Hiperhidroza – ce este și cum o ameliorăm

Hiperhidroza – ce este și cum o ameliorăm

Temperaturile au început să urce în termometre, iar primăvara pare să își intre încetul cu încetul în drepturi. Încep să ne vină idei de reinventare a garderobei sau de adaptare a acesteia conform anotimpului. Însă nu pentru toată lumea primăvara reprezintă neapărat un motiv de bucurie. Știu o categorie de persoane care e ușor îngrozită de încălzirea vremii, dintr-un motiv foarte bine întemeiat. Temperaturile ridicate nu sunt tocmai cele mai bune prietene cu cei care suferă de hiperhidroză. Dar despre ce reprezintă hiperhidroza și cum o putem ameliora, citiți în cele ce urmează.

Ce este hiperhidroza?

Cu toții știm ce este transpirația, mai exact o funcție normală a organismului prin care acesta secretă un lichid sărat. Este o reacție de termoreglare a corpului în timpul efortului fizic sau în momentele în care este expus la căldură sau la umezeală.

De cealaltă parte, transpirația excesivă sau hiperhidroza reprezintă un răspuns exagerat al glandelor sudoripare. De regulă, aceasta este pusă pe seama unor factori precum stresul sau emoțiile. Însă există persoane care au în mod constant axilele, palmele și tălpile umede, indiferent de starea afectivă.

Hiperhidroza este de două tipuri:

  • primară sau idiopatică – posibil genetică, este cel mai adesea întâlnită în cadrul bolilor endocrinologice precum diabetul zaharat, hipertiroidia sau tumori ale glandelor suprarenale;
  • generalizată sau localizată – cea mai frecventă, creează un disconfort semnificativ în special din cauza mirosului cauzat de colonizarea bacteriană pe zonele vizate.

Deși nu s-ar părea, hiperhidroza afectează individul provocându-i un prejudiciu psiho-emoțional major. Intervine scăderea stimei de sine, auto-izolarea socio-profesională, care poate duce până la anxietate și chiar depresie. De cele mai multe ori, persoanele care se confruntă cu hiperhidroza sfârșesc prin a o accepta, neștiind că aceasta poate fi combătută. Despre acest aspect vă voi povesti în continuare.

Cum ameliorăm hiperhidroza?

De-a lungul timpului au circulat numeroase mituri și trucuri despre cum poate fi ameliorată hiperhidroza. Însă eu vă voi vorbi din experiența mea despre un produs la îndemâna tuturor și care chiar funcționează. V-ați fi gândit vreodată că poate exista un antiperspirant care să vă regleze transpirația cu doar 1-2 aplicări pe săptămână? Cu siguranță că nu, însă el există, iar eu l-am folosit și vă pot garanta că funcționează! Este vorba despre Perspirex, un produs revoluționar pe care toți cei care suferă de hiperhidroză trebuie să îl încerce!

Nu este pentru prima dată când vă povestesc despre acest produs. Într-un alt articol de aici de pe blog vă descriam experiența de testare a variantei Original. Dar iată că de data aceasta o folosesc pe cea Strong și pot spune că realmente funcționează, chiar ceva mai bine decât cealaltă! Dacă varianta Original mă proteja de transpirație între 3 și 5 zile, cea Strong mă protejează 5 zile. Deci cum sună aproape o săptămână fără grija transpirației? Genial, nu-i așa? 🙂

Ce promite Perspirex?

Perspirex este un ajutor de nădejde în special al celor care au probleme cu transpirația excesivă a.k.a. hiperhidroză. Este unul dintre cele mai eficiente antiperspirante de pe piață care oferă protecție de înaltă durată împotriva transpirației.

În funcție de varianta pentru care se optează, este necesară o singură aplicare la fiecare 3-5 zile pentru asigurarea senzației de piele uscată. Atât sistemul Perspirex Original de îngrijire a pielii Apx, cât și lipsa parfumului asigură confortul optim pielii și reduce potențialele iritații.

În încheiere

Vă recomand tuturor să încercați acest antiperspirant de-a dreptul revoluționar pentru a scăpa de grija transpirației! Faceți pasul spre Perspirex și priviți cu alți ochi anotimpurile calde, bucurându-vă din plin de razele soarelui!

Eu sunt foarte mulțumită de el și i-am cam rămas fidelă de când l-am descoperit. Fiind și într-un recipient atât de finuț, îl pot strecura în oricare geantă și folosi la nevoie.

Mâna sus cine a folosit sau folosește acest produs? Pe o scară de la 1 la 10, cât de mulțumite sunteți de el?24 thoughts on “Hiperhidroza – ce este și cum o ameliorăm”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.