ISISPHARMA Neotone în lupta cu melasma

ISISPHARMA Neotone în lupta cu melasma

Dacă mă urmăriți deja de ceva vreme aici în mediul online, cu siguranță știți despre problema mea cu melasma. Afecțiunea pielii apărută în urma expunerii la soare fără protecție solară și materializată prin pete maronii mi-a dat ceva bătaie de cap. În lupta cu aceasta am folosit câteva produse create cu scopul depigmentării pielii, dintre care unele au dat rezultate, altele mai puțin. Per total, după câteva luni de zile scăpasem de melasmă în proporție de aproximativ 30% și devenea tot mai frustrantă. Însă am descoperit gama Neotone aparținând brand-ului de dermatocosmetice ISISPHARMA și întreaga situație a căpătat o altă turnură. Dar mai multe detalii despre tot ce a adus aceasta în viața mea citiți în cele ce urmează.

Geneza ISISPHARMA                                                                                              

ISISPHARMA este un faimos brand mondial de dermatocosmetice al cărui istorie a fost scrisă cu și pentru dermatologi și pacienți. Produsele acestuia sunt prescrise de dermatologi și recomandat de farmaciști din peste 80 de țări din întreaga lume.

ISISPHARMA nu este doar un alt brand de dermatocosmetice, ci este mai cu seamă un întreg concept. Acesta își are originile și conceptul fundamental științific în mitologia egipteană. Numele acestuia provine de la Zeița Isis care reprezintă și simbolizează voința și căutarea adevărului. Și pentru că singurul organ vital al corpului uman care are capacitatea de a se regenera este pielea, specialiștii cosmetologi ISISPHARMA s-au pus la dispoziția acesteia. Practic, prin fiecare acțiune întreprinsă de ei se dorește perpetuarea echilibrului structural și funcțional al pielii.

Laboratoarele acestora au fost înființate de un chimist vizionar, condus de dorința de a pune expertiza companiei în serviciul pacienților. Colaborarea cu societăți științifice confirmă faptul că produsele au beneficiat de cele mai recente cercetări științifice în homeostazia pielii.

În cadrul laboratoarelor se lucrează la asocierea exclusivă a ingredientelor capabile să acționeze în dublu sens. Pe de o parte, în prevenirea și pe de altă parte în corectarea dezechilibrelor cutanate în multiple patologii dermatologice.

Ce este Homeostazia?

Și pentru că mai devreme am menționat termenul de homeostazie, mi-am propus să mă opresc puțin și asupra acestuia. După cum deja am specificat, pielea are extraordinara capacitate de a-și gestiona independent propriul echilibru și a-și pune în aplicare mijloace de control. Această abillitate de a-și menține echilibrul în ciuda agresiunilor externe se numește homeostazie.

Echilibrul homeostazic implică patru elemente, după cum urmează:

 1. Un receptor – care are rolul de a capta informația;
 2. Un centru de control – care analizează și alege următoarea acțiune;
 3. Un efector – care produce acțiunea;
 4. Un răspuns – care fie dezvoltă, fie inhibă acțiunea.

Însă, ca orice altă formă de echilibru, homeostazia este fragilă și poate fi alterată cu ușurință. De aceea, ISISPHARMA dezvoltă permanent soluții care nu alterează pielea și care îi permit acesteia refacerea în mod natural.

Toate produsele din portofoliul acestora sunt fabricate în unități proprii de producție din Franța, în strictă conformitate cu legislația franceză și europeană. Așadar, fiind supuse la teste dermatologice riguroase, produsele sunt adaptate nevoilor tuturor tipurilor de piele, chiar și celei sensibile.

Gama Neotone

Gama Neotone a fost special concepută pentru nevoile pielii afectate de pete pigmentare. Complexul patentat DEPI-ACT din compoziția acestuia acționează în fiecare stadiu de formare a petelor maro. Acesta imită mecanismul responsabil de albirea palmo-plantară, acționând sub forma unei exfolieri blânde și graduale.

Produsele acestei game se adresează tuturor tipurilor de pete pigmentare și se pretează oricărui tip de ten, chiar și celui sensibil. Neotone nu doar că oferă soluții pentru curățarea, tratarea și prevenirea petelor pigmentare, ci totodată ajută și la refacerea echilibrului natural al pielii.

