitic, arahidonic), vitamine (E și K), minerale (calciu, zinc, magneziu și potasiu) și antioxidanți (polifenoli și flavonoide). Îmbunătățește funcția de barieră a pielii, conferindu-i rezistență și prevenind deshidratarea și ajută la menținerea integrității filmului hidro-lipidic. Prezintă importante proprietăți nutritive, emoliente, reparatoare, antioxidante, încetinește procesul de îmbătrânire cutanată și menține elasticitatea pielii.

Vitamina E

Are acțiune anti-oxidantă excelentă, protejează pielea împotriva radicalilor liberi și a factorilor exogeni. Încetinește îmbătrânirea celulară, promovează producția de colagen la nivelul dermului, regenerează pielea și o hrănește intens.

Experiența de testare

Crema HidraDerm are textură foarte ușoară, plăcută și se absoarbe foarte repede în piele. De remarcat faptul că nu lasă nicio peliculă grasă sau lipicioasă la suprafața acesteia. Dimpotrivă, pielea rămâne hidratată, fină, catifelată precum cea a bebelușilor, senzație care se menține întreaga zi.

Încă un aspect de care sunt maxim de încântată este acela că reprezintă o foarte bună bază de machiaj. Minimizează porii și uniformizează tenul, astfel că fondul de ten se așterne foarte bine, aspectul final fiind foarte flawless. Îmi place mult și mirosul discret al acesteia, cumva mă poartă înapoi în timp, în copilărie. Posibil să-mi amintească de vreun produs cosmetic din acele timpuri.

Loțiune micelară Micelium

Loțiunea micelară Micelium este special concepută pentru îndepărtarea machiajului și a impurităților de pe ten. Poate fi folosită cu succes de către oricine, fiind potrivită oricărui tip de ten, mai ales că nu conține parabeni, nici coloranți și nu are efect comedogenic.

Ingredientul de bază al apei micelare Micellium este alantoina. Aceasta este o componentă naturală care generează un caracter anti-iritant, calmant, epitelizant și cicatrizant. De asemenea, protejează și curăță pielea sensibilă de factorii iritanţi, fiind un bun produs pentru curățarea fetei.

Experiența de testare

Am folosit acest produs instinctiv, îmbibând o cotonetă și ștergându-mi tenul cu mișcări blânde. Ce am putut observa este că reține o mai mare cantitate de reziduuri/machiaj deodată decât alte produse de acest gen. Acest lucru determină curățarea tenului mult mai repede și cu mult mai puține cotonete.

Îndepărtează cu succes și machiajul rezistent la apă, ceea ce vine ca un mare bonus! Nu am experimentat nicio reacție neplăcută și nici nu rămâne lipicioasă pe ten. Ba dimpotrivă, chiar mi-am simțit tenul hidratat după ce am folosit-o. La fel ca și în cazul cremei, și acest produs are același miros plăcut care mă trimite cu gândul la copilărie.

Cremă cu Uree 20%, Vitaminele A și E

Crema cu Uree 20% și Vitaminele A și E a fost creată pentru a conferi pielii o  hidratare intensă la exterior. Aceasta nu doar calmează pielea iritată, oferindu-i confort, dar are și acțiune keratolitică asupra zonelor aspre și foarte groase ale pielii. Astfel, favorizează regenerarea celulară, stimulează exfolierea superficială a celulelor moarte, reduce descuamarea și îmbunătățește elasticitatea pielii și restaurează aspectul neted, fin și catifelat al pielii.

Ureea 20%

Este o componentă naturală al epidermului, reprezintă o moleculă cheie al Factorului de Hidratare Natural (NMF), cu rol esențial în menținerea unui nivelul de hidratare optim. Are caracter higroscopic, datorită capacității mari de a lega moleculele de apă, absoarbe apa din atmosferă și o blochează la nivelul stratului cornos. Totodată ureea are proprietăți disociante importante, este capabilă să rupă conexiunile dintre corneocitele de la nivelul epidermului și să favorizeze astfel reînnoirea continuă a acestora. Vorbim aici și de un efect keratolitic important, foarte eficient pentru exfolierea celulelor moarte, eliminarea scuamelor și stimularea regenerării celulare. De asemenea, are și proprietăți antimicrobiene, deoarece limitează proliferarea bacteriană, aspect foarte important pentru pielea iritată sau lezionată, calmează iritațiile, pruritul și inflamațiile. Ureea îmbunătățește permeabilitatea pielii și favorizează penetrarea altor principii activi și nutrienți la nivel subcutanat.

