Hidratarea tenului cu produse Eau Thermale Jonzac

Hidratarea tenului cu produse Eau Thermale Jonzac

Gândindu-mă la momentul în care am experimentat primele mele probleme cu tenul, îmi dau seama că le am aproape dintotdeauna. Am fost înzestrată de Mama Natură cu un ten uscat-sensibil, iar din preadolescență acesta a devenit și acneic. Triunghiul ”perfect” aș putea spune, cel care ridică cele mai mari probleme când vine vorba despre îngrijirea pielii. Și spun asta deoarece de regulă ia ceva timp descoperirea ingredientelor care-i sunt nocive și a celor benefice. Cel puțin în cazul meu așa a fost, câțiva ani am experimentat felurite probleme cu tenul până să realizez unde greșeam. Ce obișnuiam să fac este să evit să-mi hidratez tenul îndeajuns, de teama de a nu-l încărca excesiv cu produse. Asta până când am descoperit un brand de la care mi-au fost suficiente doar două produse pentru a-i conferi pielii tot confortul. Așadar, vorbim astăzi despre hidratarea tenului cu produse Eau Thermale Jonzac și despre cele două produse testate de către mine.

Deși aveam aceste două produse de ceva timp, le-am ținut în stand-by pentru că eradicarea melasmei a impus un tratament strict. Și, sinceră să fiu, abia așteptam să le introduc și pe acestea în rutina de îngrijire a tenului meu. Brand-ul Eau Thermale Jonzac mi-a atras atenția în primul rând prin ambalajele lor aparte și prin design-ul logo-ului. Este evident că o snoabă a ambalajelor nici nu se putea uita în primă fază la altceva, nu-i așa? Trebuie să știți faptul că nu am ales singură produsele. Acestea mi-au fost recomandate de către echipa Eau Thermale Jonzac, în urma unei diagnoze a tenului. Dar precis sunteți curioase să aflați mai multe despre ele, așa că voi intra în detalii în cele ce urmează.

Bio-afinitatea Jonzac

Înainte de a vă povesti despre fiecare produs în parte, este de menționat faptul că produsele Eau Thermale Jonzac au la bază bio-afinitatea Jonzac. Aceasta constă în faptul că Jonzac a ales pentru produsele sale formule cât mai compatibile cu toate tipurile de piele. Motivul este acela că pielea acceptă mai ușor ceea ce cunoaște, produsele fiind astfel mult mai eficiente.

Așadar, Eau Thermale Jonzac vine în întâmpinarea noastră cu o nouă generație de produse de îngrijire. Și nu numai că promovează eficiența, ci are totodată și cel mai mare respect pentru mecanismele fiziologice ale pielii și ale Naturii.

La baza noii generații de produse stă o formulă biomimetică ce imită organizarea în straturi a pielii, fiind astfel extrem de compatibilă cu aceasta. Biomimetismul provine din formulele activilor și a emulgatorilor lamelari hipoalergenici și certificați BIO.

De reținut

Niciunul dintre produsele Jonzac NU conține:

 • ingrediente cu potențial iritant – precum amoniu sau sodium lauryl sulfat, cereale, alcool etilic, săpun;
 • conservanți periculoși – precum parabeni, fenoxietanol;
 • ingrediente cu potențial periculos petrochimiosintetic – precum parafina, silicon, edta, Glycolethers, ulei mineral, bha, bht, vopseluri sintetice, produse etoxilate, PEG;
 • ingrediente cu parfum cu potențial periculos – precum ftalați, parfumuri sintetice, uleiuri esențiale;
 • GMO.

Așadar, curata listă de ingrediente ale produselor din portofoliul Jonzac le fac să fie potrivite chiar și pentru cea mai sensibilă piele.

Patent FPR

Laboratoarele Jonzac au patentat un procedeu intitulat FPR care constă în încapsularea apei termale într-un gel lamelar fosolipid. Acesta lasă la suprafața pielii un strat subțire și insesizabil. El asigură o penetrare în profunzime și păstrează nivelul optim de hidratare al pielii, eliberând-o treptat în țesuturile pielii.

Iată ce înseamnă pe scurt acronimul FPR:

 • F – formarea unui strat de rezervă la suprafața pielii;
 • P – penetrarea în straturile cutanate și păstrarea calității apei termale;
 • R – redistribuirea graduală a apei termale în țesuturile pielii.

Eau Thermale Jonzac 

Apa termală Jonzac este extrasă direct din mediul său, din localitatea Jonzac, de la o adâncime mai mare de 1850m. Este o apă izotonică în perfectă afinitate cu celulele pielii, datorită încărcăturii minerale apropiate de cea a acestora. Apa termală Jonzac este de tip sulfuros, bogată în oligoelemente și minerale precum:

 • calciu – 470 mg/l;
 • magneziu – 90 mg/l;
 • siliciu – 14 mg/l;
 • potasiu – 100 mg/l;
 • sulfați – 2400 mg/l;
 • cloruri – 2100 mg/l;
 • sodiu – 1600 mg/l;
 • sulf total – 750 mg/l;
 • bicarbonați – 193 mg/l;
 • litiu – 2 mg/l;
 • stronțiu – 16 mg/l;
 • mangan – 5 μg/l;
 • zinc – 40 μg/l.

