Ohvăz – idei de mic dejun sănătos

Ohvăz – idei de mic dejun sănătos

Dacă vă mai amintiți, în articolul meu ”10 alegeri care mi-au îmbunătățit vizibil calitatea vieții” povesteam și despre câteva noi obiceiuri alimentare dobândite. Am renunțat la a mai consuma alimente generatoare de celulită și la cele care îmi provocau disconfort fizic. Dar am introdus în alimentație alte produse, mult mai sănătoase. Căutând mereu noi alternative de mic dejun sau de gustări dintre mese, i-am descoperit pe cei de la Ohvăz. În cele ce urmează vă voi povesti mai multe atât despre brand, cât și despre produsele acestora.

Cine este Ohvăz?

Ohvăz este o companie autohtonă care a luat ființă din pasiunea pentru alimentația sănătoasă și echilibrată. Produsele acesteia reprezintă o bună alternativă pentru micul dejun sau gustările dintre mese, având un minim de calorii și un maxim de aport nutrițional. Probabil că vă așteptați ca produsele sănătoase să nu fie neapărat și gustoase. Însă Ohvăz își surprinde clienții cu arome și combinații surprinzătoare – o reală încântare a papilelor gustative.

Ohvăz dispune de un laborator propriu, în care toate produsele sunt manufacturate în condiții de maximă igienă. Pentru realizarea acestora este folosită o mare varietate de fructe uscate, ovăz, chia și lapte de migdale din producție proprie. Astfel, rezultatul este deopotrivă delicios și sănătos.

Câteva idei de mic dejun sănătos

Probabil că și voi ați observat cât de repede a început să se comprime timpul. Zilele zboară pur și simplu și la finalul acestora experimentăm senzația că nu am reușit să întreprindem toate activitățile pe care ni le-am propus. Una dintre activitățile care ne poate răpi mult timp este chiar prepararea mâncărurilor. Asta mai ales în contextul în care adoptării unei alimentații sănătoase și echilibrate. Cunoscătorii știu că în acest caz se gătește frecvent înainte de fiecare prânz, pentru a servi mereu mâncare proaspăt preparată.

În ceea ce mă privește, nu pot sări niciodată peste micul dejun, deoarece dimineața îmi este foarte foame. Dacă aș trece peste această masă, cu siguranță nu aș putea funcționa la capacitate maximă pe parcursul zilei. Pentru că da, este demonstrat faptul că masa de dimineață nu îngrașă, ci se transformă în energie. Dar totodată dimineața prepararea micului dejun mi se părea cea mai mare corvoadă, din pricina timpului limitat. Când trebuie să fii la birou la primele ore ale dimineții și parcurgi un traseu de vreo oră, nu știi la ce să mai renunți dimineața. Obișuiam să-mi mai prepar micul dejun de seara, dar nu mai avea același gust, de aceea am căutat alternative. Și le-am găsit în portofoliul celor de la Ohvăz, așa că iată cu ce m-am delectat!

Ovăz și budincă de Chia | Ohvăz

Ovăz consumam și înainte, dar varianta preparată de mine era destul de fadă și lipsită de gust. Aceasta, în schimb, m-a făcut să-mi schimb percepția despre acest aliment atât de important pentru organismul uman. Combinația de ingrediente este demențială și te îmbie la a-l consuma cât mai des posibil.

Budincă de Chia nu am consumat deloc, citisem că nu are gust astfel că nu m-a atras. Însă mare mi-a fost mirarea când am încercat-o pe cea de la Ohvăz! Este delicioasă, îmi place la nebunie și cred că aș putea mânca zilnic! Are o textură foarte fină, perfectă, așa încât îmi pare rău că nu am descoperit-o mai devreme.

Ovăzul nu este preparat termic și conține doar ingrediente naturale atent selecționate:

  • ovăz – nepreparat termic;
  • lapte de migdale – preparat la rece în laboratorul propriu;
  • diverse fructe – merișoare, migdale, caise, smochine, curmale, banane, stafide, papaya, alune de pădure;
  • miere de albine – de la un producător mic;
  • topping – preparat din diverse fructe locale, precum prune, caise.

M-am delectat cu mai multe variante de ovăz și toate m-au impresionat. Un borcan are 300 de grame, iar eu pot mânca din el pe săturate de 3 ori, deci iată cât este de spornic!

