Îngrijirea pielii cu produse Virago Beauty

Îngrijirea pielii cu produse Virago Beauty

Deja nu mai este un secret pentru nimeni faptul că mă preocupă îngrijirea pielii și că scriu foarte des despre asta. Încă din preadolescență de când mi-am identificat corect tipul de piele, am grijă să-i ofer exact ceea ce are nevoie. Fiind înzetrată de Mama Natură cu o piele uscată-sensibilă, utilizarea produselor intensiv hidratante este un must pentru mine. Și nu doar în anotimpurile reci, ci pe tot parcursul anului. Până și vara mi se întâmplă să mi se usuce pielea până se formează cojițe, așa că trebuie să fiu atentă la produsele pe care le folosesc.

Făcând o retrospectivă a produselor de skincare folosite de mine de-a lungul timpului am constatat ceva. Anume că de pe la începutul anului trecut m-am reorientat spre produse de îngrijire având o listă de ingrediente ceva mai curată. Am luat, în mare parte, direcția produselor BIO și nu regret nicio secundă alegerea făcută. Totodată, am putut remarca și o reorientare a brand-urilor în acest sens, destul de multe au ales să continue pe această cale. Unul dintre brand-urile descoperite de mine în 2019 și ale cărui produse se află și astăzi în rutina mea de îngrijire este Virago Beauty. Și pentru că am găsit la ei ceva ce nu am mai întâlnit în altă parte, vă voi detalia în cele ce urmează.

Despre Virago Beauty

Virago Beauty este un brand de produse de îngrijire corporală BIO, care a luat naștere din pasiunea și experiența de peste 17 ani a dnei chimist Adela Manea. Îmbinând natura cu știința, Virago Beauty a adus un nou concept în industria cosmetică. Noutatea este reprezentată de complexul de 5 minerale esențiale fermentate cu drojdia de bere. Acest complex stă la baza tuturor produselor din portofoliul brand-ului, toate fiind fabricate în țara noastră, în laboratoarele proprii, în optime condiții de siguranță și igienă.

Virago Beauty a apărut din dorința de a reda și a menține frumusețea naturală și sănătatea pielii, deoarece un ten sănătos, frumos și îngrijit oferă încredere în sine. Pornind de la acest principiu a fost aleasă și denumirea brand-ului VIRAGO, cuvânt ce provine din limba latină și care înseamnă femeie puternică.

Complexul ABC BIO CHELATE

Complexul ABC BIO CHELATE este ingredientul activ care se regăsește în toate produsele Virago Beauty. Acesta conține 5 minerale esențiale – zinc, cupru, magneziu, fier și siliciu – fermentate cu drojdia de bere.

Prin fermentare aceste minerale sunt transformate în materiale bio-active. Acestea sunt foarte ușor de recunoscut și acceptat de pielea noastră, mineralele fermentate acționând mult mai eficient asupra pielii:

  • Zincul – necesar pentru menținerea aspectului normal al pielii, are rol important în sinteza proteinelor organismului, este antioxidant și ajută la vindecarea rănilor, intervine în sistemul de apărare naturală a celulelor;
  • Cuprul – micronutrient esențial care asigură buna funcționare a unor enzime, ajută la menținerea fermității și elasticității pielii prin participarea la sinteza elastinei și a colagenului, cele două proteine importante ale pielii;
  • Magneziul – intervine în metabolismul vitaminei C și al acizilor grași și participă în calitate de cofactor în multe reacții enzimatice;
  • Fierul – ajută celulele roșii în livrarea oxigenului către țesuturi, susține sistemul imunitar, intervine în maturarea celulelor, este esențial în formarea proteinelor și în producția de energie celulară;
  • Siliciul – este un mineral esențial care intră în structura țesutului conjunctiv al pielii, întârzie procesul de îmbătrânire al pielii prin stimularea și protejarea producției elastină și colagen, redă strălucirea naturală, asigură vitalitate și strălucire pielii.

Îngrijirea pielii cu produse Virago Beauty

Portofoliul de produse al celor de la Virago Beauty este unul foarte vast, însă eu m-am oprit asupra a trei produse. Am ales exact ce am considerat că îmi este necesar la momentul plasării comenzii. Așadar, comanda mea a fost alcătuită din două produse pentru ten și unul pentru corp – două seruri și un ulei.

Este vorba, mai exact, despre un ser anti-aging, un ser hidratant și remineralizant și un ulei de corp pentru întreaga familie. Am un feeling că doriți să aflați mai multe despre ele, așa că vă voi povesti despre fiecare în parte.

