Bioderma Sebium – prietenul tenului gras

Bioderma Sebium – prietenul tenului gras

Ce am putut observa de-a lungul timpului este faptul că tenul nostru reflectă stilul de viață pe care l-am adoptat. De cele mai multe ori, tenul gras și cu acnee este rezultatul unei alimentații în care predomină consumul de junk food și de băuturi acidulate. Însă mai sunt și cazuri în care poate fi vorba despre dezechilibre hormonale, sindromul ovarelor polichistice sau predispoziție genetică. Oricare ar fi situația, pe lângă schimbările evidente pe care ar trebui să le facem în interior, trebuie adoptată și o rutină corespunzătoare de îngrijirea tenului. Și pentru că am fost și eu acolo, în momentele care urmează vă voi povesti despre ceea ce a funcționat în cazul meu. Este vorba despre îngrijirea tenului cu produse special create pentru tenul gras/acneic, respectiv Bioderma Sebium.

Gama Bioderma Sebium

Deja brand-ul Bioderma nu mai are nevoie de nicio prezentare, este acest titan în industria produselor dermatocosmetice. De asemenea, cu siguranță vă este cunoscut și faptul că Bioderma are în portofoliul său câte o gamă specifică fiecărui tip de ten în parte. Astfel, pentru tenul mixt-gras și cu tendință acneică este disponibilă gama Sebium. Aceasta cuprinde numeroase produse, atât de curățare, cât și de tratare și menținere a efectelor obținute în urma folosirii acestora.

Gama Bioderma Sebium este ușor de identificat pe rafturile farmaciilor și în online. Are ca semn distinctiv detalii de culoare verde-fistic, precum capacele recipientelor sau diverse inserții pe ambalaj. Eu am făcut cunoștință cu această gamă și am testat pentru început două produse, unul pentru curățare și unul pentru tratarea tenului meu mixt cu tendință acneică. Este vorba mai exact despre soluția micelară și despre fluidul hidratant, matifiant.

Soluție micelară Bioderma Sebium H2O

Bioderma Sebium H2O nu este o simplă soluție micelară pentru îndepărtarea machiajului și a impurităților de pe ten. Aceasta imită structura naturală a pielii, fiind potrivită chiar și pentru cea mai sensibilă piele.

Are în compoziție agenți de purificare, gluconat de Zinc și sulfat de Cupru, care nu doar că purifică tenul, ci și limitează secreția glandelor sebacee. În plus, complexul natural brevetat DAF al acestei soluții micelare crește pragul de toleranță al pielii.

Soluția micelară Bioderma Sebium H2O are o listă de ingrediente foarte curată și chiar dacă este parfumată, nu afectează tenul. Oricum, este un produs care nu stă foarte mult pe ten, ci doar cât îmi îndepărtez machiajul și impuritățile de peste zi. Asta pentru că procesul de demachiere este precedat de o spălare a tenului cu un gel spumant, purifiant.

Mi-a plăcut tare mult acest produs. Acum îmi dau seama că tenul meu a început să se calmeze odată cu introducerea acestuia în rutina zilnică de îngrijire. Dizolvă cu ușurință chiar și machiajul rezistent la apă, astfel că am făcut și economie de dischete demachiante. Și chiar dacă a trecut ceva timp de la consumarea recipientului din imagine, am continuat să achiziționez și să folosesc această soluție micelară.

Fluid hidratant, matifiant Bioderma Sebium Mat Control

Datorită tehnologiei ”Mat & Smooth” fluidul hidratant și matifiant Bioderma Sebium Mat Control conferă tenului un aspect perfect.  Și grație Zincului și Vitaminei B6 controlează biologic excesul de sebum, rafinând textura pielii și micșorând porii. Produsul ajută la limitarea imperfecțiunilor tenului prin intermediul Complexului Brevetat Fluidactiv. Acesta reglează cantitatea sebumului prevenind obturarea porilor – principala cauză a apariției acestora.

Tehnologia ”Mat & Smooth” împreună cu Complexul Brevetat Fluidactiv asigură o acțiune imediată și o eficacitate garantată timp de 8h. Fluidul Bioderma Sebium Mat Control are efect hidratant, matifiant și corector de ultimă generație.

Pentru mine folosirea acestui fluid hidratant, matifiant a fost mind blowing, datorită texturii pe care pielea mea a căpătat-o. După cum îi spune și numele, produsul are o consistență fluidă, foarte emolientă și care se absoarbe instantaneu în piele. Ce se întâmplă după absorbție e pur și simplu WOW, tenul rămâne mat și în același timp catifelat, cum n-am mai întâlnit. Este ca și cum mi-aș fi aplicat pe ten cel mai bun primer matifiant din lume! Micșorează porii, nivelează tenul și creează suprafața ideală pentru aplicarea fondului de ten. Ori de câte ori folosesc acest produs pe dedesubt, machiajul meu arată impecabil! Dacă aș fi știut cât de fain este acest produs, cu siguranță l-aș fi introdus în rutina mea mult mai devreme! Aș putea spune că este unul dintre cele mai bune produse pentru tenul mixt-gras din câte am încercat până în prezent.

În încheiere

Cu siguranță dacă mă urmăriți, știți deja despre problemele pe care le-am experimentat cu tenul de-a lungul timpului. Ei bine, dintre toate produsele încercate de mine, startul spre o piele mai curată l-am avut folosind produse Bioderma. Spre exemplu, o altă gamă care mie mi se potrivește foarte bine atunci când mi se usucă tenul este Atoderm.

Și pentru că acneea m-a chinuit ani de zile, am grijă să nu mai fac rabat de la produsele Sebium. Am în permanență în rutina de îngrijire a tenului cel puțin un produs din această gamă. Spre exemplu, în prezent le am pe toate, și de curățare, și de tratare, și de menținere. Dar cu review-urile celorlalte produse din gama Sebium revin cât de curând aici, pe blog.

Până atunci, vă invit să îmi spuneți dacă ați testat cele două produse despre care v-am povestit astăzi. Mă interesează ce rezultate ați obținut în urma folosirii acestora și cât de mulțumite ați fost de ele.46 thoughts on “Bioderma Sebium – prietenul tenului gras”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.