Ravensburger Puzzle | TYM#1

Ravensburger Puzzle | TYM#1

Începând de astăzi, în tandem cu actualul context al întregului glob pământesc, ia naștere pe blogul meu o nouă rubrică intitulată TYM. TYM este acronimul de la Train Your Mind, iar rubrica aceasta din cadrul Health va cuprinde diverse activități menite să vă antreneze mintea. Aceasta cu scopul de a o menține tânără cât mai mult timp și a o feri de instalarea bolilor mentale. Este demonstrat faptul că într-o minte care nu este ”pusă la treabă” se pot instala boli grave precum Alzheimerul, ș.a. Așadar, prima activitate care vă antrenează mintea și despre care voi povesti astăzi este TYM #1 – Ravensburger Puzzle.

De ce să facem puzzle?

Contrar așteptărilor, nu, puzzle-ul nu este numai pentru copii și nu are vârstă. Și adulții au nevoie de un astfel de antrenament al minții, măcar din când în când. Realizarea unui puzzle acționează pe mai multe planuri, atât fizice cât și psihice. În plus, poate reprezenta o metodă productivă de a vă umple timpul liber. Asta mai ales în această perioadă când ni se recomandă să ne petrecem timpul în casă. Și mai mult decât atât, realizarea unui puzzle cu multe piese și/sau cu o imagine complexă poate fi o activitate în care să-i implicăm cu succes și pe copii.

Este dovedit faptul că puzzle-ul le dezvoltă copiilor în primul rând aptitudini fizice precum coordonarea mână-ochi. Dar totodată este vorba și despre motricitatea fină și gândirea critică a potrivirii pieselor în locul destinat acestora. În plus, nu numai că își exersează răbdarea, dar învață de mici despre importanța lucrului în echipă. Așadar, nu doar că pune procesele minții în mișcare, dar îmbunătățește deopotrivă atât vederea în spațiu, cât și atenția la detalii și concentrarea.

TYM #1 – Ravensburger Puzzle

Nenumărate astfel de modele de puzzle-uri găsiți la cei de la Ravensburger, de unde vi le puteți achiziționa pe cele preferate. Ați putea chiar să le alegeți împreună cu cei mici. În acest mod le creșteți stima de sine deoarece le dovediți că părerile acestora sunt importante pentru voi. Și vor fi extrem de încântați să aibă și ei un cuvând de spus în alegerea acestuia, vor lucra la el cu mai mare drag.

În ceea ce mă privește, deși în cele două săptămâni de izolare la domiciliu nu m-am plictisit deloc, voi face totuși un puzzle. Pentru mine puzzle-ul reprezintă un moment de relaxare și nu ceva cu care să îmi încarc timpul, este un altfel de mod de a lua o pauză de la activitățile zilnice. Cel de la Ravensburger pe care îl am este cu un frumos peisaj care mă poartă cu gândul departe. Însă până când voi putea călători din nou spre astfel de destinații, îmi lansez o nouă provocare. Ați ghicit, este vorba despre a face acest puzzle de 500 de piese. Sunt sunt curioasă în cât timp îl voi termina, dat fiind faptul că au trecut câțiva ani buni de când n-am mai făcut unul.

În încheiere

Vă recomand să mai aruncați încă o privire asupra tuturor beneficiilor pe care le aduce realizarea unui puzzle. Așa-i că nu mai pare doar un simplu joc? Atunci, poate luați în calcul să vă achiziționați câteva noi. Nu de alta, dar din câte pot observa, perioada de stat în casă se prelungește. Și este bine să aveți la îndemână astfel de lucruri cu care să vă umpleți timpul în mod productiv.

Încă un mic amânunt, portofoliul Ravensburger nu conține doar puzzle-uri simple, obișnuite. Găsiți, de asemenea, și puzzle-uri 3D, și diverse alte jocuri precum Labirinth sau Notre Dame. Dar cel mai bine aruncați o privire pe Facebook-ul lor, acolo le puteți vedea mai amănunțit și apoi veți putea lua o decizie.

Sper că v-a plăcut subiectul acestei noi rubrici – TYM #1 și sper să urmăriți cu interes și sugestiile viitoare.

Mâna sus cine a făcut puzzle-uri Ravensburger? Care a fost cel mai scurt timp de realizare a unul puzzle? Ce părere aveți despre inițiativa TYM #1?

 



9 thoughts on “Ravensburger Puzzle | TYM#1”

  • Îmi place să fac puzzle ,dar să nu fie din piese prea multe și cât stăm în casă ziua ,când timpul este foarte urât și frig afară ne mai găsim diferite activități de făcut joculețe,desenăm,colorăm ,citim .

  • Eu sunt mare fan puzzle. Inainte sa o am pe cea mica cred ca faceam cate unul pe saptamana. Din pacate, de cand cu ea, nu prea mai am cum. Abia astept sa creasca si sa ma apuc iar 😀

  • Imi place sa fac puzzle, imi pune mintea la contributie,doar ca nu am răbdare să fac puzzle-uri mari

  • Si noi facem puzzle, dar merge destul de greu, avand un ghidus care ne ajuta. :)) Oricum, sunt super calitative puzzle-urile de la Ravensburger daca rezista taifunului Darius. :))

  • Eu nu am mai facut de cativa ani unul, dar mi-ar placea. Poate ar fi momentul sa comand si eu unul 😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.