Ser anti-aging | Virago Beauty

Serul anti-aging are recipient din sticlă și dispune de o pipetă care dozează foarte precis produsul. Este ideal pentru toate tipurile de ten, dar în mod special pentru cel matur, afectat de riduri.

Utilizarea regulată a acestuia asigură efect de lifting, o puternică acțiune antioxidantă, precum și reducerea pungilor de sub ochi. Zi după zi tenul va fi mai luminos, mai ferm, cu ridurile vizibil diminuate.

Serul se aplică pe pielea curată, pe față, gât și decolteu, pretându-se foarte bine și pe zona din jurul ochilor. Nu are importanță momentul în care îl aplicați, poate fi atât dimineața, cât și seara.

Eu l-am folosit numai local, în zonele în care am ceva linii fine și deja observ o îmbunătățire a aspectului acestora. Aplic câteva picături de ser, masez blând până la absorbție și mă declar mulțumită de el! Nu lasă peliculă grasă sau lipicioasă pe ten. Singurul aspect ușor deranjant pentru mine este mirosul, cu care încă nu m-am obișnuit. Dar poate că vouă vă va plăcea, este un miros cumva caramelizat, asemănător zahărului ars, aș spune.

Ser hidratant și remineralizant | Virago Beauty

La fel ca și serul despre care v-am povestit anterior, și acesta dispune tot de același ambalaj. Serul hidratant și remineralizant este ideal, de asemenea, pentru toate tipurile de ten, dar în special pentru cel deshidratat și lipsit de strălucire.

Folosit zilnic acesta promite hidratare profundă, luminozitate intensă, acțiune antioxidantă, remineralizare, precum și creșterea producției de colagen.

Și nu, nu este numai pentru față, ci puteți să coborâți cu el și pe gât, precum și pe decolteu. De asemenea, și pe acesta îl puteți aplica în orice moment al zilei, atât dimineața cât și seara.

Eu îl folosesc de două ori pe zi, în locul cremei hidratante. Asta pentru că îmi place mai mult rezultatul pe care îl obțin cu acest ser, este cumva mai light. Nici acest ser hidratant și remineralizant nu lasă peliculă grasă sau lipicioasă pe ten. Ba dimpotrivă, tenul meu îl absoarbe instantaneu, pielea rămânând fină ca de bebeluș!

Ulei de corp pentru întreaga familie | Virago Beauty

Eu am acest ulei de corp în vechiul ambalaj, unul din plastic dotat cu pompiță de dozare, dar între timp lucrurile s-au mai schimbat. Virago Beauty a început să renunțe încet-încet la plastic și folosește ambalaje din sticlă chiar și pentru acest produs.

Fiind un produs destinat utilizării de către întreaga familie, uleiul de corp are o formulă aparte. Acesta este ideal pentru a fi folosit și în cazul copiilor, având o compatibilitate crescută cu toate tipurile de piele. Este conceput pentru a calma și repara pielea iritată, oferind protecție împotriva radicalilor liberi și a razelor UV nocive. Totodată, menține confortul optim al pielii și stimulează producția de colagen.

Îmi place mult consistența acestui ulei de corp. Deși îl folosesc aproape zilnic de mai bine de o lună de zile, încă mai am jumătate din conținut. Textura acestuia este foarte fină, este foarte emolient, se absoarbe instantaneu în piele și nu rămâne gras.

Pielea este reconfortată, arată foarte bine și se simte mai sănătoasă și mai hidratată. Cu ajutorul acestui ulei mi-am menținut hidratarea pielii în parametri optimi și am scăpat de neplăceri precum descuamări locale. Îmi place mult, sunt mulțumită de rezultate și voi continua să îl folosesc și pe viitor, inclusiv pe timpul verii.

Concluzii

Produsele Virago Beauty nu sunt de lăsat sau de ocolit, ci trebuie neapărat încercate. Portofoliul lor de produse este destul de vast, aveți de unde alege în funcție de ceea ce vă este necesar.

Reorientarea către cosmetica BIO a fost unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut pentru mine. Asta în pofida faptului că uneori îmi lipsesc produsele parfumate. Dar am înțeles că pe termen lung parfumul poate fi dăunător pielii, așa că mă rezum la produse în genul celor de la Virago Beauty.

Acum după ce m-am convins de calitatea superioară ale produselor testate, îmi doresc să mai încerc și altele. Chiar acum navighez printre categorii în încercarea de a identifica și alte produse la fel de tentante.

Voi ați încercat vreun produs de la ei? Ce altceva mi-ați putea recomanda? Dar dintre cele folosite de mine care v-ar tenta cel mai tare și de ce?



11 thoughts on “Îngrijirea pielii cu produse Virago Beauty”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.