Despre placarea cu aur a bijuteriilor

Despre placarea cu aur a bijuteriilor

Despre mine știți deja că sunt o împătimită a accesoriilor, v-am povestit despre acest subiect de multe ori. Și dacă mă urmăriți deja de ceva vreme probabil știți deja și faptul că ador argintul. Nu am idee de ce, dar am respins aurul, poate pentru că nu m-a atras culoarea lui aurie. Dar lucrurile s-au mai schimbat și anul acesta a adus cu sine câteva schimbări, am făcut loc în viața mea argintului aurit. Cea mai recentă bijuterie adăugată colecției mele este reprezentată chiar de un lănțișor cu pandantiv marca SaraTremo, placat cu aur de 18k. Și văzând cât de bine se comportă la purtare, mi-a venit ideea de a vă povesti puțin despre placarea cu aur a bijuteriilor.

Despre placarea cu aur a bijuteriilor

Este lesne de înțeles ce presupune placarea cu aur a bijuteriilor, nu-i așa? Placarea bijuteriilor reprezintă procedeul de a ”îmbrăca” o bijuterie dintr-un anumit metal, cu un strat dintr-un alt metal. Stratul de aur cu care se plachează bijuteriile are grosimea maximă de 1.5 microni și se depune cu ajutorul tehnologiei de electroplacare.

Aurul poate placa aproape orice alt metal, astfel că după prețul unei bijuterii ne putem da seama despre materialul de bază. Bijuteriile care costă câteva sute de lei au cel mai adesea la bază argint, pe când cele mai accesibile au cel mai probabil alamă.

Lănțișor placat cu aur de 18k SaraTremo

Nu este pentru prima dată când vă povestesc despre bijuteriile marca SaraTremo. Anul trecut am mai adăugat colecției mele câteva perechi de cercei din argint despre care v-am povestit în acest articol. Recent, în cadrul evenimentului Danube Bloggers Meet am avut ocazia de a primi un lănțișor din portofoliul acestora, placat cu aur de 18k.

Este vorba despre un lănțișor reglabil cu o împletitură interesantă și un pandantiv în formă de trifoi cu patru foi. Trifoiul are încrustate pietricele care îl fac să strălucească fain atunci când este în lumina soarelui, spre exemplu. Sincer, acum chiar cred că Legea atracției funcționează, deoarece de multă vreme îmi doream un astfel de pandantiv. Și poate părea clișeic, dar chiar am senzația că îmi poartă noroc! 🙂

Despre întreținerea bijuteriilor placate cu aur

Chiar dacă arată întocmai ca bijuteriile din aur, să nu uităm că este vorba despre o foiță subțire care îmbracă bijuteriile. Așadar, pentru a ne bucura cât mai mult de aspectul inițial al acestea, trebuie să avem grijă cum le întreținem. Ar fi recomandat:

  • să le curățăm folosind o cârpă moale, prin ștergere ușoară;
  • să le lustruim cu ajutorul unei bucăți de piele de căprioară;
  • să le ferim de substanțe chimice care le-ar putea dăuna;
  • să le depozităm în cutiuțele lor pentru a evita zgârierea acestora.

Concluzii

Aspectul final al bijuteriilor placate cu aur este izbitor de asemănător aurului pur. Doar prin secționarea acestora se pot remarca diferențele dintre ele. Așadar, acest tip de bijuterii este ideal pentru acele femei care adoră aurul și care își doresc mereu noutăți în colecția lor. Acolo unde bugetul este redus, bijuteriile placate cu aur pot reprezenta o soluție.

Bijuteriile placate cu aur marca SaraTremo au ștanța pentru placarea cu aur și se livrează cu certificat de garanție și conformitate. În plus, fiecare bijuterie comandată de pe site se livrează în cutie premium. După părerea mea, reprezintă o foarte bună idee de cadou pentru orice ocazie! Sunt convinsă că o astfel de bijuterie placată cu aur de 18k ar aduce zâmbetul pe buze oricărei femei. Ar putea fi, spre exemplu, un minunat cadou de Paște, așa că este de luat în calcul! Iar dacă vă place colierul meu și vreți fie să îl dăruiți, fie să îl aveți, de aici îl puteți comanda. Și este și la reducere în această petrioadă, cu 31% mai ieftin față de prețul lui inițial.

În încheiere vă invit să îmi spuneți dacă aveți bijuterii SaraTremo, îndeosebi placate cu aur. Și dacă nu, care anume vă face cu ochiul?17 thoughts on “Despre placarea cu aur a bijuteriilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.