Combinația de arome este uimitoare și este suficient de dulce cât să reușească să îmi potolească și această poftă. Acest ovăz este cu siguranță una dintre cele mai bune variante de mic dejun, de gustare dintre mese ori de desert.

Ca și în cazul ovăzului, nici budinca de Chia nu este preparată termic. Este curată din punct de vedere al ingredientelor, în funcție de fiecare sortiment folosindu-se o combinație de:

  • chia;
  • lapte de migdale – preparat la rece în laboratorul propriu;
  • diverse fructe – cocos, migdale, caise, smochine,
  • miere de albine – de la un producător mic;
  • sirop de agave;
  • esență de vanilie;
  • topping – preparat din diverse fructe locale, precum vișine, căpșuni.

La fel, dintr-un borcan de 300 de grame nu pot mânca mai mult de 100 de grame la o masă, așa că este foarte avantajos. Îmi asigur 3 prânzuri cu un singur borcan de budincă de Chia.

Din culisele preparării

Așa cum menționam anterior, nici ovăzul și nici Chia nu sunt preparate termic, pentru a nu-și pierde proprietățile. Laptele de migdale este preparat la rece în laboratorul Ohvăz pentru asigurarea unei calități excelente.

Fiecare produs dispune de o rețetă proprie, folosindu-se – în mare parte – cam aceleași ingrediente. Acestea sunt amestecate cu grijă și sunt lăsate la rece peste noapte, pentru a dobândi textura ideală.

Ingredientele sunt alese ”pe sprânceană” astfel încât produsele finite:

  • să fie sățioase;
  • să aibă numeroși nutrienți;
  • să asigure un tranzit intestinal sănătos;
  • să ”taie” pofta de dulce.

Clătite | Ohvăz

În încercarea mea de a mă feri de zahăr și de conservanți, când îmi e poftă de dulce mă orientez către produse home made. Însă atunci când intervine lipsa chefului de a prepara ceva, apelez la Ohvăz pentru că au niște clătite delicioase.

Textura acestora este foarte pufoasă și reprezintă o reinterpretare a celor americane – preferatele mele. Calitățile nutriționale ale acestor clătite sunt păstrate printr-o vidare atentă. Și pentru un plus de gust, fiecare pachet de clătite vine însoțit de o sosieră cu topping.

La fel ca și în cazul celorlalte produse, clătitele iau naștere dintr-o combinație sănătoasă de ingrediente:

  • făină de grâu ECO tip SPELTA (Alac);
  • lapte de migdale;
  • ouă;
  • miere de albine – de la un producător mic;
  • diverse fructe – caise, smochine, migdale, papaya, alune de pădure, curmale, merișoare, cocos, banane, stafide.

Topping-urile de care vin însoțite clătitele sunt, de asemenea, preparate în laborator din doar două ingrediente:

  • miere de albine – de la un producător local mic;
  • vișine/căpșuni – din producție locală.

Toate comenzile de clătite se prepară pe loc, ingredientele fiind amestecate în compoziție și distribuite uniform în forme. Față de alte opțiuni din comerțclătitele Ohvăz nu sunt grețos de dulci, pline de zahăr sau adevărate bombe calorice. Așadar, ne putem bucura de ele fără regrete, însă eu mai mult de o clătită nu pot mânca. Deci dintr-un pachet servesc de două ori, ceea ce mi se pare foarte rezonabil!

Limonadă | Ohvăz

Dacă mă urmăriți de pe la începuturi, atunci cu siguranță știți că eu nu mai beau sucuri și băuturi acidulate de 6 ani de zile. Am luat decizia de a renunța complet la ele deoarece îmi provocau un disconfort fizic. În toți acești ani nu am consumat decât apă plată (uneori cu lămâie) și limonade preparate în casă. Numai că fiind mai tot timpul in a hurry, în ultima perioadă nu prea mi-a mai permis timpul să-mi fac unele. Vă puteți imagina cât de bucuroasă am fost când am descoperit limonadele Ohvăz, nu?