Izotonicitatea reprezintă capacitatea de a avea aceeași presiune osmotică pe ambele părți ale unei membrane. Rolul acesteia este de a permite continuitatea funcționării normale și fiziologice a celulelor pielii. Cu aproximativ 7g/l de minerale apa termală Jonzac este numită apă hipermineralizată, caracteristică ce contribuie la izotonicitatea sa. Folosirea acesteia ajută celulele să rămână într-un element care le este cunoscut. Astfel, acestora li se respectă atât echilibrul, cât și integritatea și morfologia.

Experiența de testare

Încă de la prima pulverizare a apei termale Jonzac am constatat că este diferită de tot ceea ce-am mai încercat. Nu doar prin faptul că recipientul dispune de o pulverizare circulară a microsferelor de apă termală. Ci și prin senzația resimțită la scurt timp după aceea, respectiv o senzație de… sațietate a tenului. De fiecare dată când îmi aplic această apă termală pe față mă simt exact ca după ce îmi potolesc setea cu un pahar cu apă.

Nu am mai simțit asta după folosirea niciunei ape termale! Este mare lucru ca tenul să se simtă atât de bine și atât de în armonie cu sine însuși după folosirea apei termale Jonzac! Și pentru că nu am mai trăit acest sentiment, este plăcută și interesantă această rapidă senzație de reechilibrare a tenului. Folosind-o un timp mai îndelungat am putut observa că, în același timp, îmi calmează pielea și îmi reduce vizibil roșeața.

Serum Peau Parfaite Jonzac

Serumul piele perfectă de la Jonzac a fost special conceput pentru a conferi un aspect rafinat pielii, îndeosebi prin minimizarea porilor. Principalele ingrediente active ale acestui produs sunt apa termală Jonzac și acidul hialuronic. Despre apa termală știți deja că folosită cu regularitate ajută la calmarea și regenerarea pielii, aspectul acesteia fiind vizibil îmbunătățit. De cealaltă parte, acidul hialuronic din compoziție este un ingredient natural activ care menține hidratarea pielii, îi stimulează producția de colagen și o protejează anti-îmbătrânire.

La fel de importante sunt și zincul care aduce beneficii tenului cu tendințe acneice și acidul lactic care îl exfoliază blând și progresiv. Astfel, sunt bifate toate criteriile unui serum cu adevărat calitativ.

Experiența de testare

La fel ca și în cazul apei termale, pentru mine primul contact cu acest serum a fost pur și simplu mindblowing! În primul rând, m-a impresionat consistența acestuia, o singură pompiță mi-a fost suficientă pentru față și gât. Apoi, este de remarcat faptul că se absoarbe în piele instantaneu și nu lasă peliculă grasă sau uleioasă la suprafața acesteia. Și nu în ultimul rând, conferă pielii exact hidratarea de care are nevoie și o menține pe tot parcursul zilei.

Mai știți senzația resimțită de mine după aplicarea apei termale Jonzac? Ei bine, folosirea acestui serum a fost similară aceleia, doar că la puterea a zecea! Nu exagerez cu nimic, nu am mai folosit până acum niciun produs care să-mi facă tenul să se simtă atât de reconfortat. Folosindu-l atât dimineața, cât și seara, am putut remarca aspectul îmbunătățit al tenului meu – mai plin, mai luminos, vizibil hidratat și sănătos.

Concluzii

Încă sunt uluită cum cu doar două produse Jonzac i-am oferit tenului meu tot ceea ce avea nevoie. Apa termală și serumul piele perfectă reprezintă combinația ideală pentru un ten uscat-sensibil precum al meu.

Unde să mai pun și faptul că ambele produse sunt foarte spornice, deoarece se consumă foarte greu? N-aș vrea să sune a minimalism, dar pe parcursul folosirii acestor două produse chiar am făcut economie. Mi-au fost suficiente și nu am mai simțit nevoia aplicării altor creme sau serumuri.

Așadar, dacă vă doriți o rutină de îngrijire a tenului relativ simplă dar eficientă, vă recomand cu încredere aceste două produse. Eu pot garanta că nu veți mai simți nevoia aplicării alte produse concomitent cu acestea.

De curiozitate, voi le-ați încercat sau ce alte produse Jonzac ați folosit? Ce mi-ați mai putea recomanda pentru tenul meu mixt?31 thoughts on “Hidratarea tenului cu produse Eau Thermale Jonzac”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.