Gama Neotone este alcătuită din opt produse, dintre care eu am folosit patru – trei în format full size și unul sub formă de mostre. Și pentru că sunt convinsă că sunteți curioase, iată detalii din experiența mea de testare, inclusiv poze before/after.

Despre complexul patentat DEPI-ACT

Complexul patentat DEPI-ACT conferă tenului o sinergie de acțiuni unice depigmentante. Acest lucru este posibil prin împletirea a patru ingrediente riguros selecționate în vederea obținerii celor mai bune rezultate:

 • Acid glicolic – îmbunătățește fermitatea pielii, revitalizează nuanța neuniformă a acesteia;
 • Acid salicilic – exfoliază adânc în interiorul porilor și diminuează imperfecțiunile;
 • Melanină fracționată – protejează împotriva efectelor adverse cauzate de lumina albastră și previne formarea petelor maro;
 • Polizaharide – protejează împotriva poluării pentru a preveni apariția petelor datorate vârstei sau a celor induse de soare.

Experiența de testare a gamei Neotone de la ISISPHARMA

Un moment cheie în lupta mea cu melasma l-a reprezentat întâlnirea reprezentanților brand-ului ISISPHARMA. Ei au venit cu soluția salvatoare atunci când nu mai știam ce să folosesc pentru a scăpa de această problemă. După diagnoza tenului, concluzia a fost că din tot portofoliul acestora gama Neotone ar fi cea potrivită pentru mine.

Am fost îndrumată să folosesc cele patru produse în această ordine:

 1. Soluție micelară demachiantă – curățare;
 2. Ser intensiv depigmentant – corectare;
 3. Cremă depigmentantă cu fotoprotecție 50+ – corectare;
 4. Gel-cremă anti-cearcăn – corectare;

Desigur, ca în cazul oricărui astfel de ”tratament”, rezultatele necesită timp. Așa că mi-am rezervat 2 luni de zile pentru a testa produsele, respectiv două cicluri complete de reînnoire celulară.

Știți că o snoabă a ambalajelor ca mine nu poate să nu se oprească puțin și asupra acestui aspect. Ce vă pot spune despre recipientele gamei Neotone este că sunt minimaliste, dar calitative. Dozează foarte bine conținutul, iar roll-on-ul metalic de la gelul-cremă pentru ochi este genial. Deci, per total, chiar sunt mulțumită de atenția pe care brand-ul o acordă ambalajelor.

Soluție micelară demachiantă Neotone Aqua

Pe aceasta am avut-o în format travel size – mostră, însă mi-a fost de ajuns cât să-mi pot forma o părere plauzibilă. Deși aparent creată doar pentru demachierea și curățarea tenului, soluția micelară demachiantă face mult mai mult.

Principalele trei ingrediente din compoziția acesteia care duc o luptă atât de prevenție cât și de tratare sunt:

 • Diacetyl Boldine – acționează ÎNAINTE de apariția petelor pigmentare, prevenind producția de melanină;
 • Extract pur de Licorice – acționează ÎN TIMPUL formării petelor pigmentare, limitând producția de melanină;
 • Niaciamide – acționează DUPĂ apariția petelor pigmentare, prevenind migrarea pigmenților de melanină în alte zone ale pielii.

Ser intensiv depigmentant Neotone Serum

Serul intensiv depigmentant Neotone oferă acțiune completă împotriva tuturor tipurilor de pete pigmentare. Se aplică seara, pe pielea curată, pe zonele vizate de pe față, gât și mâini și se masează ușor până la absorbție.

Textura acestuia este una sub formă de gel semi-lichid, este foarte emolient, se absoarbe instantaneu în piele și nu rămâne lipicios. Eu am trișat puțin și nu am aplicat doar local, ci pe toată fața și pe gât, cu accent pe buza superioară.

Niciodată după aplicarea acestui ser intensiv depigmentant nu am simțit nevoia aplicării vreunui alt produs hidratant. Deci în perioada folosirii sale pot spune că am făcut și o economie semnificativă de cremă de noapte.

Cremă depigmentantă cu fotoprotecție 50+ Neotone Radiance

Crema depigmentantă cu fotoprotecție 50+ nu doar protejează împotriva razelor UV nocive, dar și depigmentează delicat tenul. Și chiar dacă au fost menționate în această ordine, funcția de bază a acesteia nu este cea de protecție solară. Se folosește în fiecare dimineață, pe pielea curată, pe față, gât, decolteu și mâini. De asemenea, aceasta dispune și de un filtru împotriva luminii albastre generată de lumina artificială în care ne petrecem cea mai mare parte din zi.