Emolid CC

Este un principiu activ de ultimă generație, 100% natural, capabil să îmbunătățească funcția de barieră a pielii prin reducerea pierderii de apă transepidermică. Garantează o hidratare intensă, cu efect imediat și de lungă durată, datorită capacității de a împiedica evaporarea apei de la nivelul epidermului. Este bio-compatibil cu organismul uman și are o capacitate ridicată de penetrare, promovând astfel funcția de reparare a pielii. Este testat dermatologic prin studiu clinic și eco-certificat.

Untul de Shea (Karité)

Este de origine vegetală, având un conținut bogat în acizi grași și steroli (acid oleic, palmitic, linoleic și stearic), vitamine (A, E, D și F), antioxidanți naturali (catechine) și esteri ai acidului cinamic. Stimulează regenerarea celulară și producția de colagen, prezintă importante proprietăți hidratante, nutritive și emoliente. Accelerează procesul de reparare al pielii și favorizează cicatrizarea, hrănește pielea în profunzime și o protejează de factorii de mediu și de razele UV. Are acțiune antioxidantă datorată catechinelor șiproprietăți antiinflamatoare și calmante grație acidului cinamic.

Untul de Cacao (Ulei de Theobroma)

De asemenea de natură vegetală, este bogat în acizi grași (acid oleic, linoleic, stearic, palmitic, arahidonic), vitamine (E și K), minerale (calciu, zinc, magneziu și potasiu) și antioxidanți (polifenoli și flavonoide). Îmbunătățește funcția de barieră a pielii, conferindu-i rezistență și prevenind deshidratarea și ajută la menținerea integrității filmului hidro-lipidic. Prezintă importante proprietăți nutritive, emoliente, reparatoare, antioxidante, încetinește procesul de îmbătrânire cutanată și menține elasticitatea pielii.

Vitamina E

Are acțiune anti-oxidantă excelentă, protejează pielea împotriva radicalilor liberi și a factorilor exogeni și încetinește îmbătrânirea celulară. Promovează producția de colagen la nivelul dermului, regenerează pielea și o hrănește intens.

Vitamina A

Stimulează regenerarea celulară, accelerează procesul de cicatrizare al pielii, conferă elasticitate și finețe pielii și favorizează producția de colagen.

Experiența de testare

În ceea ce mă privește, acord o mare atenție îngrijirii pielii tălpilor. Vreau să le ofer tot ce este mai bun, deoarece ele îmi sunt vitale. Picioarele ne sunt de mare ajutor în întreprinderea oricărei activități zilnice. Însă, oricât de bine le-aș răzui cu piatra ponce și hidrata cu creme pentru picioare, parcă nu este suficient. Dar am descoperit această cremă cu Uree 20% și totul a căpătat o altă turnură.

Pielea întărită de pe călcâie s-a exfoliat mult mai ușor și mai repede decât m-aș fi așteptat. Eu nu fac decât să o aplic pe tălpi și să o masez ușor seara înainte de culcare, iar dimineața găsesc reziduurile pe șosete. Iar pielea rămâne mult mai fină și mai hidratată decât odinioară, ceea ce nu poate decât să mă bucure!

În încheiere

Nu pot decât să vă recomand să încercați și voi produse din portofoliul Eladerm. Asta cu atât mai mult cu cât este un brand autohton! Calitatea produselor este comparabilă cu a celor nejustificat de scumpe, astfel că merită să le acordați o șansă! Eu am rămas plăcut impresionată de fiecare produs în parte și chiar îmi doresc să încerc și alte produse. Mă gândesc că dacă doriți să surprindeți plăcut o persoană dragă, produsele Eladerm ar fi o bună soluție!

Vouă vă era cunoscut brand-ul Eladerm? Ce produse ați încercat de la ei?



12 thoughts on “Eladerm – brand românesc de dermatocosmetice”

  • Nu am încercat nimic de la acest brand ,dar nici nu știam de el ,are produse foarte bune din câte am citit aici ! Să le folosești cu plăcere draga mea !

    • Spre rușinea mea, și eu am descoperit recent acest brand, dar mai bine mai târziu decât niciodată! 😀 În alttă ordine de ide, produsele Eladerm sunt geniale și chiar tebuie încercate. Raportul calitate-preț este WOW!

  • Foarte interesante aceste produse, observ ca au ingrediente foarte bune și formule delicate, cred ca s-ar potrivi foarte bine și pentru tenul meu sensibil.. Le voi încerca și eu cât de curând!

  • Am mai citit niste articole despre acest brand mai demult, dar personal nu am incercat nimic! Nu pot decat sa ma bucur ca exista oameni pasionati de skincare care reușesc sa duca lucrurile la un asemenea nivel. Sa le folosești cu placere în continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.