Limonadele Ohvăz sunt 100% naturale și conțin strict ceea ce vedeți pe etichetele acestora. La baza acestora stă sucul de lâmâie (fără pulpă) proaspăt stors de mână. Însă, în funcție de sortiment, acesta se combină cu câteva dintre următoarele ingrediente:

  • suc de grefe fără pulpă) – proaspăt stoarse de mână;
  • suc de zmeură (fără pulpă) – proaspăt stors;
  • suc proaspăt de ananas;
  • piure de coacăze;
  • miere de albine – de la un producător mic;
  • apă remineralizată și filtrată – prin dublă osmoză;
  • ghimbir, mentă proaspătă.

Am savurat 3 dintre cele 6 sortimente de limonadă și tot ce vă pot spune este ”WOW”! În 30 de ani nu am băut o limonadă mai bună decât aceasta, gustul este perfect. Nu am mai întâlnit un așa echilibru între dulce și acrișor, este delicioasă și surprinzătoare, un adevărat curcubeu pe cerul gurii.

Iată ce NU vei găsi în limonadele acestea:

  • suc de lămâie concentrat;
  • zahăr;
  • corectori de aciditate;
  • aromă de lămâie;
  • coloranți;
  • acidifianți.

Și încă un aspect, NU există stoc de limonadă! Toate se prepară pe loc, la comandă. Ca și în cazul celorlalte produse Ohvăz, nici limonada nu trebuie păstrată la o temperatură mai mare de 5 grade celsius. Așadar, dacă nu serviți toată sticla o dată (ca mine) trebuie refrigerată după consum.

Biscuiți | Ohvăz

În încercarea mea de a renunța la carbohidrați am tot căutat alți înlocuitori ai biscuiților tradiționali. Asta în ideea în care dacă tot mai consum din când în când, măcar să fie unii de calitate. Și așa am ajuns la cei din portofoliul Ohvăz care sunt cumva mai speciali. Sunt disponibile două sortimente, le-am degustat pe ambele și-am rămas surprinsă ce sațietate mi-a conferit un singur biscuite! În plus, nu sunt foarte dulci, așa că sunt prieteni și cu silueta.

Aceștia sunt niște biscuiți premium, preparați în funcție de sortiment din următorul amestec de ingrediente:

  • făină de grâu ECO tip Spelta (Alac);
  • ovăz;
  • miere de albine – de la un producător mic;
  • ulei de cocos nehidrogenat;
  • diverse fructe – migdale, merișoare, papaya, alune de pădure, prune, smochine, cocos;
  • ciocolată belgiană Barry Callebaut.

Datorită listei de ingrediente curate, acești biscuiți pot fi consumați fără griji și de către cei mici. Cu siguranță vor fi și pe placul acestora la cât de arătoși sunt!

FOARTE IMPORTANT

Produsele Ohvăz nu au zahăr adăugat, conservanți sau chimicale dubioase, deci stați liniștite din acest punct de vedere. Eu sunt foarte încântată de acest aspect, mai ales pentru că trec printr-o perioadă în care încerc să reduc consumul de zahăr.

DE REȚINUT

Indiferent despre ce produse Ohvăz este vorba, acestea necesită refrigerare constantă. Ținute la temperaturi mai mari de 5 grade, ele se vor strica – fermentează în câteva ore. Acest lucru se întâmplă tocmai pentru că nu conțin niciun fel de conservanți sau chimicale. Așa că pentru a vă putea bucura de ele pe parcursul perioadei de valabilitate, este necesar ca după consum să introduceți recipientele la rece.

ÎNCĂ UN ASPECT

Ați observat faptul că în afară de clătitele care conțin ouă, restul produselor sunt vegane? Așadar, delicioșeniile Ohvăz pot fi consumate cu succes și de către persoanele care au adoptat un stil de alimentație raw-vegan.

Acestea fiind spuse, marea mea curiozitate este dacă ați făcut cunoștință cu Ohvăz și dacă le-ați consumat produsele. Ce anume v-a plăcut cel mai mult din portofoliul acestora? Eu, spre exemplu, cred că aș putea bea zilnic limonadele lor! Mi-ar plăcea să am frigiderul plin de limonade Ohvăz în mod constant și când mi-e sete să savurez câte una! Dar voi?



17 thoughts on “Ohvăz – idei de mic dejun sănătos”

Dă-i un răspuns lui Simona Banica Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.