Are o textură foarte fină, plăcută, ușor perlată, se uniformizează foarte bine pe ten și are o absorbție foarte bună. Nici aceasta nu lasă peliculă grasă sau lipicioasă la suprafața pielii, ceea ce e un mare bonus.

Machiajul se aplică foarte bine peste aceasta, fondul de ten nu a suferit nicio modificare cât timp am folosit-o sub acesta. Îmi pare, de departe, una dintre cele mai bune creme de față folosite de mine până în prezent.

Gel-cremă anticearcăn Neotone Eyes

Acest produs a fost special conceput pentru pielea sensibilă din jurul ochilor, cu scopul de a reduce cearcănele. Indiferent că sunt cu aspect violet-albastru sau maro-gălbui-negru, gelul-cremă Neotone Eyes promite reducerea cearcănelor și a pungilor de sub ochi.

Unicitatea combinației de ingrediente din acest produs determină o acțiune iluminatoare, calmantă și hidratantă:

 • Extract pur de Licorice – acțiune iluminatoare;
 • Extract de Chlorella vulgaris – acțiune anticearcăne;
 • Tetrapeptide – acțiune anti-pungi;
 • Bisabolol – acțiune calmantă;
 • Acid hialuronic – acțiune hidratantă și antirid.

Produsul se aplică atât dimineața cât și seara, prin mișcări circulare. După cum menționasem și atunci când vă povesteam despre recipientele gamei Neotone, gelul-cremă dispune de roll-on metalic. Acesta nu numai că ușurează mult aplicarea produsului, dar în același timp masează blând zona din jurul ochilor și ajută la absorbție.
Produsul are o consistență foarte bună, exact cum ar trebui să fie un produs destinat îngrijirii zonei sensibile și delicate ale ochilor. De menționat faptul că nu mi-au lăcrimat ochii pe parcursul folosirii acestuia – bilă albă de la mine.

Rezultatele obținute

M-am gândit că aș putea scrie la infinit despre cât de mulțumită sunt de produsele din gama Neotone pe care le-am încercat. Dar cred că cel mai bine las imaginile să vorbească de la sine despre rezultate. Înainte de toate, simt nevoia să fac două mențiuni. Una ar fi aceea că fotografiile sunt făcute cu același telefon, la interval de aprox 60 de zile. Și a doua că nu am modificat pozele în niciun fel. Ca atare, ceea ce vedeți mai jos este întocmai rezultatul depigmentării pielii mele pe parcursul a două luni de zile.

Rezultatele sunt cu mult peste așteptările mele, petele mi s-au depigmentat vizibil în proporție de 95%. Dar continui să folosesc cele trei produse, pentru că îmi doresc să scap în totalitate de melasmă. Până acum aceste produse au funcționat cel mai bine pentru mine. Se pare ca întregul complex de ingrediente al acestora mi-a fost benefic pe deplin și rarori mi se întâmplă acest lucru.

În încheiere

Nu mai rămâne decât să vă spun cât de tare mă bucur că am descoperit brand-ul ISISPHARMA și, în speță, gama Neotone. Acum că am simțit pe pielea mea calitatea produselor acestuia, cu siguranță voi continua să-l includ în rutina de îngrijire a tenului meu.

Îmi doresc să mai încerc și alte produse dar, înainte de toate, le mai studiez puțin portofoliul. Una peste alta, mi-a cam rămas gândul la cele două produse din gama Secalia pe care le-am primit sub formă de mostre. Le-am folosit până la ultima picătură și mi-au plăcut mult de tot! Sunt perfecte pentru pielea mea uscată, de aceea cel mai probabil le voi achiziționa!

Vă recomand cu toată încrederea să folosiți produse ISISPHARMA! Și dacă și voi vă confruntați cu pete pigmentare, de acum înainte știți ce produse să folosiți, nu-i așa?! 😊

Ia să văd, câte dintre voi ați încercat produsele lor? Ce alte recomandări îmi mai puteți face?49 thoughts on “ISISPHARMA Neotone în lupta cu melasma”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.